Lola Lolitta
Fanka BB :)
Kleo da radę wyczuć
Jezusie co on mnie w pęcherz kopie????
Jak wam krzywe cukrzycowe wyszły?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witamy, doczekasz sięHej. Chciałabym się dołączyć. Jestem w 16 tyg, termin na 24 grudnia. Zazdroszczę wam kopniaczkow, ja coś tam czuję delikatne laskotanie ale nic więcej poza tym, mam nadzieję że niedługo się doczekam
Cukrzyca. Insulina 3 razy dziennie. Kazdy wynik ponad normę. Juz nie pamietam jak duzo ale podwyzszone. Zreszta ja mam w kazdej ciazy tak.Kleo da radę wyczuć
Mi cukier wyszedł słabo, poranny 96, kolejne po godzinie i dwóch ok. - w normie. Byłam prywatnie u diabetologa. Pilnuję godzin jedzenia i zwracam uwagę na to co mam na talerzu 29go idę do diabetologa na nfz ( szkolenie pół dnia).Kleo da radę wyczuć
Dobry wieczór, witamyHej. Chciałabym się dołączyć. Jestem w 16 tyg, termin na 24 grudnia. Zazdroszczę wam kopniaczkow, ja coś tam czuję delikatne laskotanie ale nic więcej poza tym, mam nadzieję że niedługo się doczekam
Ja na czczo praktycznie codziennie ponad 100. Po insulinie waha mi sie miedzy 75 a 92.Ja miałam cukier 93 na czczo. Po godzinie i dwóch spoko. Mierze niby glukometrem, ale nie jestem na specjalnej diecie, dlatego, że jeszcze kilka lat temu była norma do 95 i w Niemczech dalej taka jest.
Tak samo jak moja babcia leczy się na cukrzyce i 10 lat temu norma na czczo ok 130 dzisiaj 100.
Wydaje mi się, że jak ktoś ma 100 i więcej to może się martwić.
Poza tym ja mierzę codziennie rano i mój cukier od 77 do 95 właśnie maksymalnie.
Trzustka ci ładnie pracuje skoro po posiłkach jest ok. Ten poranny powinien być max 90. 93 to nie tragediaMyślicie, że taki cukier od czasu czasu (bo przecież nie zawsze jest ponad 90, co drugi dzień też nie) a po posiłkach zawsze jest ok, nie ważne czy zjem naleśniki z nutellą czy kurczaka na parze, jest w jakiś sposób groźny?
Witaj!Hej. Chciałabym się dołączyć. Jestem w 16 tyg, termin na 24 grudnia. Zazdroszczę wam kopniaczkow, ja coś tam czuję delikatne laskotanie ale nic więcej poza tym, mam nadzieję że niedługo się doczekam