reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny mam dość...ciąża to niby taki super okres,szczęśliwy i w ogóle..a dla mnie to najgorsze,najbardziej stresujące miesiące w moim życiu... byłam dziś na II prenatalnym usg..pomijam fakt, że lekarz go nie wykonał bo stwierdził, że jest za wcześnie i mi przełożył termin na za tydzień..jedyne co zrobił to pomierzył sobie jakieś parametry, w tym głowe dziecka..i co? okazało się, że ma torbiele w jednej z półkuli mózgu co może świadczyć o poważnych wadach genetycznych..mam dość tej ciąży, tego wszystkiego, jestem tak załamana..myślałam,że po prawidłowym wyniku NIFTY już nic złego się wydarzy...nie wiem to myśleć o tym wszystkim..
Eh... Ja tez chcialabym zeby to trwalo krocej i wszystko bylo latwiejsze. Mi pow ze chyba nie ma kości udowej a miało dziecko. Wszytsko będzie ok musi!!!

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolina, spokojnie.... Poczekaj na połówkowe. Torbiele siè wchłaniajà czèsto. Przeczytaj i nie denereuj siè proszè. Link do: Przyczyny płodu splotu naczyniówkowego torbieli w mózgu i jej leczenie - Diet For Womens

no właśnie dzisiaj miałam mieć i mnie wywalił,że za wcześnie..chu...e jedne.. sami termin mi wyznaczaja a potem takie coś :/ zaraz zobacze.

Eh... Ja tez chcialabym zeby to trwalo krocej i wszystko bylo latwiejsze. Mi pow ze chyba nie ma kości udowej a miało dziecko. Wszytsko będzie ok musi!!!

mam nadzieje,mam dość po dzisiejszym dniu..

O rany, współczuję...Czy zalecił jakąś dalszą diagnostykę tych torbieli?
Dlaczego stwierdził, że to za wcześnie na połówkowe, skoro zgodnie z suwaczkiem jesteś już w 18t6d? Ja mam połówkowe 8 lipca i to będzie bardzo podobny moment jak u Ciebie, a mnie wyznaczyli tą datę w tej przychodni, gdzie ją będą robić, wiedząc na jakim etapie ciąży jestem.

Nie, nie zlecił..za tydzień mam przyjść. No ja mam niby 18t1d wg pomiarów a dziś mi dupek powiedział że dla niego to dopiero 17tydzien jest.. ;/ idioci..mam dość tych lekarzy.. ciagle wszystko źle...

Kochana, nie denerwuj się. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale musisz być silna dla maleństwa. Poczekaj na kolejne badania.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

no 8lipca kolejne... nie wiem co to będzie, miało być dobrze,nifty dobrze brak wad a tu takie coś..że może być niedorozwinięte dziecko..po prostu sobie nie wyobrażam.. już mam najczarniejszy scenariusz w głowie.

no właśnie dzisiaj miałam mieć i mnie wywalił,że za wcześnie..chu...e jedne.. sami termin mi wyznaczaja a potem takie coś :/ zaraz zobacze.

Nie, nie zlecił..za tydzień mam przyjść. No ja mam niby 18t1d wg pomiarów a dziś mi dupek powiedział że dla niego to dopiero 17tydzien jest.. ;/ idioci..mam dość tych lekarzy.. ciagle wszystko źle...

no 8lipca kolejne... nie wiem co to będzie, miało być dobrze,nifty dobrze brak wad a tu takie coś..że może być niedorozwinięte dziecko..po prostu sobie nie wyobrażam.. już mam najczarniejszy scenariusz w głowie.
Dlatego ja dzis zapytałam lekarza kiedy moge przyjsc na polowkowe. Mam na 29 iść. Wtedy bedzie 20 tc i 1dzien

Ok wszystko rozumiem , ale wypłatę dostaje od pracodawcy ,nie od zusu ..

Napisane na YOGA Tablet 2-1050L w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko pierwszy miesiąc. Potem Zus.

Karolina trzymam kciuki.

