reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Też miałam przy maturze 43 kg. tyle, że jestem niższa.
Muszę jeszcze bardziej moją dietę zaostrzyć, aby dziecko było silne i zdrowe. no i ta muzyka na rozwój też stanie się dla mnie codziennością.

reklama
Poczytaj stronę slodkiemamy. Dużo tam ważnych inf. Nie stresuj się, trzeba tylko pilnować diety i przed snem zjeść np kromkę chleba z masłem :) będzie ok. Ja mam cukrzycę, mierzę, jem regularnie i jest oki. Damy radę.
Dziękuje :* Bo gdzie kolwiek bym nie próbowała czytać wszędzie jakoś inaczej jest napisane.. Z takimi mamami na pewno dam radę :)

Laski bardzo mi przykro, że jesteście w takich sytuacjach .. też mam teściową alko ale na szczęście mój mąż jest totalnym przeciwnikiem .. ale co kłotnie przez teściową były to były.. mieszkamy u niej 4 lata, no ale w końcu doczekałam się swojego mieszkania i wyprowadzamy się tak do września, żeby wszystko ogarnać do pojawienia się naszego maleństwa, choć widzę że mojego czasem męczy myśl zostawienia jego matki samej bo z teściem są rozwódką .. ale cały czas mu tłumacze że gdybym ja miała tak myśleć musiałabym zamieszkać ze swoją matką bo też kobieta całe tyg sama siedzi bo tata w delegacjach tylko że moja mama jest odp człowiekiem , teściowa niby nie pije jak się dowiedziała że jestem w ciąży ale alkoholikiem już będzie na zawsze.. wszystkie mamy jakieś pokręcone życie niestety

Dziewczyny pomocy.
Moj lekarz kazał mi zrobić glukoze ok 15 sierpnia. Nie będzie mnie wtedy w W-wie więc myślałam aby zrobić jutro. Z drugiej strony czytam w necie że glukoze 75g robi się między 24 a 28 tyg ciąży i już sama nie wiem. Teraz jest 21tyg za dwa tyg będzie 23 i też nie mieści się w tym okresie. Nie wiem czy czekać czy robić jutro?
Wizytę mam 16 sierpnia i mam mieć już wyniki.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pomocy.
Moj lekarz kazał mi zrobić glukoze ok 15 sierpnia. Nie będzie mnie wtedy w W-wie więc myślałam aby zrobić jutro. Z drugiej strony czytam w necie że glukoze 75g robi się między 24 a 28 tyg ciąży i już sama nie wiem. Teraz jest 21tyg za dwa tyg będzie 23 i też nie mieści się w tym okresie. Nie wiem czy czekać czy robić jutro?

Wybacz za pomyłkę ehhh. Ciągle myle te szfagierki...baratowe, Masakra jakaś.
Tak mnie siostra zgnoila z ojcem do mojej matki że mama sie płakała. Moja mama płakała że siostra tak mnie potraktowała, jak ostatnia szmatę.
Nikt nie chce mi powiedzieć szczegółów bo jestem w ciąży i że niby to co ona powiedziała bardzo wpłynie na moją psychikę i na dziecko.
Powiedziała mi mama tylko tyle
" dziecko siostra Cię nienawidzi za to, że jesteś pożądna i ułożyłaś sobie życie".
Resztę powie mi pewnie po porodzie.

I lux, ja jestem bylą anorektyczką, od bulimii już prawie 8 miesięcy jestem wolna.
I niestety te dwie choroby jak i alkoholizm mogą zawsze wrócić, to codzienna walka ze samym sobą i otoczeniem.
Jedno piwo, jeden dzień bez jedzenia, jedne wymioty.... To przecież tylko raz!
Ale niestety tak nie jest.
Cieszę się że on to ograniczył, ale uwierz mi to uzależnia i może zawsze wrócić. Dobrze że to kontrolujesz, a on chyba szuka wymówki by pić. Każdy pretekst jest dobry "kochanie muszę wypić bo moja siostra znów mnie Dołuje"..

Hahaha skąd ja to znam????

A mój wujek zapil się na śmierć, siadła mu wątroba i trzustka. Jako dziecko wstydziła się do niego podchodzić na ulicy jak się zataczal.

A ja właśnie pojechałam do domu. Zostawiam swojego synka cycusia u mojej mamy. Pierwszy raz będzie nocował beze mnie. Jak ja to wytrzymam??? 22 miesiące synuś ma... I oczywiście wmawiam sobie że zła matka jestem...

Weszłam do domu i za sprzątanie się wzięłam, jutro na spokojnie pracę dyplomową napiszę.
Sprzątnę balkon, pomyje podłogi, poukładane w szafach i w końcu do kina pójdę!!!!!!!!!!!!
Matko...
Nie miej wyrzutów, że dziecko zostawiasz. Ja uważam, że to tylko dla jego dobra. Ja mojego małego raz na jakiś czas daję na noc do teściowej albo mojej mamy, raz po to, żeby trochę odpocząć, a dwa, żeby synek wiedział, że na mamie świat się nie kończy. Od września idzie do przedszkola i chcę, żeby wiedział, że to że rozstaje się z mamą nie znaczy, że mama nie wróci czy coś. Nawet dziś był na noc u mojej teściowej, wrócił zadowolony i powiedział, że było fajnie.
Dzięki temu, że zdarza mu się nocować nie tylko ze mną, to jak byłam w szpitalu na łyżeczkowaniu po poronieniu, to przyjął to bez problemu, że przez dwa dni na zmianę tata, jedna babcia i druga babcia.

Dziewczyny pomocy.
Ja bym zrobiła jak najpóźniej przed samym wyjazdem. Chyba ewentualna cukrzyca wyszłaby wcześniej nie tylko między 24 a 28 tc. To chodzi tylko chyba o to, żeby wcześniej nie obciążać organizmu. No ale jak wyjeżdżasz, to myślę, że możesz zrobić wcześniej.

Nie miej wyrzutów, że dziecko zostawiasz. Ja uważam, że to tylko dla jego dobra. Ja mojego małego raz na jakiś czas daję na noc do teściowej albo mojej mamy, raz po to, żeby trochę odpocząć, a dwa, żeby synek wiedział, że na mamie świat się nie kończy. Od września idzie do przedszkola i chcę, żeby wiedział, że to że rozstaje się z mamą nie znaczy, że mama nie wróci czy coś. Nawet dziś był na noc u mojej teściowej, wrócił zadowolony i powiedział, że było fajnie.
Dzięki temu, że zdarza mu się nocować nie tylko ze mną, to jak byłam w szpitalu na łyżeczkowaniu po poronieniu, to przyjął to bez problemu, że przez dwa dni na zmianę tata, jedna babcia i druga babcia.
Aha i ja go tak dawałam już jak miał niecały rok. Krzywda mu się z babcią nie dzieje. :happy:

Dziewczyny pomocy.

ja kochana robiłam też wczoraj a jestem w 18 tyg wizyte mam w pon :)musiałam zrobić szybciej bo glokoza z krwi wyszła mi duża, ale mój lekarz kazał mi zrobić w ostatnim tyg lipca żeby na 1 sierpnia mieć już

reklama
Dziewczyny pomocy.

Jaki miałaś wynik glukozy z krwi, tej standardowej? Jeżeli na granicy to ja bym zrobiła wcześniej. Będziesz miała z głowy. Mi lekarz zlecił chyba w 12tyg bo glukoza wyszla 96. Od tego czasu pilnuję diety.

Do góry