Tuiles
Fanka BB :)
O matko! Co za rozbieżność. Ciekawa jestem cd. Tsh nie może tak spaść z dnia na dzień... Ft4 masz w górej granicy?
Ft4 mam w środku. Nie wiem skąd taki skok tsh...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O matko! Co za rozbieżność. Ciekawa jestem cd. Tsh nie może tak spaść z dnia na dzień... Ft4 masz w górej granicy?
No nie mam [emoji12] w sumie zacznę się stresować jak przyjdą [emoji4]Masz zaznaczone na zwolnieniu, że musisz leżeć? Ja chyba pójdę na zwolnienie pod koniec sierpnia i nie mam zamiaru piec się w Wawie. Jak panie wpadną to trudno, najwyżę zrewanżuję się rewizytą
Nie martw się tym mocno, lekarz zdecyduje co dalej. 2,5 to nie tragedia. Ja miałam w 8 tyg 2,5, teraz po tabletkach mniej niz 1. Wazne jest ft4, nie może być niskie.Ft4 mam w środku. Nie wiem skąd taki skok tsh...
OOOO, dziewczyny dwa dni temu pisałam do Was o podwyższonym TSH. Postanowiłam zrobić to dodatkowe ft4, tak jak radziłyście. Poszłam dzisiaj na badanie, ale do innego laboratorium i zamiast tylko ft4 z rozpędu zakreśłilam jeszcze raz TSH. I co wyszło? Dwa dni temu 2,520 a dziś 1,360 i ft4 1,22. I bądź tu człowieku mądry!!!
Ale to chyba dobre wyniki, co? Tak na moje oko przynajmniej...
Ja mam ft4 - 1,22. Ale biorąc pod uwagę rozbieżne wyniki, to nie wiem teraz któremu wynikowi mam wierzyć...? Wypadałoby zrobić 3 x badanie ;/Nie martw się tym mocno, lekarz zdecyduje co dalej. 2,5 to nie tragedia. Ja miałam w 8 tyg 2,5, teraz po tabletkach mniej niz 1. Wazne jest ft4, nie może być niskie.
Trzecie wyjdzie jeszcze inne i dopiero się zdziwimy. Nie martw się. Ważne że jesteś pod opieką lekarza teraz dzidzia ma już swoją tarczycę, radzi sobie.Ja mam ft4 - 1,22. Ale biorąc pod uwagę rozbieżne wyniki, to nie wiem teraz któremu wynikowi mam wierzyć...? Wypadałoby zrobić 3 x badanie ;/
Ja tez tak czytalam. Czasami z sentymentu zagladam na sierpniowki i tam byla mama która miala kontrole jak jej w domu nie bylo i wstrzymali jej pieniazki. Nie wiem jak to sie w koncu skonczylo ale raczej nie mozna sobie na zwolnieniu jeździć na urlopy itd.To inne fora czytamy z tych, które ja znalazłam były przede wszystkim kontrole w domach. Oczywiscie, ze jest to czas wizyt lekarskich/wizyt w aptece itd. Jeżeli tego typu dokument im przedstawiasz to nie ma problemu natomiast ja patrzę pod kątem tygodniowego wyjazdu. Kontrole faktycznie zaostrzyli po tych akcjach, ale prawo zmienili kilka lat temu i takich przekrętów juz chyba nie ma ? Choć sama nie wiem. No nic, miejmy nadzieję, że szansa kontroli jest tak wielka jak wygrana w totka [emoji12]
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Chodzące l4 to znaczy do lekarza lub na zakupy nie wyjazd.Masz zaznaczone na zwolnieniu, że musisz leżeć? Ja chyba pójdę na zwolnienie pod koniec sierpnia i nie mam zamiaru piec się w Wawie. Jak panie wpadną to trudno, najwyżę zrewanżuję się rewizytą