reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja po warsztatach. Jestem zmęczona i rozczarowana. Zawsze były super prezenty, a teraz straszna lipa; głównie ulotki i parę mini próbek. Nic konkretnego. Jedyny wykład jaki był, to ten z instytutu mikroekologii z Poznania. Być może z nimi uda mi się w pełni zdiagnozować wszystkie alergie i netolerancje Bazylka.
Jak mnie juz ta sluzba zdrowia wkurza pierw kaza byc na 9 bo wtedy bd wyniki to ja przychodze i mowi mi zebym byla na 10 przychodze super ale jednego wyniku nie ma i gowno to interesuje przecież ich nikt nie wie gdzie jest. Dzwonie do szpitala roztaczają sie w połowie nikt nic nie wie i będę szla na drugi koniec miasta bo jakas piz** nie umie dopilnować tego za co jej placa

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj współczuję. Denerwuje mnie takie podejście do człowieka.

My dostaliśmy właśnie list z zusu, ze od dwóch lat nie mamy ubezpieczenia, bo dwa lata temu spóźniłem sie z płaceniem składek. Rewelacyjni są
Ale przecież jedno spóźnienie z zapłatą ubezpieczenia nie powinno skutkować cofnięciem ubezpieczenia, tylko co najwyżej jakąś karą, czy coś...

wczoraj tesciowa sama powiedziala, ze poki nie bylam w ciazy to szwagierka byla czesto u nas a jak jeszcze mieszkalismy kilka blokow obok nich to w wolne dni przesiadywala ciagle u nas...a teraz potrafi nam wykrzyczec takie cos :oo:
ja ją rozumiem, ona chce drugie dzicko, jej facet nie chce, boli ją to, ale na Boga przeciez ona nie moze innym kobietom zabronic zachodzic w ciaze, bo ona nie bedzie miec juz drugiego dziecka...my sie boimy, ze jak urodze to ona w jakas depesje popadnie, z jednej strony jest nam jej zal a z drugiej mamy ochote ja zabic za to zachowanie
Nie rozumiem tego, bo jak jeszcze nie miałam dzieci i ktoś z otoczenia zachodził w ciążę, czy rodził dziecko, to strasznie byłam podekscytowana, że będzie kolejne dziecko którym będę się mogła zająć, wziąć na ręce, przytulić. Zawiść to straszna cecha.

ja jestem ciekawa co u mnie bedzie z zusem, bo ide na l 4 we wrzesniu i to bedzie rok od zatrudnienia i czy sie nie dowala, bo znajac ich to...
Nie powinni się przyczepić, bo przecież po pierwsze pracujesz od roku i zaszłaś już pracując, po drugie nie poleciałaś od razu na zwolnienie, tylko jednak zamierzasz pracować przez większość ciąży.

reklama
Lux, daj spokój:) ja pójdę ok.!4 mies po zatrudnieniu. Pracuję kazdego dnia. Akurat miałam w marcu miesiąc przerwy po zmianie pracy. Od 20 lat płacę skladki. Przymusowe!! I to spore. Teraz niech zus zadba o mnie.

Dokładnie, ja pracowałam na umowe zlecenie przez ponad pół roku, potem dostałam umowę o pracę, byłam już w ciąży i z racji tego, że w pracy zaczęły się dziać dziwne rzeczy poszłam wkrótce na l4 ( na dobre mi to wyszło, bo okazało się, że i tak dłużej nie mogłabym pracować, problemy z szyjką itp), naprawdę krótko pracowałam na umowę o pracę..liczę się z tym, że mogą się przyczepić, wiadomo, że zawsze szukają okazji żeby tylko nie płacić ale zawsze można, a wręcz trzeba się odwoływać, napisać pismo itd.

Dziewczyny mam dość...ciąża to niby taki super okres,szczęśliwy i w ogóle..a dla mnie to najgorsze,najbardziej stresujące miesiące w moim życiu... byłam dziś na II prenatalnym usg..pomijam fakt, że lekarz go nie wykonał bo stwierdził, że jest za wcześnie i mi przełożył termin na za tydzień..jedyne co zrobił to pomierzył sobie jakieś parametry, w tym głowe dziecka..i co? okazało się, że ma torbiele w jednej z półkuli mózgu co może świadczyć o poważnych wadach genetycznych..mam dość tej ciąży, tego wszystkiego, jestem tak załamana..myślałam,że po prawidłowym wyniku NIFTY już nic złego się wydarzy...nie wiem to myśleć o tym wszystkim..

