reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja z jedzeniem też mam problem, na nic nie mam ochoty, nic mi nie smakuje i to już od jakiegoś czasu.
Czuję że jestem głodna, mdli mnie i głowa boli z głodu a cholera otworze lodówkę i wszystko jest bleeee.
Wczoraj jedynie to naprawdę smakowały mi nektarynki, kuzwa cały koszyczek zjadłam.reszta jedzenia to wmusiłam w siebie szybko gryzlam i przełykam szybko, byle by cis wrzucić w siebie i zabić głód.a no i pomidory z cebula w śmietanie zrobiłam sobie bo mnie wieczorem naszlo. I to też mi mega smakowało. I to by było na tyle.
Dziś zaś to samo. Ogólnie trochę ****....owo.[emoji23]

Dziewczyny czy wy też tak się mega męczycie???? Ja od jakiegoś tygodniu, mecze sie szybko i dosłownie wszystkim.dzis ledwo zaprowadziłam małego do przedszkola . Taka Zadyszka mnie złapała a to raptem 10 min spaceru [emoji33][emoji33][emoji33]
tez sie mecze, szybko chodze spac i nie do zycia jestem wieczorem, jednego dnia zjem ladnie a drugiego nie moge nic wcisnac w siebie

reklama
Zgagi nie mam, mdłości nie mam, za to dla odmiany zaczął mnie boleć brzuch. W zasadzie ćmić, coś jak na okres. To normalne? Nie jest to jakiś wielki ból, bez prochów się spokojnie obejdzie, ale wcześniej takiego nie miałam...
mnie nie boli jak @, ale czuje mocne rozciaganie brzucha, u niektorych kobiet takie bole wystepuja w terminie kiedy mialyby miec @

Zgagi nie mam, mdłości nie mam, za to dla odmiany zaczął mnie boleć brzuch. W zasadzie ćmić, coś jak na okres. To normalne? Nie jest to jakiś wielki ból, bez prochów się spokojnie obejdzie, ale wcześniej takiego nie miałam...
Mnie bolało tak jak na okres, wieczorami. Lekarz kazał zwolnić tempa, odpoczywać i zwiększył dawkę magnezu. Od kiedy zaczęłam łykac magnez brzuch przestał boleć jak na okres. Teraz czuje jedynie rozciągania przy pachwinach. Ale taki ból jest normalny. Najgorzej kuje kiedy kichne lub kaszlne.
Odpocznij może za bardzo sue forsujesz... Choć wiem że delikatne bóle brzucha w ciąży to norma.

Mnie bolało tak jak na okres, wieczorami. Lekarz kazał zwolnić tempa, odpoczywać i zwiększył dawkę magnezu. Od kiedy zaczęłam łykac magnez brzuch przestał boleć jak na okres. Teraz czuje jedynie rozciągania przy pachwinach. Ale taki ból jest normalny. Najgorzej kuje kiedy kichne lub kaszlne.
Odpocznij może za bardzo sue forsujesz... Choć wiem że delikatne bóle brzucha w ciąży to norma.
jak kichne lub kaszlne to tez boli i to mocno

mnie tez jajniki bola, ale to taki chwilowy bol

Dzięki dziewczyny. zarzucę nogi na biurko jak boss, może to coś pomoże ;)

reklama
A ja nie mam problemu z jedzeniem, tylko słodycze bleeee a wszystko co kwaśne to mniam :D
Dzisiaj z sadu rodzicow ze dwie garści wisni zjadłam :D Pije wodę z cytryną. Nienormalna jestem :D
A 10 kg na plusie, mąż mówi że widać z 5 kg, ale ja czuję tłuste boczki i trzecia brodę.
Ważę tyle co przy ostatnim porodzie :(

W poprzednim miesiącu przytylam 6 kg, w tym 3 kg.... Oby tendencja była spadkowa.

I dziewczyny jak po wizytach????? Jak się czujecie????
Lux współczuję zgagi, ja miałam zgagę dopiero po 30 tyg poprzedniej ciazy

Do góry