reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux zawsze jest jeszcze jedna metoda najskuteczniejsza z możliwych a nazywa się WSTRZEMIĘŹLIWOŚĆ :p
Ahahahahha z moim zbokiem to chyba przez pierwszy tydzień od porodu [emoji23] [emoji23] [emoji23] nie noo do trzech tygodni miesiąca to wytrzyma [emoji23] [emoji23]
cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Ja od 8 lat zero antykoncepcji innej niż okazjonalne gumki. Ale co teraz? Te nielateksowe spróbuję

cb7wugpju04jz4q8.png

kurcze bo ja gumek nie lubie, seks nie jest juz taki, no kurcze no :D
No gumki to gumki, ale te nielateksowe, to naprawdę niebo a ziemia.

Tyle że u mnie nie tyle co plamienia czy stany zapalne były problemem od hormonów, a mój własny organizm który nie akceptowal żadnego ciała obcego we mnie.
Zresztą sama myśl przeraża mnie ze spirala obsunela mi się, ja byłabym nie świadoma tego gdyby mąż nie zaczął tego odczuwać. Obsunięcie spirali było jednoznaczne z brakiem antykoncepcji.
Mogłam zajsc w ciążę że spirala we mnie. Co mogło zaszkodzić nie tylko mi, utrzymaniu ciąży, a rozwojowi dziecka [emoji33]
Mnie lekarz uprzedzal że nie daje 100% pewności że spirala się przyjemnie, ja podjęłam decyzję na jej założenie świadomie, na tamten czas wydawało mi się to najlepsze rozwiązanie,jednak teraz już bym się drugi raz na to nie zdecydowała.
No tak. No ja już sama nie wiem, spirali nie próbowałam, więc nie wiem jak zareaguje mój organizm. Muszę rozważyć wszystkie za i przeciw.

A ja od zrobienia testu nic!!!
Lekarz dal nam teraz zielone światło o ile nie będzie plamien przez 2 tyg. No nie ma już prawie miesiąc. Ale jakieś mamy obawy oboje się boimy.
Choc chyba spróbujemy na weekend, kuzwa niczym dziewica umawiam się na pierwszy raz [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ja się tak czułam po porodzie. Bałam się jak diabli.

A mój D właśnie zadzwonił, że przez papieża wszystkie drogi pozamykane i do domu dojechać nie może. Pewnie będzie musiał objechać cały Kraków dookoła, żeby się do domu dostać. :oo:

Dziewczyny są jeszcze implanty.
Kolo 1000zl kosztuje i na 3 lata spokój. Podobno nowa innowacyjna metoda dzieki ktorej nie masz okresu przez caly czas... Ja mialam 8 miesiecy i niespecjalnie mi pasowal, ale podobno pozytywnych opinii wiecej niz negatywnych. Poszukajcie :)

a8doqqmz725nh9h0.png

Kolo 1000zl kosztuje i na 3 lata spokój. Podobno nowa innowacyjna metoda dzieki ktorej nie masz okresu przez caly czas... Ja mialam 8 miesiecy i niespecjalnie mi pasowal, ale podobno pozytywnych opinii wiecej niz negatywnych. Poszukajcie :)

a8doqqmz725nh9h0.png
Moja siostra miała i sporo przytyła. No ale coś za coś

cb7wugpju04jz4q8.png

Widziałyście dziewczyny kuz kwietniowki mamy :D

Ja na pewno nie będę brała tabletek bo niestety od nich prawie 10 kg przytylam i mialam guzy na piersi. Udało sie po 1 ciąży zrzucic. Mam zakaz od onkologa hormonalnej antykoncepcji. Moze jakaś spirala by mi pasowała. Zresztą my mielismy stosunek przerywany przez 7 lat i bez problemu było. Trzy razy decydowalismy sie na dzieci i trzy razy za pierwszym razem sie udało:)

a8doqqmz725nh9h0.png
Ale to wciąż są hormony, tak jak pigułki...

Kobitki, czy macie bóle podbrzusza jak na okres? Zaczynam się stresować na poważnie teraz i nie wiem co robić... a już w tym tygodniu szpital odwiedziłam. W ogóle mam miesiąc z życia wyjęty, same nieciekawe przygody. Do tego oczywiście wieczny brak internetu... ech...

reklama
Kobitki, czy macie bóle podbrzusza jak na okres? Zaczynam się stresować na poważnie teraz i nie wiem co robić... a już w tym tygodniu szpital odwiedziłam. W ogóle mam miesiąc z życia wyjęty, same nieciekawe przygody. Do tego oczywiście wieczny brak internetu... ech...
Jeśli przechodzą po odpoczynku to bywają takie bóle w ciąży. Mocne bardzo?
Macica się rozciąga dziecko kopie i mogą być lekkie skurcze. Jeśli ci nie przejdzie to jedź sprawdzić

Dobranoc

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry