reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dobrze ze chociaz mozesz czosnek ja mam odrzut do czasnku. Mnie za to boli glowa jakby miala wybuchnac..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj mnie tez tak glowa boli. Ale dzis doszlam do wniosku, ze moje "migrenowe" bole glowy, sa ze stresu. Jak bralam tabletki na nerwice, to glowa mnie bolalo raz na 1-2 miesiace raptem kilka godzin. Teraz mnie boli co drugi dzien. Dzis np przez to ze zdenerwowalam sie na lekarza.. nie mowie tu o tym bolu od zatok, to boli calg czas, ale to inny bol. A jak mam migrene, to boli mnie pol glowy doslownie, czyli skron, oko, policzek, szczeka, zeby, ucho i kark. Jakby mnie ktos na pol przecial i jedna strona mnie boli - bol jest potworny, draznia mnie wtedy dzwieki i zapachy.. i bol trwa nawet kilkanascie godzin niekiedy. Pije wtedy duuuuuzo wody, sokow, herbaty czarnej zeby choc odrobine podniesc cisnienie, zjadam cos slodkiego zeby podniesc cukier, itd.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Robilam na początku stycznia jak bylam w ciazy z blizniakami a potem dosc szybko zaszlam u gin powtarza w 1 trymestrze zawsze to badanie. W ten wiem jakie wyniki mialam. Zresztą ten wynik nie zmienia sie od pierwszej ciazy. W trzecim trymestrze z synkiem mi sie tak pojawil a igm było negatywne więc lekarz nie dał mi leków i ten wynik do dzis sie utrzymuje. Dlatego zastanawialam sie jak to jest bo wychodziło by ze zachorowalam w ciazy z synkiem. W pierwszym i drugim trymestrze igg było negatywne. Zgubiłam sie w tym wszystkim :D

Ciekawe to ze w 1 i 2 mialas negatywne, a w 3 nagle igg wzroslo. To by wskazywalo ze jednak zachorowalas w ciazy, i trzeba bylo sprawdzic wynik po 2-3 tygodniach czy rosnie igm i igg. Kurcze widzisz, jest tyle roznych przypadkow.. ja juz naprawde nie wiem, ale pomysl, ze nie bylo, a nagle na koniec ciazy skads sie jednak wzielo.

Robilam na początku stycznia jak bylam w ciazy z blizniakami a potem dosc szybko zaszlam u gin powtarza w 1 trymestrze zawsze to badanie. W ten wiem jakie wyniki mialam. Zresztą ten wynik nie zmienia sie od pierwszej ciazy. W trzecim trymestrze z synkiem mi sie tak pojawil a igm było negatywne więc lekarz nie dał mi leków i ten wynik do dzis sie utrzymuje. Dlatego zastanawialam sie jak to jest bo wychodziło by ze zachorowalam w ciazy z synkiem. W pierwszym i drugim trymestrze igg było negatywne. Zgubiłam sie w tym wszystkim :D

A synka badalas? Moja Olcia miala po urodzeniu zaraz robione badania na toxo i potem w 3 mc zycia. Nie byla chora na szczescie pod tym wzgledem..

Hej wieczornie.

Dziś było zoo i park dino. Potem spacer po mieście.

Niestety coś sobie zrobiłam w kostkę i muszę uważać.
Dodatkowo coś mnie ugryzło ale widzę że pieczenie przechodzi.

Lola gratki synka. Będzie klubik :)
Sancia piękna sukienka!
Dobranoc

cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
Oj mnie tez tak glowa boli. Ale dzis doszlam do wniosku, ze moje "migrenowe" bole glowy, sa ze stresu. Jak bralam tabletki na nerwice, to glowa mnie bolalo raz na 1-2 miesiace raptem kilka godzin. Teraz mnie boli co drugi dzien. Dzis np przez to ze zdenerwowalam sie na lekarza.. nie mowie tu o tym bolu od zatok, to boli calg czas, ale to inny bol. A jak mam migrene, to boli mnie pol glowy doslownie, czyli skron, oko, policzek, szczeka, zeby, ucho i kark. Jakby mnie ktos na pol przecial i jedna strona mnie boli - bol jest potworny, draznia mnie wtedy dzwieki i zapachy.. i bol trwa nawet kilkanascie godzin niekiedy. Pije wtedy duuuuuzo wody, sokow, herbaty czarnej zeby choc odrobine podniesc cisnienie, zjadam cos slodkiego zeby podniesc cukier, itd.

