reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny mam dość...ciąża to niby taki super okres,szczęśliwy i w ogóle..a dla mnie to najgorsze,najbardziej stresujące miesiące w moim życiu... byłam dziś na II prenatalnym usg..pomijam fakt, że lekarz go nie wykonał bo stwierdził, że jest za wcześnie i mi przełożył termin na za tydzień..jedyne co zrobił to pomierzył sobie jakieś parametry, w tym głowe dziecka..i co? okazało się, że ma torbiele w jednej z półkuli mózgu co może świadczyć o poważnych wadach genetycznych..mam dość tej ciąży, tego wszystkiego, jestem tak załamana..myślałam,że po prawidłowym wyniku NIFTY już nic złego się wydarzy...nie wiem to myśleć o tym wszystkim..
Eh... Ja tez chcialabym zeby to trwalo krocej i wszystko bylo latwiejsze. Mi pow ze chyba nie ma kości udowej a miało dziecko. Wszytsko będzie ok musi!!!

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolina, spokojnie.... Poczekaj na połówkowe. Torbiele siè wchłaniajà czèsto. Przeczytaj i nie denereuj siè proszè. Link do: Przyczyny płodu splotu naczyniówkowego torbieli w mózgu i jej leczenie - Diet For Womens

no właśnie dzisiaj miałam mieć i mnie wywalił,że za wcześnie..chu...e jedne.. sami termin mi wyznaczaja a potem takie coś :/ zaraz zobacze.

Eh... Ja tez chcialabym zeby to trwalo krocej i wszystko bylo latwiejsze. Mi pow ze chyba nie ma kości udowej a miało dziecko. Wszytsko będzie ok musi!!!

mam nadzieje,mam dość po dzisiejszym dniu..

O rany, współczuję...Czy zalecił jakąś dalszą diagnostykę tych torbieli?
Dlaczego stwierdził, że to za wcześnie na połówkowe, skoro zgodnie z suwaczkiem jesteś już w 18t6d? Ja mam połówkowe 8 lipca i to będzie bardzo podobny moment jak u Ciebie, a mnie wyznaczyli tą datę w tej przychodni, gdzie ją będą robić, wiedząc na jakim etapie ciąży jestem.

Nie, nie zlecił..za tydzień mam przyjść. No ja mam niby 18t1d wg pomiarów a dziś mi dupek powiedział że dla niego to dopiero 17tydzien jest.. ;/ idioci..mam dość tych lekarzy.. ciagle wszystko źle...

Kochana, nie denerwuj się. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale musisz być silna dla maleństwa. Poczekaj na kolejne badania.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

no 8lipca kolejne... nie wiem co to będzie, miało być dobrze,nifty dobrze brak wad a tu takie coś..że może być niedorozwinięte dziecko..po prostu sobie nie wyobrażam.. już mam najczarniejszy scenariusz w głowie.

no właśnie dzisiaj miałam mieć i mnie wywalił,że za wcześnie..chu...e jedne.. sami termin mi wyznaczaja a potem takie coś :/ zaraz zobacze.

Nie, nie zlecił..za tydzień mam przyjść. No ja mam niby 18t1d wg pomiarów a dziś mi dupek powiedział że dla niego to dopiero 17tydzien jest.. ;/ idioci..mam dość tych lekarzy.. ciagle wszystko źle...

no 8lipca kolejne... nie wiem co to będzie, miało być dobrze,nifty dobrze brak wad a tu takie coś..że może być niedorozwinięte dziecko..po prostu sobie nie wyobrażam.. już mam najczarniejszy scenariusz w głowie.
Dlatego ja dzis zapytałam lekarza kiedy moge przyjsc na polowkowe. Mam na 29 iść. Wtedy bedzie 20 tc i 1dzien

Ok wszystko rozumiem , ale wypłatę dostaje od pracodawcy ,nie od zusu ..

Napisane na YOGA Tablet 2-1050L w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko pierwszy miesiąc. Potem Zus.

Karolina trzymam kciuki.