Ja prowadzę działalność od 2012 roku, od 2013 jestem na wysokim zusie. ZUS nie sapie tylko płaci elegancko w terminie. Za opiekę nad córką tez zawsze płacili. A z tym szpiegowaniem na fb to trzeba być debilem żeby wstawiać swoje zdjęcia z opcją "publicznie" :) ZUS to nie policja i mogą sobie tylko sprawdzać publiczny profil. Chyba, że ktoś z zawistnych znajomych podkabluje ;) więc generalnie lepiej się nie chwalić :p

Dziewczyny mam dość...ciąża to niby taki super okres,szczęśliwy i w ogóle..a dla mnie to najgorsze,najbardziej stresujące miesiące w moim życiu... byłam dziś na II prenatalnym usg..pomijam fakt, że lekarz go nie wykonał bo stwierdził, że jest za wcześnie i mi przełożył termin na za tydzień..jedyne co zrobił to pomierzył sobie jakieś parametry, w tym głowe dziecka..i co? okazało się, że ma torbiele w jednej z półkuli mózgu co może świadczyć o poważnych wadach genetycznych..mam dość tej ciąży, tego wszystkiego, jestem tak załamana..myślałam,że po prawidłowym wyniku NIFTY już nic złego się wydarzy...nie wiem to myśleć o tym wszystkim..
Karolina, spokojnie.... Poczekaj na połówkowe. Torbiele siè wchłaniajà czèsto. Przeczytaj i nie denereuj siè proszè. Link do: Przyczyny płodu splotu naczyniówkowego torbieli w mózgu i jej leczenie - Diet For Womens

Aneta miałam właśnie pisać, jak tam twój pracodawca? Raczył ci wkoncu wypłacić ci wypłatę za zwolnienie?
Ja dziś właśnie dostałam swoje pierwsze 100% miesięcznej wypłaty na konto będąc na zwolnieniu. Jestem bardzo miło zaskoczona, żadnych problemów, ani jednego dnia zwłoki.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Ten dupek mi juz za 2 miesiace zalega... Jak do jutra nie dostane to w poniedziałek musze to dalej zgłosić:/

O rany, współczuję...Czy zalecił jakąś dalszą diagnostykę tych torbieli?
Dlaczego stwierdził, że to za wcześnie na połówkowe, skoro zgodnie z suwaczkiem jesteś już w 18t6d? Ja mam połówkowe 8 lipca i to będzie bardzo podobny moment jak u Ciebie, a mnie wyznaczyli tą datę w tej przychodni, gdzie ją będą robić, wiedząc na jakim etapie ciąży jestem.

Kochana, nie denerwuj się. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale musisz być silna dla maleństwa. Poczekaj na kolejne badania.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Antiopejak bylam teraz we wtorek to mualam19tc I gin powiedzual ze za wczesnie na polowkowe.chcual mnie na polowkowe wyslac na 24tc ale ja powiedziałam ze chce wczesniej tak 21/22tc

reklama
O rany, współczuję...Czy zalecił jakąś dalszą diagnostykę tych torbieli?
Dlaczego stwierdził, że to za wcześnie na połówkowe, skoro zgodnie z suwaczkiem jesteś już w 18t6d? Ja mam połówkowe 8 lipca i to będzie bardzo podobny moment jak u Ciebie, a mnie wyznaczyli tą datę w tej przychodni, gdzie ją będą robić, wiedząc na jakim etapie ciąży jestem.

Pytanie jak wyżej. Matko... Może to
pomyłka. Idź do innego ginekologa jak masz możliwość.
Ja zaszlam w ciaze miesiąc po podpisaniu umowy na stałe, tzn w marcu podpisałam umowę, dokładnie pierwszego, a 29 test ciążowy był pozytywny. Szefowa tak dała mi popalić, że stwierdziłam iż nie ma co czekać z tą ciaza, trzeba działać już teraz. I zaszlam za pierwszym razem....
Taki psikus... A jak szefowa mnie wyzwala przez telefon... To psychopata, chodzi na sesję do psychiatry normalnie i zdaje mi co tydzień relacje ze swoich przeżyć. Maca nas , każe chodzić na przedstawienia baletowe jej 16 letniej corci... No kosmos. Książkę można napisac.
Musiałam szybko się ulotnic.
Mniejsza o to.

Teściowie kupili nad morzem Kacprowi huste z jego imieniem oraz koszulkę Marynarska. Ja dostałam ceramiczna, malowana łopatkę do ciasta a maz dostał koszule w kratkę. Wypili kawe, zjedli ciasto, posiedzieli 35 minut, wysciskali Kacpra, tylko raz zapytali jak się czuje i kuna do domu....

Do góry