reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ide jutro! zorganizowalismy silna grupe:) biore pasierba, tesciowa oraz babcie mojego meza (92 lata!!!) i maz ma wziac wolne. kocham zbierax grzyby! maz nie bardzo chcial mnie puszczac do lasu z uwagi na kleszcze ale jakos juz wyluzowal.
Moja mama tez sie bała mnie puścić. Doszlo do tego, ze jak powiedziałam, ze na mazurach nazbieram jagód i zrobię pierogi to ona poszła na wsi na jagody i mi dała abym ssma nie chodziła.
Ale tu las jest naokoło działki. I jak nie iść nawet na chwilę?

Ekipę masza niezłą. Zwłaszcza babcię. Moj pradziadek miał 92 lata i chodził prawie codziennie do lasu aby nam orzechów laskowych przynieść. :) Chciałam jego imieniem nazwać dzieci ale mąż marudzi ze on nie skrzywdzi dziecka nazywając je Feliks czyli Felek :)

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja mama tez sie bała mnie puścić. Doszlo do tego, ze jak powiedziałam, ze na mazurach nazbieram jagód i zrobię pierogi to ona poszła na wsi na jagody i mi dała abym ssma nie chodziła.
Ale tu las jest naokoło działki. I jak nie iść nawet na chwilę?

Ekipę masza niezłą. Zwłaszcza babcię. Moj pradziadek miał 92 lata i chodził prawie codziennie do lasu aby nam orzechów laskowych przynieść. :) Chciałam jego imieniem nazwać dzieci ale mąż marudzi ze on nie skrzywdzi dziecka nazywając je Feliks czyli Felek :)

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
tez myslalam zeby corcie nazwac na czesc babci meza Eugenia (moim zdaniem ladnie) ale jednak moja babcia Zosia jest mi blizsza mimo ze juz od 17 lat tylko z nieba na mnie zerka

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

ide jutro! zorganizowalismy silna grupe:) biore pasierba, tesciowa oraz babcie mojego meza (92 lata!!!) i maz ma wziac wolne. kocham zbierax grzyby! maz nie bardzo chcial mnie puszczac do lasu z uwagi na kleszcze ale jakos juz wyluzowal.

No właśnie, uważajcie na te cholerstwa kleszczowe!

O matki kocham sowy. Nawet je szyję, ale takiej tapety to ja nie widziałam!!!
Ja mam jasna szara i kilka kolorowych pasów w kwiaty, takie esy floresy, naklejki z sowami i na parapecie figurki w sowy... Rożek w sowy...pudełka na niezbędniki w sowy... Obrazy w sowy... Matko przy pierwszej ciąży to wszystko w sowy musiało być. Teraz już się uspokoiłam :)

A dzisiaj miałam jechać na uczelnie i cisza... Nic nie wiadomo, tak samo z moimi okularami do odbioru :(

U nas pochmurnie, może się przejasni.
To widzę, że nie tylko ja uwielbiam sówki :)

Sorry ze draze temat ale mnie mocno zainteresowalyscie: a twoja mama w jakim banku to zalozyla?

przyszedl mi pas odciazajacy kregoslup mendela. nie jestem pewna czy to cos warte (???) ale pomyslalam ze na jesien mi cieplej chociaz bedzie:)))

Wiesz co, mama ma chyba konto w PKO, ale nie jestem pewna, musiałabym dopytać. Ale jestem przekonana, że każdy bank ma oferty lokat dla dzieci. Też pewnie będę chciała o tym pomyśleć, ale założyłabym raczej osobną lokatę, a nie przy moim koncie. Dowiedziałabym się w różnych bankach co proponują i wtedy zdecydowała.
Uwielbiam chodzić na grzyby, niestety nie mam z kim. Kiedyś chodziłam z moim wujkiem, ale on już nie żyje :frown: Jakoś ani pokolenie mojej mamy, ani moje nie jest zainteresowane takimi rozrywkami :frown:
Co to za pas odciążający kręgosłup? Bo przyznam, że kręgosłup daje mi się już we znaki od jakiegoś czasu. W pierwszej ciąży tego nie miałam pewnie dlatego, że nie miałam 2,5 latka do opieki