Moja nerwica to byly wymioty. I jak zaczely byc regularne ze po wodzie nawet i trafilam do szpitala to tez leki. Ale juz nie chce brac mam nadzieje ze nie wroci

Moja nerwica to byly wymioty. I jak zaczely byc regularne ze po wodzie nawet i trafilam do szpitala to tez leki. Ale juz nie chce brac mam nadzieje ze nie wroci

To ja sie wszystkiego boje, np prawka nie mam bo nie dam rady jechac jako kierowca. Albo wszedzie wszystkie bakterie mnie brzydza, normalnie ja ciagle myje rece. Nie moglabym spac w czyjejs pościeli, a jakby ktos spal w mojej to bym zaraz prala. Jak mielismy w domu psa to codziennie kilka razy odkurzalam, mylam podloge, do tego odkazalam mopem parowym, samego psa tez ciagle kapalam. Nie, nie mam mega blysku w domu, ale tu sa moje bakterie i moich bliskich. Mi tu chodzi raczej o zewnetrzne zarazki.
Albongdy jest burza zamykam wszystkie okna, wylaczam kazdy sprzet z pradu, nawet wylaczam telefony.
Nie wyjde do sklepu gdy jest pochmurno, bo co gdy zlapie mnie burza.
Itd itd
I tak teraz po tym leczeniu co mialam jest duza poprawa [emoji6] ciezko to opisac jak mi bylo zle, ale teraz jest ok.

Ja tez nie chce wracac do leczenia, ale czasem przylapuje sie na tym, ze mysle ze mi jednak latwiej bylo w niektorych sytuacjach jak bralam tabletki. Ale to na pewno nie wroce do leczenia wczesniej niz jak skoncze karmic [emoji6] a moze nie wroce ?

Dobrze ze chociaz mozesz czosnek ja mam odrzut do czasnku. Mnie za to boli glowa jakby miala wybuchnac..

Wiesz co, mnie już mdłości całkiem minęły, więc przynajmniej ten problem z głowy. A nawet jak miałam mdłości, to odrzucało mnie tylko od jajek. Całą resztę pochłaniałam, bo po jedzeniu mdłości były mniejsze.
No a ja mam podobno zapalenie krtani i nic nie czuje, moze mam chrypke lekka, a tak to nic wiecej. Nos mam gdzies tam zatkany tak ze mi w tych uszach szumi, ale kataru jako tako nie mam, choc zatoki mnie bola w okolicach brwi, i od tego boli mnie glowa, podobno stad tez te moje zawroty.

No ja na szczęście nie czuję się aż tak źle. To dopiero początki i mam nadzieję, że uda mi się to zdusić w zarodku.
A Tobie w takim razie życzę szybkiej poprawy samopoczucia i powrotu do zdrowia.

witajcie, u mnie jet jakis wysyp ciaz, wczoraj sie dowiedzialam o ciazy dwoch kuzynek, siostr, jedna rodzi w pazdzierniku, druga w styczniu, w sierpniu rodzi inna kolezanka, w sobote jeszcze jedna urodzila wczesniaka, w czerwcu inna urodzila corke, Tomka kuznowi sie niunia urodzila w czerwcu, no jak kroliki normlanie :D ja sie oczywiscie ciesze :)

teraz wcinam sniadanie i bede szykowac sie do pracy :)
Lola a jednak trafilam, ze synus, super :)

reklama
Do góry