Ja połówkowe mam w 20-21 tc, wcześniej mogłoby nie być miarodajne.

cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
Karolinakato ja juz kiedys wspominalam. Mialam kolezanke z sierpniowek i u niej tez byly takie torbielki w glowie dziecka. Zrobila test z krwi chyba tez nifty nie jestem pewna bi mieszka w usa i wyszlo ze dziecko zdrowe. Po paru tyg wszystko sie ladnie wchlonelo. Nie panikuj. Masz na nifty bardzo małe prawdopodobienstwo tych chorób. Zreszta ta wada (nie pamietam juz jaka) z tymi torbielami najczesciej jest u plodow żeńskich a ty masz właśnie chlopca. Będzie dobrze. Trzymam kciuki

Karolinakato ja juz kiedys wspominalam. Mialam kolezanke z sierpniowek i u niej tez byly takie torbielki w glowie dziecka. Zrobila test z krwi chyba tez nifty nie jestem pewna bi mieszka w usa i wyszlo ze dziecko zdrowe. Po paru tyg wszystko sie ladnie wchlonelo. Nie panikuj. Masz na nifty bardzo małe prawdopodobienstwo tych chorób. Zreszta ta wada (nie pamietam juz jaka) z tymi torbielami najczesciej jest u plodow żeńskich a ty masz właśnie chlopca. Będzie dobrze. Trzymam kciuki

No robiłam nifty i nie mam zadnego wskazania na wade,wszystko super..a torbiele wyszly dopiero teraz..najgorzej bo dwie w jednej półkuli i właśnie na zespół Edwardsa one wskazują..ale z nifty ryzyko milionowe... nie wiem oby sie wchłoneły..

Karolinakato wiem ze Ci ciezko. Przytulam . Taka torbiel moze sie wchlonac I Nic nie znaczyc . Mam wiare ze u Ciebie wlasnie tak jest.

oby.. mam już dość tego wszystkiego..

reklama
Antiopejak bylam teraz we wtorek to mualam19tc I gin powiedzual ze za wczesnie na polowkowe.chcual mnie na polowkowe wyslac na 24tc ale ja powiedziałam ze chce wczesniej tak 21/22tc
No ja właśnie chciałam później na to połówkowe, żeby już był powiedzmy ten 21-22 tc, ale mi powiedzieli, że ten 18 z groszem wystarczy, bo z usg dziecko wychodzi starsze. I to był jedyny termin kiedy mi mogli zaproponować, bo potem ta lekarka co robi usg jedzie na urlop i jak wróci to niby już za późno będzie. Pytałam o to moją gin, czy to nie za szybko i czy nie lepiej zrobić później gdzie indziej to połówkowe, ale ona potwierdziła mi to co powiedzieli w tamtym gabinecie, że to spokojnie wystarczy. No i teraz już nie wiem co robić...

Pytanie jak wyżej. Matko... Może to
pomyłka. Idź do innego ginekologa jak masz możliwość.
Ja zaszlam w ciaze miesiąc po podpisaniu umowy na stałe, tzn w marcu podpisałam umowę, dokładnie pierwszego, a 29 test ciążowy był pozytywny. Szefowa tak dała mi popalić, że stwierdziłam iż nie ma co czekać z tą ciaza, trzeba działać już teraz. I zaszlam za pierwszym razem....
Taki psikus... A jak szefowa mnie wyzwala przez telefon... To psychopata, chodzi na sesję do psychiatry normalnie i zdaje mi co tydzień relacje ze swoich przeżyć. Maca nas , każe chodzić na przedstawienia baletowe jej 16 letniej corci... No kosmos. Książkę można napisac.
Musiałam szybko się ulotnic.
Mniejsza o to.

Teściowie kupili nad morzem Kacprowi huste z jego imieniem oraz koszulkę Marynarska. Ja dostałam ceramiczna, malowana łopatkę do ciasta a maz dostał koszule w kratkę. Wypili kawe, zjedli ciasto, posiedzieli 35 minut, wysciskali Kacpra, tylko raz zapytali jak się czuje i kuna do domu....
Normalnie szefowa psychopatka. Nie dziwię się, że uciekłaś na L4

Przytulam. Będzie dobrze.

Tylko pierwszy miesiąc. Potem Zus.

Karolina trzymam kciuki.

Ja połówkowe mam w 20-21 tc, wcześniej mogłoby nie być miarodajne.

cb7wugpju04jz4q8.png
A kto Ci powiedział, że przed 20 tc mogłoby być niemiarodajne? Moja gin stwierdziła, że ten moment kiedy ja idę, to jest jak najbardziej ok.

Do góry