no i milo mi sie zrobilo, byl klient kupic kose, nozyce i szpadel i mowie do niego czy bylyby uprzejmy sciagnac kose bo ja z racji ciazy nie moge tak wysoko siegac no i ciezar duzy, on mowi, ze oczywiscie i mowie przepraszam ja jeszcz wyjde zza lady i spisze sobie kody od szpadla i nozyc a on do mnie niech pani nie chodzi ja pani podam, niech pani sie nie przemecza :)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny,

a ja się wczoraj za przeproszeniem osrałam po pachy.
Myślałam, ze mi wody odchodzą

rano i w ciągu dnia miałam wrażenie, że ze mnie "leci" a pod wieczór dosłownie chlupnęło. Pojechaliśmy na izbę przyjęć, ale na szczęście okazało się, że to nie wody. Była taka młodziutka lekarka, ale bardzo miła , zbadała mnie i dla świętego spokoju zrobiła także USG.
To poprpostu moja nadmierna wydzielina, ale mi przez myśl przechodziły już najczarniejsze myśli:(
Ufff

ja w nocy też źle spałam, na rany, ciągle się przebudzałam.
dziś chcę ogarnąć chatę no i musowo zdrzemnąc się w ciągu dnia.

ja też uwielbiam chodzić na grzyby! ale chodzę tylko z teściami, w sumie to oni mnie nauczyli rozpoznawać grzyby jadalne itd- u mnie grzyby zbierała część męska rodziny, mamę nigdy do tego nie ciągnęło, a mnie nie chcieli jakoś zabierać. Właśnie mam w lodówce pokaźny pojemnik kurek:) będą polędwiczkiw sosie kurkowym i tarta z kurek! Mniam!

reklama
moj chce dac na drugie synkowi imie swojego zmarlego taty, tak przynajmniej gadal caly czas
U mnie też jak będzie synek będzie miał drugie po dziadku, moim tacie [emoji173],
Tato mimo swoich wad był najlepszym tata i dziadkiem, oraz człowiekiem o złotym sercu. Nigdy nie widziałam aby był chciwy, zazdrosny, aby obgadywal kogoś albo komuś źle życzył. Jedyna jego wada był alkohol.walczyl z nim do końca. Miał wzloty i upadki.Umarł na zawal 24 lipca, teraz będzie 5 lat. Patryk w wieku 11 lat znalazł ukochanego dziadka na podłodze w środku nocy. To była nasza najgorsza tragedia. Dziecko przez dwa miesiące miało tiki nerwowe, przechylal glowe w lewą stronę jak by wytrzepywal wodę z ucha. Robił to oczywiście nieświadomie. Spotkania z psychologiem bardzo nam pomogly.
Do dziś dziecko ma wyrzuty sumienia, że może gł wstać w nicy szybciej siku może by wtedy pomógł dziadkowi a tak, twierdzi że dziadek umierał sam w domu pełnym ludzi. Bardzo za nim tęsknimy.
Jak będzie synek to będzie Fabian Mieczysław.
Córka znowu dostanie imię po mojej siostrze. Marta była by dwa lata starsza ode mnie. Nigdy jej nie poznałam. Była pierwszym dzieckiem moich rodziców.
Donoszona, zdrowa a przez błąd położnej żyła zaledwie 45 minut.ochrzczona z wody w szpitalu przez pielegniarke.
Położna w trakcie ważenia dziecka, wbija małej Marcie szpikulec od wagi w ciemniaczko[emoji33].Kiedyś były takie wagi.
Gdy jest mi ciężko zawsze o niej myślę, że jak bym miała siostrę myślę że była by moja najlepsza przyjaciółką.
Tak więc córcia dostałaby napewno Lena Marta.
Patryk ma na drugie Oskar. Mój chciał Oskara ja Patryka, więc doszliśmy do kompromisu jest Patryk Oskar.
Filip nie ma drugiego imienia [emoji23] no mój rejestrując dziecko zapomniał źr drugie imię można dziecku nadać [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry