reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie martw się! U mnie też ciągle stoi. Jak dobija do 61 kg to zaraz ten kg, znika. I tak od ponad miesiąca jak nie więcej stoję z 60 kg.
Także od początku 3 kg na plusie.
Ale to dobrze dziewczyny, nie martwcie się że waga powolutku sie pnie do góry. Lepiej tak niż gwałtowny wysoki skok wagi.bo wtedy moze być podejrzenie cukrzycy lub gestozy. Ja w 8 miesiącu z Filipem poszłam do lekarza na kontrolna wizytę, a tam w ciągu miesiąca 5 kg! okazało się że puchłam i zaczęła mi sie woda odkładać. Takim oto sposobem prosto z gabinetu lekarza, wróciłam do domu aby się spakować do szpitala.
I dobrze że tak się stało, bo w szpitalu okazało się że moje ciśnienie ciągle rośnie. Mimo zbijania tabletkami i dieta.

Także tylko się cieszyć że waga nie szaleje dziewczyny
Jak na wizytach lekarz nic nie gada to tylko się cieszyć.
no moja lekarka to mi dowalila nawet, ze mam schudnac jeszcz ehh

reklama
Dzień dobry :)
Melduję, że z samego rana o Pepco zahaczyłam, gdzie od dzisiaj są body za 5 zł. :D z długim rękawem za 15 zł. Oczywiście musiałam kupić. Do tego mam już kocyk do wózka za 20 zł. i ręcznik z kapturkiem za tyle samo. Maleństwo moje od wczoraj znowu kopie, więc dziękuję Wam za wcześniejsze wsparcie i uspokajanie mnie ;) co dziwne jednak, ani razu chyba nie czułam tej pływającej rybki ani drobnych ruchów. Tylko takie uderzenia od środka. Początkowo były tylko z lewej strony, ale od 2 dni pojawiają się już wszędzie. Mój mąż biedny wyczekuje pierwszych ruchów z ręką na brzuszku, ale za każdym razem gdy tak dzielnie czeka to mu Mała na złość robi chyba i cicho siedzi ;)
Noooo u ciebie siedzi laseczka a kopie z lewej strony.czyli teoria pierwszych kopniakow z lewej strony i urodzeniu syna się nie potwierdza!!!! Ooooo dzięki Ci dobra kobieto [emoji23][emoji23][emoji23]
Laseczki też lubią lewa stronę na to wychodzi [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]

Noooo u ciebie siedzi laseczka a kopie z lewej strony.czyli teoria pierwszych kopniakow z lewej strony i urodzeniu syna się nie potwierdza!!!! Ooooo dzięki Ci dobra kobieto [emoji23][emoji23][emoji23]
Laseczki też lubią lewa stronę na to wychodzi [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]
kiedy masz kolejne usg?

kiedy masz kolejne usg?
Kontrolę mam 13 lipca na 8 rano.
Nie plamie od tygodnia, więc myślę że tym razem uda mi się wytrzymać na ustalony termin a nie lecieć na łeb na szyję szybciej.
Normalnie pojawił u mnie się chyba pierwszy raz biały mleczny śluz taki jak powinien być os początku ciąży. Więc jestem dobrej myśli. Bo tak to zawsze podbarwiony był, albo plamienie.

Ale mimo wszystko gin i tak mnie skontroluje pewnie usg. I przez brzuch i dowcipnie też bo pewnie Szyjke bedzie chciał oglądać czy się nie skraca.

Ciężki przypadek trochę jestem [emoji23][emoji23][emoji23]

Chyba zbyt często miałam usg robione, bo wczoraj jak lekarka chciała podpatrzeć płeć to dzidzia usiadła i tak skuliła się w sobie, że aż mnie za serce złapała. Mam nadzieję, że jeszcze tylko połówkowe i to ok 30tyg. Chyba nie chciałabymi więcej.

Z podpatrzeniem płci ciężko, ale lekarka mówi, że wstrzymałaby się z "Heleną". Coś tam było, trochę jak siusiak trochę jak łechtaczka. Mam wrażenie, że nie szybko się przekonam. :)

Jak ja się cieszę, że to już piątek!! Uciekamy na mazury na 2 dni. Dotlenimy się.

U mnie tez od początku kopie tylko z lewej strony i podobno dziewczynka.

Czytam was regularnie ale nie mam sily sie udzielać. Brzucho mnie mocno boli i zastanawiam sie od czego. Zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać.

reklama
Do góry