reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

A niskie ft4, w dolnej granicy normy przy tsh 2,24 czym może skutkować?

a8doqqmz725nh9h0.png

To już jest blisko niedoczynności. Jeśli bierzesz euthyrox to dobrze by było podnieść dawkę. Jeśli nie bierzesz to gin może Ci zlecić jakąś minimalną dawkę np 25. Ale też nie musi, są różne szkoły. Jeśli ft4 jest bardzo nisko to ja bym skonsultowala z endo.

Mnie się w ogóle tak brzuch napina,jest taki twardy momentami..nie wiem sama czy to skurcze czy co..takie kolki mnie łapią ;(

Mnie to wygląda na skurcze. Mogą być też skurcze BH. W poprzedniej ciąży pojawiły się u mnie od 15 tc. Pomógł mi magnez. Polecam jeśli jeszcze nie bierzesz.

f2w3yx8d53zjrig5.png

reklama
To już jest blisko niedoczynności. Jeśli bierzesz euthyrox to dobrze by było podnieść dawkę. Jeśli nie bierzesz to gin może Ci zlecić jakąś minimalną dawkę np 25. Ale też nie musi, są różne szkoły. Jeśli ft4 jest bardzo nisko to ja bym skonsultowala z endo.

Mnie to wygląda na skurcze. Mogą być też skurcze BH. W poprzedniej ciąży pojawiły się u mnie od 15 tc. Pomógł mi magnez. Polecam jeśli jeszcze nie bierzesz.

f2w3yx8d53zjrig5.png

a to niebezpieczne takie skurcze? :( nie biorę ale chyba muszę zacząć.

Bierz espumisan i oij ciepłe ziołowe herbatki

cb7wugpju04jz4q8.png

Oki, dziś w ruch poszła no-spa forte ale nie pomoglo w ogole ;(

Dziewczyny czy macie jakieś znajome/bądź same macie doświadczenie z kontrolami z zusu w trakcie l4 w ciazy ? Sporo ostatnio czytałam na ten temat i ponoć jak ma się zwolnienie to wg urzędników powinno się siedzieć w domu 24h/dobę, jeżeli jest kontrola i nie ma nas w domu to do momentu odwołania wstrzymują wypłatę chorobowego itd

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
generalnie jak l4 chodzace to moga sie czepiac i nawet wstrzymac jak cie nie zastana w domu ale ostatecznie jak to wyjasnisz jakos sensownie to ci wyplaca. wyjazd w polsce na w miare krotko (do 7 dni) raczej ci ujdzie na sucho. ewentualnie popros sasiada zeby skrzynke sprawdzal codziennie (zostawiaja kartke). za granice na kilka dni analogicznie ale ryzyko wieksze bo nie da sie wrocic w ciagu kilku godzin wrazie co. najgorzej gdyby ci sie tfu-tfu cokolwiek stalo (np. zlamiesz noge), stuczka samochodowa to problem duzy...

Miałam kontrolę w drugiej ciąży ale z niewiadomych powodów przyjechali do miejsca zarejestrowania działalności gospodarczej. Nie dostałam nawet zawiadomienia, że byli i mnie nie zastali...
no wez! nie z niewiadomych powodow! chcieli cie nakryc ze pracujesz mimo l4:) dobrze ze cie tam nie bylo nawet tak na sekundke:)

Ja w zeszłym tyg miałam kontrolę, zadzwonili do mojego męża z pytaniem gdzie jestem. Kontrola była nieoficjalna.
A dodatkowo zameldowanie mam gdzie indziej a zamieszkanie też gdzie indziej. Musiałam wyjaśnienie pisać by w razie kontroli przyjechali na dwa podane adresy.
A czemu była kontrola? Bo mój lekarz nie wysłał do zusu dokumentacji medycznej!!!!
Jakiś koszmar.
Dlatego byłam na poczcie, musiałam wyjaśnienie listownie wysyłać.
A we wrześniu na 7 dni Lecę do UK na ślub siostry, nie wiem czy to zgłaszać czy nie....

A ja czuję że będę miała córkę, no zobaczymy.
Ja wam życzę dziewucha i to zdrowych, a z doświadczenia wiem, że chlopaczki też są fajne :)
ja wlasnie mam tak ze mam zameldowanie u rodzicow a mieszkam z mezem w jego mieszkaniu... a on tez zameldowany u swoich rodzicow... ogolnie ciezko by nas bylo znalezc zusowi:)))
OOOO, dziewczyny dwa dni temu pisałam do Was o podwyższonym TSH. Postanowiłam zrobić to dodatkowe ft4, tak jak radziłyście. Poszłam dzisiaj na badanie, ale do innego laboratorium i zamiast tylko ft4 z rozpędu zakreśłilam jeszcze raz TSH. I co wyszło? Dwa dni temu 2,520 a dziś 1,360 i ft4 1,22. I bądź tu człowieku mądry!!!
Ale to chyba dobre wyniki, co? Tak na moje oko przynajmniej...
sorry ale ja mam jakies inne normy ft4. jaki masz zakres normy??????

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry