reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

tylko sie czyta ile ludzi ma kleszcze, noj juz kilka razy przywiozl z lasu, szok
My ostatnio jechał.na grzyby właśnie. Zawsze jeździliśmy cała familia uwielbiamy to. No ale żem ciężarna mój kategorycznie odmówił wzięcia żony w ciąży do lasu że względu na Kleszcze.
Jak wrócili z lasu, do tego bez grzybów, za to z dwoma pięknymi kleszczami. Odrazu przestałam żałować i się fochowac na niego ze mnie nie wziął [emoji23]

reklama
My ostatnio jechał.na grzyby właśnie. Zawsze jeździliśmy cała familia uwielbiamy to. No ale żem ciężarna mój kategorycznie odmówił wzięcia żony w ciąży do lasu że względu na Kleszcze.
Jak wrócili z lasu, do tego bez grzybów, za to z dwoma pięknymi kleszczami. Odrazu przestałam żałować i się fochowac na niego ze mnie nie wziął [emoji23]
moj jak wraca codziennie z pracy to kaze sie ogladac od gory do dolu czy kleszczy nie ma

U mnie też jak będzie synek będzie miał drugie po dziadku, moim tacie [emoji173],
Tato mimo swoich wad był najlepszym tata i dziadkiem, oraz człowiekiem o złotym sercu. Nigdy nie widziałam aby był chciwy, zazdrosny, aby obgadywal kogoś albo komuś źle życzył. Jedyna jego wada był alkohol.walczyl z nim do końca. Miał wzloty i upadki.Umarł na zawal 24 lipca, teraz będzie 5 lat. Patryk w wieku 11 lat znalazł ukochanego dziadka na podłodze w środku nocy. To była nasza najgorsza tragedia. Dziecko przez dwa miesiące miało tiki nerwowe, przechylal glowe w lewą stronę jak by wytrzepywal wodę z ucha. Robił to oczywiście nieświadomie. Spotkania z psychologiem bardzo nam pomogly.
Do dziś dziecko ma wyrzuty sumienia, że może gł wstać w nicy szybciej siku może by wtedy pomógł dziadkowi a tak, twierdzi że dziadek umierał sam w domu pełnym ludzi. Bardzo za nim tęsknimy.
Jak będzie synek to będzie Fabian Mieczysław.
Córka znowu dostanie imię po mojej siostrze. Marta była by dwa lata starsza ode mnie. Nigdy jej nie poznałam. Była pierwszym dzieckiem moich rodziców.
Donoszona, zdrowa a przez błąd położnej żyła zaledwie 45 minut.ochrzczona z wody w szpitalu przez pielegniarke.
Położna w trakcie ważenia dziecka, wbija małej Marcie szpikulec od wagi w ciemniaczko[emoji33].Kiedyś były takie wagi.
Gdy jest mi ciężko zawsze o niej myślę, że jak bym miała siostrę myślę że była by moja najlepsza przyjaciółką.
Tak więc córcia dostałaby napewno Lena Marta.
Patryk ma na drugie Oskar. Mój chciał Oskara ja Patryka, więc doszliśmy do kompromisu jest Patryk Oskar.
Filip nie ma drugiego imienia [emoji23] no mój rejestrując dziecko zapomniał źr drugie imię można dziecku nadać [emoji23][emoji23][emoji23]
ja kiedys bardzo chcialam dac corce imie po taty mamie niezyjacej Aniela, ale jakos mi sie odwidzialo jako pierwsze i raczej dam na drugie :)
te historie przykre, az mi lezki polecialy :(

Wiesz co, mama ma chyba konto w PKO, ale nie jestem pewna, musiałabym dopytać. Ale jestem przekonana, że każdy bank ma oferty lokat dla dzieci. Też pewnie będę chciała o tym pomyśleć, ale założyłabym raczej osobną lokatę, a nie przy moim koncie. Dowiedziałabym się w różnych bankach co proponują i wtedy zdecydowała.
Uwielbiam chodzić na grzyby, niestety nie mam z kim. Kiedyś chodziłam z moim wujkiem, ale on już nie żyje :frown: Jakoś ani pokolenie mojej mamy, ani moje nie jest zainteresowane takimi rozrywkami :frown:
Co to za pas odciążający kręgosłup? Bo przyznam, że kręgosłup daje mi się już we znaki od jakiegoś czasu. W pierwszej ciąży tego nie miałam pewnie dlatego, że nie miałam 2,5 latka do opieki

Hej dziewczyny. Rzadko ostatnio zaglądam bo pojechałam z młodym do rodziców, dzisiaj wracamy, więc nadrobię zaległości:p Co do lokaty dla dziecka na pewno jest w PKO, wiem bo też chcemy założyć lokatę małemu, poza PKO jeszcze chyba w Alior, jak dobrze pamiętam ale tu już od jakieś określonego wieku. Miłego dnia wszystkim :)

Moja prababcia miała na imię Eleonora. Wspaniała kobieta.
Mi sie podoba, mojemu nie.

