reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja pierwszy rocznik gimnazjum. Porażka :(
Co do reformy to niech się w końcu zdecydują na dłużej niż jedna dwie kadencje.
Co do dorastania łatwiej się dorasta w starym środowisku niż nowym więc jestem za. Problemu to nie zlikwidowuje ale może zmniejszyć

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Gdzieś czytałam, że rozstępy najczęściej wychodzą w II trymestrze właśnie. Ja na szczęście w ciąży z synkiem nie miałam żadnych i mam nadzieję, że i teraz tak będzie.

Ojej zdrówka dla małego i miejmy nadzieję, że Was nie pozaraża.

No właśnie my tak trzy dni przed owu, więc jakoś mi ten chłopak nie pasuje...

Sama miałam założyć ten wątek po połówkowym za 2 tygodnie, gdyby się okazało, że dziewczynka. Dobrze, że mnie ubiegłaś, bo taki wątek moim zdaniem bardzo przydatny. :happy:

No mój synek niestety nie zawsze śpi w ciągu dnia, więc nie zawsze mam okazję. Ale jak śpi i ogarnę co jest do ogarnięcia, to zawsze korzystam i się kładę.

Na szczęście nie miałam tej przyjemności.

Życzę córci. Rozumiem Twoje marzenie.

Nie rozumiem jak kobieta może być taka wredna dla drugiej kobiety.

No dokładnie, niech już się na coś zdecydują.

Ja też :laugh2:
ja juz mega ciekawa jestem kogo nosze w brzuszku :D

Moim zdaniem teraz im zmieniać po tylu latach bez sensu. Ale fakt, ja w liceum chodziłam do zespołu szkół i to co się działo po stronie gimnazjum to masakra jakaś była. Byliśmy oddzieleni kratami i to zoo się wieszało na tych kratach, pluło, wyzywało. Ja nie mówię, że nasze roczniki (ja też ostatni 8 klasowy @k8sad ) to anioły ale jakoś bardziej ogarnięci. Też nie pamiętam afer wśród 7 czy 8 klas.
Za to ja miałam w środę zebranie w szkole. Moja pierworodna w zeszłym roku poszła do zerówki w związku z tą porąbaną ustawą, ale ponieważ na szczęście ją zniesiono to na przyszły rok nadal ją w zerówce zostawiam. W tym roku było 5 klas "0" a w przyszłym będzie 6 - 4 klasy sześciolatków i 2 pięciolatków. No po cholerę pchają te maluchy do szkoły jak nie muszą??? Przez nich wszystkie dzieci z zerówce będą miały dwuzmianowość. Od 8-13 i od 13-18. Przecież to chore. Wraz z rodzicami będziemy pisać do burmistrza gminy o przeniesienie tych 5 latków do innych szkół w gminie. Dzieci, szczególnie takie małe, po południu nie będą przyswajać materiału. Poza tym byłoby tak, że moje dziewczyny będą się mijać, bo jak młodsza wróci z przedszkola to starsza pójdzie do szkoły. Mam nadzieję, że uda nam się coś zdziałać.

Moim zdaniem teraz im zmieniać po tylu latach bez sensu. Ale fakt, ja w liceum chodziłam do zespołu szkół i to co się działo po stronie gimnazjum to masakra jakaś była. Byliśmy oddzieleni kratami i to zoo się wieszało na tych kratach, pluło, wyzywało. Ja nie mówię, że nasze roczniki (ja też ostatni 8 klasowy @k8sad ) to anioły ale jakoś bardziej ogarnięci. Też nie pamiętam afer wśród 7 czy 8 klas.
Za to ja miałam w środę zebranie w szkole. Moja pierworodna w zeszłym roku poszła do zerówki w związku z tą porąbaną ustawą, ale ponieważ na szczęście ją zniesiono to na przyszły rok nadal ją w zerówce zostawiam. W tym roku było 5 klas "0" a w przyszłym będzie 6 - 4 klasy sześciolatków i 2 pięciolatków. No po cholerę pchają te maluchy do szkoły jak nie muszą??? Przez nich wszystkie dzieci z zerówce będą miały dwuzmianowość. Od 8-13 i od 13-18. Przecież to chore. Wraz z rodzicami będziemy pisać do burmistrza gminy o przeniesienie tych 5 latków do innych szkół w gminie. Dzieci, szczególnie takie małe, po południu nie będą przyswajać materiału. Poza tym byłoby tak, że moje dziewczyny będą się mijać, bo jak młodsza wróci z przedszkola to starsza pójdzie do szkoły. Mam nadzieję, że uda nam się coś zdziałać.
ja jestem jeszcze z dzialu osmioklasistow, jakies dwa lata pozniej bodajze gimnazjum weszlo..i jak patrze na tych gimbusow to nic tylko ich poazabijac, ok za moich czasow tez byly ciaze w podstwawowce, ale jakos rzadko a jak weszlo gimnazjum to laski zaczely robic dzieci na potege, ciagle widzialam dziewczyny z brzuchami, ten ubior, fryzury, nie zebym jakas dewotka byla, ale ja pierdziele, jak to wyglada, gdy dziewczyna 14 lat ma kolczyki w pepku lub nosie?!

