reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja nawet jak nie jestem w ciąży, to do plombowania nie biorę znieczulenie. Tylko jak wyrywałam 8, to brałam znieczulenie.

Faceci są czasami tacy bezmyślni. Jeszcze Wam nie pisałam co odwalił wczoraj mój D. No więc Bazyli miał już długie włosy, a on niestety z tych dzieci brudzących i podczas każdego posiłku brudne łapki lądują we włosach, a potem włosy są tak brudne, że nie idzie ich doczyścić, chyba, że normalnie szamponem. Ale przecież nie będę dziecku myć włosów 5 razy dziennie. No więc dla mnie oczywiste było, że trzeba młodemu te włosy obciąć tak, żeby były praktyczne. Niestety mój mały nie wiedzieć dlaczego złapał alergię na fryzjerów (wcześniej chodził pięknie, a nie było żadnego incydentu, który mógłby go zrazić). Było kilka podejść do fryzjera, ale się po prostu nie dało. No więc stwierdziliśmy, że kupimy maszynkę i opitolimy sami dziecko. No i kupiłam tą maszynkę i wczoraj mieliśmy go strzyc razem z D. Moja koncepcja była taka, że jedno trzyma, drugie strzyże. Ale mój D stwierdził, że on sam sobie poradzi. nawet bez problemu przekonał do strzyżenie małego. Ja się zgodziłam, ale mówię: Ostrzyż mu całą głowę na długość 1,3 cm, bo to będzie w miarę krótko, ale i bezpiecznie. Nie dawaj na krótsze. No to mój D stwierdził, że nie, że to za mało i on ostrzyże go na największą długość, czyli 2,1 cm. Mówię ok. No i D zabrał młodego do łazienki. W pewnym momencie D wychodzi z łazienki z twarzą w rękach. Ja wchodzę do środka, a tam moje biedne dziecko ma wygolone niemalże łyse plamy na głowie. Pytam się D co się stało, a ten mi mówi, że chciał dziecku wycieniować, ale mu się młody ruszył kilka razy. A ten do cieniowania dał 3mm, zamiast k... ustalonych 2,1 cm. No k... W konsekwencji ustaliliśmy, że trzeba młodego ogolić na 7 mm, bo to najdłuższa długość przy której łyse placki nie będą się rzucały w oczy. No i teraz mój biedny syn wygląda jak dziecko z Oświęcimia. Dobrze, że włosy odrastają, a do początku przedszkola jeszcze 2 miesiące. Na razie na pole może nosić czapeczkę z daszkiem. Ale same powiedzcie czy nie miałybyście ochoty zabić faceta za coś takiego?

Mogą :happy:

ja nie mam takiego specjalniego dla dziecka. Bazylkowi po prostu założyłam jego zwykły album i tyle.
ale sie nasmialam :D zabic to za malo, tylko dziecka szkoda

reklama
Ja nawet jak nie jestem w ciąży, to do plombowania nie biorę znieczulenie. Tylko jak wyrywałam 8, to brałam znieczulenie.

Faceci są czasami tacy bezmyślni. Jeszcze Wam nie pisałam co odwalił wczoraj mój D. No więc Bazyli miał już długie włosy, a on niestety z tych dzieci brudzących i podczas każdego posiłku brudne łapki lądują we włosach, a potem włosy są tak brudne, że nie idzie ich doczyścić, chyba, że normalnie szamponem. Ale przecież nie będę dziecku myć włosów 5 razy dziennie. No więc dla mnie oczywiste było, że trzeba młodemu te włosy obciąć tak, żeby były praktyczne. Niestety mój mały nie wiedzieć dlaczego złapał alergię na fryzjerów (wcześniej chodził pięknie, a nie było żadnego incydentu, który mógłby go zrazić). Było kilka podejść do fryzjera, ale się po prostu nie dało. No więc stwierdziliśmy, że kupimy maszynkę i opitolimy sami dziecko. No i kupiłam tą maszynkę i wczoraj mieliśmy go strzyc razem z D. Moja koncepcja była taka, że jedno trzyma, drugie strzyże. Ale mój D stwierdził, że on sam sobie poradzi. nawet bez problemu przekonał do strzyżenie małego. Ja się zgodziłam, ale mówię: Ostrzyż mu całą głowę na długość 1,3 cm, bo to będzie w miarę krótko, ale i bezpiecznie. Nie dawaj na krótsze. No to mój D stwierdził, że nie, że to za mało i on ostrzyże go na największą długość, czyli 2,1 cm. Mówię ok. No i D zabrał młodego do łazienki. W pewnym momencie D wychodzi z łazienki z twarzą w rękach. Ja wchodzę do środka, a tam moje biedne dziecko ma wygolone niemalże łyse plamy na głowie. Pytam się D co się stało, a ten mi mówi, że chciał dziecku wycieniować, ale mu się młody ruszył kilka razy. A ten do cieniowania dał 3mm, zamiast k... ustalonych 2,1 cm. No k... W konsekwencji ustaliliśmy, że trzeba młodego ogolić na 7 mm, bo to najdłuższa długość przy której łyse placki nie będą się rzucały w oczy. No i teraz mój biedny syn wygląda jak dziecko z Oświęcimia. Dobrze, że włosy odrastają, a do początku przedszkola jeszcze 2 miesiące. Na razie na pole może nosić czapeczkę z daszkiem. Ale same powiedzcie czy nie miałybyście ochoty zabić faceta za coś takiego?

Mogą :happy:

ja nie mam takiego specjalniego dla dziecka. Bazylkowi po prostu założyłam jego zwykły album i tyle.

Niezły numer :D ja tak kiedys niechcący mojego męża ogolilam. Zle ustawilam końcówkę i mu prawie na łyso wygolilam tył. Myślałam ze mnie zamorduje. Trzy dni sie nie odzywal:D

Ja męża regularnie gole, początki były ciężkie, teraz już jest super.
A co do zęba to dentystka droga, bo jedyna dobra. Ja boję się bez znieczulenia, nawet takiej opcji nie ma. Nie lubię chodzić też do fryzjera. Nie znoszę masażu.
Boję się dotyku, nie lubię jak ludzie mnie dotykają, takie dziwactwo.
Jedynie dzieciaki mogę tulić bez oporu :)

Zęby to temat rzeka w ciąży. Ja co ciąża -nawet jak mam wszystkie zaleczone zęby przed ciążą- to tracę jeden ząb. Całe szczęście, że były to 6 i 7 więc tego nie widać a ze 8 mi bardzo późno wychodziły to zepchnely mi tak ze prawie tego nie widać. :)
Teraz to bardzo sie boje że jak w brzuchu 2 to stracę dwa co najmniej. :(

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam baardzo słabe zęby. Oby dzieci moje po tacie przejęły gen zębów.

cb7wugpju04jz4q8.png

Witam się. :) siedzimy wlasnie przed genetycznym.

Mój na szczęście goli się sam, dużo tam nie ma :)

Antiope bardzo jestem ciekawa jak Bazyli wygląda,:D nie przejmuj się, na szczęście są wakacje.

reklama
Do góry