reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Masz zaznaczone na zwolnieniu, że musisz leżeć? Ja chyba pójdę na zwolnienie pod koniec sierpnia i nie mam zamiaru piec się w Wawie. Jak panie wpadną to trudno, najwyżę zrewanżuję się rewizytą ;)
No nie mam [emoji12] w sumie zacznę się stresować jak przyjdą [emoji4]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

OOOO, dziewczyny dwa dni temu pisałam do Was o podwyższonym TSH. Postanowiłam zrobić to dodatkowe ft4, tak jak radziłyście. Poszłam dzisiaj na badanie, ale do innego laboratorium i zamiast tylko ft4 z rozpędu zakreśłilam jeszcze raz TSH. I co wyszło? Dwa dni temu 2,520 a dziś 1,360 i ft4 1,22. I bądź tu człowieku mądry!!!
Ale to chyba dobre wyniki, co? Tak na moje oko przynajmniej...

Tsh w ciąży szaleje i takie skoki się mogą zdarzać. Dlatego właśnie trzeba badać też ft4. Ft 4 masz w środku normy, jest ok. Jakby szło w dół to konieczne będzie zwiększenie dawki.

f2w3yx8d53zjrig5.png

Nie martw się tym mocno, lekarz zdecyduje co dalej. 2,5 to nie tragedia. Ja miałam w 8 tyg 2,5, teraz po tabletkach mniej niz 1. Wazne jest ft4, nie może być niskie.
Ja mam ft4 - 1,22. Ale biorąc pod uwagę rozbieżne wyniki, to nie wiem teraz któremu wynikowi mam wierzyć...? Wypadałoby zrobić 3 x badanie ;/

To inne fora czytamy :) z tych, które ja znalazłam były przede wszystkim kontrole w domach. Oczywiscie, ze jest to czas wizyt lekarskich/wizyt w aptece itd. Jeżeli tego typu dokument im przedstawiasz to nie ma problemu natomiast ja patrzę pod kątem tygodniowego wyjazdu. Kontrole faktycznie zaostrzyli po tych akcjach, ale prawo zmienili kilka lat temu i takich przekrętów juz chyba nie ma ? Choć sama nie wiem. No nic, miejmy nadzieję, że szansa kontroli jest tak wielka jak wygrana w totka [emoji12]

Ja tez tak czytalam. Czasami z sentymentu zagladam na sierpniowki i tam byla mama która miala kontrole jak jej w domu nie bylo i wstrzymali jej pieniazki. Nie wiem jak to sie w koncu skonczylo ale raczej nie mozna sobie na zwolnieniu jeździć na urlopy itd.

Mój M ma znajomą, która ma dziecko ze swoim partnerem, on ją zatrudnił u siebie na jakieś 5tys na 2 miesiące, a potem l4 i co miesiąc taka wypłata z zusu... (ale to było kilka lat temu) no i stad to się wzięło [emoji53]

reklama
Masz zaznaczone na zwolnieniu, że musisz leżeć? Ja chyba pójdę na zwolnienie pod koniec sierpnia i nie mam zamiaru piec się w Wawie. Jak panie wpadną to trudno, najwyżę zrewanżuję się rewizytą ;)
Chodzące l4 to znaczy do lekarza lub na zakupy nie wyjazd.
Jak wpadną i cie nie będzie to złożenie wyjaśnień i mogą wstrzymać zasiłek nawet do 30 dni bo tak wolno działają

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry