reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

No ja to zawsze muszę mieć jakieś zapasowe w torebce bo wiecznie podrę 🙈 jeszcze widziałam taki patent ostatnio, żeby rajstopy przed ubraniem trzymać w zamrażarce i ponoć wtedy są trwalsze 🤔
Gowno prawda 🫠😅
Ja przestałam mieć ten problem od kiedy kupuję rozmiar większe niż normalnie noszę :) piorę w pralce w worku na bieliznę na cyklu „szybkie” i mam zapas do przyszłego roku. A w zimie bardzo lubię swetrowej sukienki + kozaki :)

reklama
o, biopsja też mnie bolała dużo bardziej niż hsg.
Ale w sumie zastanawia mnie, ze robią Ci IUI w tym samym cyklu co biopsja. Różne wersje słyszałam, ze można, nie można się starać. Ja osobiście zaszłam po cyklu, w którym miałam biopsję, no ale jak wiemy na krótko.
Specjalnie tak mi moja lekarka ustawiła biopsję bo mówi że w sumie to jest metoda terapeutyczna. Nawet nazywają to efektem skrobaka.

Daj znać jak tam jajeczko po symulacji 🤞
A ta biopsja macicy, to jest pobranie kawałka endometrium do badania?
Tak tak, pobierają kawałek endometrium generalnie słabo mi się zrobiło jak zobaczyłam ten kawałek który że mnie wyjęła w pojemniku 😳 A IUI będę miała w piątek. Mam w lewym jajniku 14 mm, q w prawym 13 mm pęcherzyki.

Właśnie zaczęłam oglądać filmiki na YouTube jak się robi biopsję endometrium i jestem przerażona…. Wszystkie komentarze mówią o tym jak bardzo bolało. Ehh ja na prawdę nie rozumiem czemu bez znieczulenia tyle zabiegów się kobietom robi :/

Gowno prawda 🫠😅
Ja przestałam mieć ten problem od kiedy kupuję rozmiar większe niż normalnie noszę :) piorę w pralce w worku na bieliznę na cyklu „szybkie” i mam zapas do przyszłego roku. A w zimie bardzo lubię swetrowej sukienki + kozaki :)
a z jakiej firmy kupujesz rajstopy? Ja to mam odwieczny problem, bo w sklepach są dostępne tylko małe rozmiary i w największy rozmiar dostępny ledwo wsadzam na dupę 🙈 nie jestem ani gruba, ani wysoka, ale mam taką budowę ciała, że bym musiała mieć chyba rozmiar XL, a takie to tylko w calzedoni znalazłam.

Tak tak, pobierają kawałek endometrium generalnie słabo mi się zrobiło jak zobaczyłam ten kawałek który że mnie wyjęła w pojemniku 😳 A IUI będę miała w piątek. Mam w lewym jajniku 14 mm, q w prawym 13 mm pęcherzyki.
Miałaś jakieś znieczulenie do biopsji czy na żywca? :(
Trzymam kciuki za IUI! <3 będziesz brać ovitrelle?

Zrobiłam progesteron słujchajcie
1702994472237.png

I chyba owulka była całkiem ładna. Z resztą jak zawsze. I co z tego.

Odnośnie rajstop… nienawidzę…. Ludzie jak jak nie lubię rajstop 🙈🙈🙈 rzadko noszę sukienki „od święta” (poza latem) ale wtedy tylko pończochy samonośne, ale maks mam na 2 razy 🤷‍♀️

reklama
Do góry