reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

9.5ng miałam najwięcej 7dpo. W innych miesiącach 7.6ng/8ng. Plus kiedyś jak zbadałam ok 10dpo był już 1.3ng 🤦🏻‍♀️

Edit tutaj uważają że do zagnieżdżenia wystarczy ponad 5.6ng (10ng to tylko przy in vitro) ale też plamie na brązowa od ok 9dpo więc nie ma szans na nic raczej 🤷🏻‍♀️
To u mnie też jeszcze wyniku ponad 10 nie widziałam 😞
Do niedawna myślałam, że dobry prog jest powyżej 10, a ostatnio wpadlam na info, że minimum 15 😞
Nie mam pojęcia jak go podbić naturalnie.

reklama
To u mnie też jeszcze wyniku ponad 10 nie widziałam 😞
Do niedawna myślałam, że dobry prog jest powyżej 10, a ostatnio wpadlam na info, że minimum 15 😞
Nie mam pojęcia jak go podbić naturalnie.
a jak długą masz fazę lutealna? masz jakieś plamienia przed okresem?
Prog wytwarzany jest skokowo więc czasami można go po prostu złapać w dolnym poziomie dlatego wartio powtórzyć badane w kilku cyklach.
Naturalnie podobno wit E, C i magnez mogą pomóc ale jesli to niedomoga to chyba trzeba jednak żreć w tabletkach. Ja niestety godzę się z tą myślą :(

a jak długą masz fazę lutealna? masz jakieś plamienia przed okresem?
Prog wytwarzany jest skokowo więc czasami można go po prostu złapać w dolnym poziomie dlatego wartio powtórzyć badane w kilku cyklach.
Naturalnie podobno wit E, C i magnez mogą pomóc ale jesli to niedomoga to chyba trzeba jednak żreć w tabletkach. Ja niestety godzę się z tą myślą :(
U mnie faza lutealna to 13 dni. I nie mam żadnych plamień.
Najgorsze w tych tabletkach jest to, że co miesiąc trzeba iść do ginekologa żeby sprawdził czy owulacja była.. bo inaczej nie przepisze.
No chyba, że jakiś pseudo gin, który daje wszystkim od 16dc.
Ostatnie dwa miesiące miałam progesterone besins od 7dpo przez 6 dni tylko. Mam jeszcze jedno opakowanie więcej, więc w teorii mogłabym wziąć i w tym cyklu.
Chciałam w tym cyklu zbadać proga, ale po świętach będę miała 8dpo. A progesterone besins chyba wychodzi w badaniach, wie któraś z Was?
Czytałam tutaj, że tylko duphaston nie wychodzi?

super! a jaka suplementacja tak pomogła? ja zaczęłam dodatkowo olej z czarnuszki, on tez podobno TSH obniża

Brałam to co dziewczyny polecały i podczytywalam 3 miesiące temu na wątku październikowym- magiczny magnez, Wit d3 (w pazdzierniku bralam 2 tys potem podbilam do 4tys w okresie chorobowym), k2mk7, omega 3, do tego piłam fertistil i łykałam oddzielnie jeden miesiąc dodatkowo kwas foliowy. Wiesiolek brałam od 1dc do 13dc

a na TSH bierzesz jakies leki? jesli tak to jaka dawka? Ja wlasnie zauwazylam ze im niższe TSH tym wyższy progesteron ale u mnie nawet jak TSH było 1.4 to prog 9ng 😅🫣
Ja biorę Euthyrox 25.
Tez mi spadło po jakiś 3 miesiacach z wyniku 2.5 do 1.4.
I z tym progiem możesz mieć faktycznie rację. Wcześniej miałam proga takiego, że prawie go nie miałam. W poprzednim cyklu jak sprawdzałam w 7dpo to był wynik 12 z groszem

reklama
Do góry