Ale i tak chlopiec będzie to może imię po dziadku męża, Aleksy ?

Wróciłam z maratonu zakupowego !:)))
Mam tapety do pokoju dziecięcego, poszłam w kawę z mlekiem, biel i szarość. Cieeeplutko!
Jedna ściana będzie taka jak zdjęcie, reszta kawa z mlekiem w kolorach sów. Oby fajnie wyszło.
Zobacz załącznik 763336
Ogladan dziś fb a tam ktoś wrzucił Twoją tapetę w pokoju dziecka :)
Niestety zdjęcie jest za duże aby je wstawić :( a nie mam możliwości edycji na tel :(

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też jak będzie synek będzie miał drugie po dziadku, moim tacie [emoji173],
Tato mimo swoich wad był najlepszym tata i dziadkiem, oraz człowiekiem o złotym sercu. Nigdy nie widziałam aby był chciwy, zazdrosny, aby obgadywal kogoś albo komuś źle życzył. Jedyna jego wada był alkohol.walczyl z nim do końca. Miał wzloty i upadki.Umarł na zawal 24 lipca, teraz będzie 5 lat. Patryk w wieku 11 lat znalazł ukochanego dziadka na podłodze w środku nocy. To była nasza najgorsza tragedia. Dziecko przez dwa miesiące miało tiki nerwowe, przechylal glowe w lewą stronę jak by wytrzepywal wodę z ucha. Robił to oczywiście nieświadomie. Spotkania z psychologiem bardzo nam pomogly.
Do dziś dziecko ma wyrzuty sumienia, że może gł wstać w nicy szybciej siku może by wtedy pomógł dziadkowi a tak, twierdzi że dziadek umierał sam w domu pełnym ludzi. Bardzo za nim tęsknimy.
Córka znowu dostanie imię po mojej siostrze. Marta była by dwa lata starsza ode mnie. Nigdy jej nie poznałam. Była pierwszym dzieckiem moich rodziców.
Donoszona, zdrowa a przez błąd położnej żyła zaledwie 45 minut.ochrzczona z wody w szpitalu przez pielegniarke.
Położna w trakcie ważenia dziecka, wbija małej Marcie szpikulec od wagi w ciemniaczko[emoji33].Kiedyś były takie wagi.
Gdy jest mi ciężko zawsze o niej myślę, że jak bym miała siostrę myślę że była by moja najlepsza przyjaciółką.
Patryk ma na drugie Oskar. Mój chciał Oskara ja Patryka, więc doszliśmy do kompromisu jest Patryk Oskar.
Filip nie ma drugiego imienia [emoji23] no mój rejestrując dziecko zapomniał źr drugie imię można dziecku nadać [emoji23][emoji23][emoji23]
Przykre historie :( ale Twoja postawa jest godna pochwały. To z jaką miłością wspominasz tatę i siostrę. Ja bardzo byłam przywiązana do mojego dziadka i zawsze mówiłam, że mój synek będzie miał na imię Stanisław, właśnie po nim. W pierwszej ciąży całą sobą czułam, że noszę pod sercem chłopca i mówiłam do brzusia "Stasiu"... i chociaż nigdy się nie dowiem czy rzeczywiście był to chłopiec, to dla mnie mój Staś odszedł w 9 tc i nie wyobrażam sobie, bym kiedykolwiek mogła rozważyć nadanie tego imienia ponownie. Jednak nie myślałam o drugim imieniu. Byłby to wspaniały pomysł na uczczenie pamięci moich dwóch ukochanych Stanisławów.
Póki co jednak, cieszę się moją Zosią jak głupia i oddycham z ulgą, że nie muszę rozmyślać znowu o męskich imionach.

reklama

Joshi to córcia nosiłaby takie imiona jak ja :)

Do góry