Ja połówkowe mam w 20-21 tc, wcześniej mogłoby nie być miarodajne.

cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
Karolinakato ja juz kiedys wspominalam. Mialam kolezanke z sierpniowek i u niej tez byly takie torbielki w glowie dziecka. Zrobila test z krwi chyba tez nifty nie jestem pewna bi mieszka w usa i wyszlo ze dziecko zdrowe. Po paru tyg wszystko sie ladnie wchlonelo. Nie panikuj. Masz na nifty bardzo małe prawdopodobienstwo tych chorób. Zreszta ta wada (nie pamietam juz jaka) z tymi torbielami najczesciej jest u plodow żeńskich a ty masz właśnie chlopca. Będzie dobrze. Trzymam kciuki

Karolinakato ja juz kiedys wspominalam. Mialam kolezanke z sierpniowek i u niej tez byly takie torbielki w glowie dziecka. Zrobila test z krwi chyba tez nifty nie jestem pewna bi mieszka w usa i wyszlo ze dziecko zdrowe. Po paru tyg wszystko sie ladnie wchlonelo. Nie panikuj. Masz na nifty bardzo małe prawdopodobienstwo tych chorób. Zreszta ta wada (nie pamietam juz jaka) z tymi torbielami najczesciej jest u plodow żeńskich a ty masz właśnie chlopca. Będzie dobrze. Trzymam kciuki

No robiłam nifty i nie mam zadnego wskazania na wade,wszystko super..a torbiele wyszly dopiero teraz..najgorzej bo dwie w jednej półkuli i właśnie na zespół Edwardsa one wskazują..ale z nifty ryzyko milionowe... nie wiem oby sie wchłoneły..

Karolinakato wiem ze Ci ciezko. Przytulam . Taka torbiel moze sie wchlonac I Nic nie znaczyc . Mam wiare ze u Ciebie wlasnie tak jest.

oby.. mam już dość tego wszystkiego..

reklama
Antiopejak bylam teraz we wtorek to mualam19tc I gin powiedzual ze za wczesnie na polowkowe.chcual mnie na polowkowe wyslac na 24tc ale ja powiedziałam ze chce wczesniej tak 21/22tc
No ja właśnie chciałam później na to połówkowe, żeby już był powiedzmy ten 21-22 tc, ale mi powiedzieli, że ten 18 z groszem wystarczy, bo z usg dziecko wychodzi starsze. I to był jedyny termin kiedy mi mogli zaproponować, bo potem ta lekarka co robi usg jedzie na urlop i jak wróci to niby już za późno będzie. Pytałam o to moją gin, czy to nie za szybko i czy nie lepiej zrobić później gdzie indziej to połówkowe, ale ona potwierdziła mi to co powiedzieli w tamtym gabinecie, że to spokojnie wystarczy. No i teraz już nie wiem co robić...

Pytanie jak wyżej. Matko... Może to
pomyłka. Idź do innego ginekologa jak masz możliwość.
Ja zaszlam w ciaze miesiąc po podpisaniu umowy na stałe, tzn w marcu podpisałam umowę, dokładnie pierwszego, a 29 test ciążowy był pozytywny. Szefowa tak dała mi popalić, że stwierdziłam iż nie ma co czekać z tą ciaza, trzeba działać już teraz. I zaszlam za pierwszym razem....
Taki psikus... A jak szefowa mnie wyzwala przez telefon... To psychopata, chodzi na sesję do psychiatry normalnie i zdaje mi co tydzień relacje ze swoich przeżyć. Maca nas , każe chodzić na przedstawienia baletowe jej 16 letniej corci... No kosmos. Książkę można napisac.
Musiałam szybko się ulotnic.
Mniejsza o to.

Teściowie kupili nad morzem Kacprowi huste z jego imieniem oraz koszulkę Marynarska. Ja dostałam ceramiczna, malowana łopatkę do ciasta a maz dostał koszule w kratkę. Wypili kawe, zjedli ciasto, posiedzieli 35 minut, wysciskali Kacpra, tylko raz zapytali jak się czuje i kuna do domu....
Normalnie szefowa psychopatka. Nie dziwię się, że uciekłaś na L4

Przytulam. Będzie dobrze.

Tylko pierwszy miesiąc. Potem Zus.

Karolina trzymam kciuki.

Ja połówkowe mam w 20-21 tc, wcześniej mogłoby nie być miarodajne.

cb7wugpju04jz4q8.png
A kto Ci powiedział, że przed 20 tc mogłoby być niemiarodajne? Moja gin stwierdziła, że ten moment kiedy ja idę, to jest jak najbardziej ok.

Do góry