reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
A ja znowu od kilku dni czuje właśnie tak bardzo bardzo nisko i aż się zaczęłam zastanawiać czy to tez normalne :|

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Dziękuję kobitki za wszelkie porady :) wiedziałam, że uda Wam się mnie uspokoić, bo sama tak nie lubię panikować i bez sensu po szpitalach biegać... lekarz mi się przesunął napołowę sierpnia dopiero, a tu same przeboje mam... jak nie samochód się zepsuł 200 km od domu i musiałam jechać na lawecie z szalonym kierowcą (momentami się zastanawiałam czy on w ogóle widzi zakręty w nocy, bo w ogóle przed nimi nie zwalniał), to wizyta w szpitalu, bo coś ze mnie chlusnęło. Oczywiście ja w panice, bo wyglądało to na wody, ale w szpitalu lekarz niczego niepokojącego nie zauważył. Stwierdził, że może mi się niespodziewanie opróżnił pęcherz (?!) i przepisał mi jakieś dowcipne tabsy, których nie biorę, bo ulotka poddaje w wątpliwość stosowanie ich u kobiet w ciąży, a są lekami przeciwbakteryjnymi (nic o bateriach, zapaleniach czy grzybach nie słyszałam, na karcie też nic o tym nie wspominał) , więc tak dotrwałam do dnia wczorajszego, kiedy to wróciłam wreszcie do domu i wzięłam się za sprzątanie i dalsze remontowanie. No to się wyżaliłam ;P hihi. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Niestety nie mam obecnie czasu, żeby nadrobić te wszystkie strony.

A ja znowu od kilku dni czuje właśnie tak bardzo bardzo nisko i aż się zaczęłam zastanawiać czy to tez normalne :|

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
U mnie ostatnio też mała była nisko i czułam wreszcie te pływające rybki :D do tej pory odczuwałam tylko solidne serie kopniaków. Zauważyłam jednak, że ułożenie Zosi się zmienia w ciągu dnia i czasami jest wyżej, czasami niżej.

reklama
Witajcie. Robię właśnie gołąbki bez zawijania a po obiadku na pogaduszki z koleżanką z pracy :)

to normalne, ze czuje na tym etapie malego jakby wyzej, w okolicy pepka? mam wrazenie, ze moj brzuch jest jakby wyzej i juz nie czuje synka na dole jak przedtem, zaznacze, ze czuje go delikatniej i rzadziej

Jasne, normalne. Mi się dziecko non stop kręci tak, że raz czuje je na samym dole a za chwilę w okolicach pępka, zresztą wczoraj na usg widziałam jak sobie intensywnie bryka w swoim domku ;) lekarz też jeździł mi głowicą od usg raz niżej, raz wyżej bo dzidzia się ruszała cały czas. Mają tam jeszcze sporo miejsca więc korzystają póki mogą, później już nie będzie takiego luzu ;)

Do góry