Dziewczyny z punktu widzenia nas jako podatników nauczycieli budżetu itp itd to rzeczywiście bez sensu kosztowne itp itd. Ale z punktu widzenia mnie jako rodzica 5 letniego dziecka to jestem na tak.
Tak jak pisałam.. nie rozwiąże to problemu trudnej młodzieży ale go zmniejszy. Łatwiej się dorasta w starym środowisku, ze starymi znajomymi z szanowaną już wychowawczynią niż w nowym z nowymi ludźmi. Zaufanie.. tak cenna rzecz dla nastolatka.. to coś co się buduje latami.
Ta zmiana systemu nie uderzy w dobro dzieci, nie jak w przypadku 6latków, wręcz odwrotnie.. wyjdzie im to na dobre

cb7wugpju04jz4q8.png

ja jestem jeszcze z dzialu osmioklasistow, jakies dwa lata pozniej bodajze gimnazjum weszlo..i jak patrze na tych gimbusow to nic tylko ich poazabijac, ok za moich czasow tez byly ciaze w podstwawowce, ale jakos rzadko a jak weszlo gimnazjum to laski zaczely robic dzieci na potege, ciagle widzialam dziewczyny z brzuchami, ten ubior, fryzury, nie zebym jakas dewotka byla, ale ja pierdziele, jak to wyglada, gdy dziewczyna 14 lat ma kolczyki w pepku lub nosie?!

A myślałam, że tylko ja mam takie odczucie. Nie sądziłam, że w moim wieku powiem o uczniach i szkołach "Za moich czasów...". Ale faktycznie "za moich czasów" nie do pomyślenia było w podstawówce farbować włosy, malować paznokcie etc. Makijaż? W liceum może i owszem, ale też raczej z gatunku ledwo widocznego. Tatuaż? Kolczyk w pępku? Kurcze to było nie do pomyślenia. Pewnie, że dzieciaki robiły, ale zasłaniały ubraniami, pokazywały sobie co najwyżej na przerwach w łazienkach, a nie paradowały z koronami cierniowymi wokół nadgarstków i smokami na karkach. Dla mnie kosmos.

OOOO, dziewczyny dwa dni temu pisałam do Was o podwyższonym TSH. Postanowiłam zrobić to dodatkowe ft4, tak jak radziłyście. Poszłam dzisiaj na badanie, ale do innego laboratorium i zamiast tylko ft4 z rozpędu zakreśłilam jeszcze raz TSH. I co wyszło? Dwa dni temu 2,520 a dziś 1,360 i ft4 1,22. I bądź tu człowieku mądry!!!
Ale to chyba dobre wyniki, co? Tak na moje oko przynajmniej...

Dziewczyny z punktu widzenia nas jako podatników nauczycieli budżetu itp itd to rzeczywiście bez sensu kosztowne itp itd. Ale z punktu widzenia mnie jako rodzica 5 letniego dziecka to jestem na tak.
Tak jak pisałam.. nie rozwiąże to problemu trudnej młodzieży ale go zmniejszy. Łatwiej się dorasta w starym środowisku, ze starymi znajomymi z szanowaną już wychowawczynią niż w nowym z nowymi ludźmi. Zaufanie.. tak cenna rzecz dla nastolatka.. to coś co się buduje latami.
Ta zmiana systemu nie uderzy w dobro dzieci, nie jak w przypadku 6latków, wręcz odwrotnie.. wyjdzie im to na dobre

cb7wugpju04jz4q8.png
Pamiętajmy jeszcze o tym, że aktualny rząd nie musi być u władzy za kilka lat i pytanie czy następcy znów nie pomyślą o kolejnej zmianie ? Ja także jestem za powrotem do starej struktury (choć jestem 1-ym rocznikiem gimnazjum mam porównanie jak to wyglądało u mojej 4 lata starszej siostry : niebo a ziemia), ale niestety każdy aktualnie panujący rząd próbuje udowodnić coś poprzedniemu... miejmy nadzieję, że jednak na tym zakończą.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

OOOO, dziewczyny dwa dni temu pisałam do Was o podwyższonym TSH. Postanowiłam zrobić to dodatkowe ft4, tak jak radziłyście. Poszłam dzisiaj na badanie, ale do innego laboratorium i zamiast tylko ft4 z rozpędu zakreśłilam jeszcze raz TSH. I co wyszło? Dwa dni temu 2,520 a dziś 1,360 i ft4 1,22. I bądź tu człowieku mądry!!!
Ale to chyba dobre wyniki, co? Tak na moje oko przynajmniej...
Na oko wyniki dobre. Ale może tam mają jakieś inne normy, czy co? Bo aż wierzyć mi się nie chce, że taka różnica w ciągu 2 dni.

reklama
Pamiętajmy jeszcze o tym, że aktualny rząd nie musi być u władzy za kilka lat i pytanie czy następcy znów nie pomyślą o kolejnej zmianie ? Ja także jestem za powrotem do starej struktury (choć jestem 1-ym rocznikiem gimnazjum mam porównanie jak to wyglądało u mojej 4 lata starszej siostry : niebo a ziemia), ale niestety każdy aktualnie panujący rząd próbuje udowodnić coś poprzedniemu... miejmy nadzieję, że jednak na tym zakończą.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Tyle że my zwykli obywatele na ich decyzje nie mamy wpływu. Więc nie ma co nad tym dyskutować.
Jedyne co to możemy się zapytać siebie: jak to wpłynie na moje dziecko? No więc jak? :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry