reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

acard i heparyna od zobaczenia dwóch kresek. Niektórzy lekarze każą brać acard jeszcze w trakcie starań :)

Pozwolę sobie zacytować samą siebie zapoczątkuj tego miesiąca:
Gratulacje! Jesteś w tej połowie społeczeństwa, która ma te mutacje :D
MTHFR - bierzemy kwas foliowy metylowany. Są teraz dwie teorie tj. PTGiP rekomenduję suplementację kwasem Foliowym metylowanym oraz syntetycznym. Druga teoria, że tylko metylowanym, bo syntetyczny blokuje wchłanianie. Z samym metylowanym nie znalazłam dobrego suplementu przedciążowego.
Osobiście biorę PUERIE UNO i wiele dziewczyn, które mają te mutacje biorą właśnie ten.

PAI-1 4G w hetero - ja mam mutacje w homo i mam zalecony acard 150 od pozytywnego testu, bez heparyny. Tutaj nie ma jasnych i takich samych wytycznych. Zależy od Twojego lekarza jak zaleci :) może to być sam acard, sama heparyn lub heparyna + acard od pozytywnego testu. Ja do pozytywnego testu biorę acard 75mg, ale to na własną rękę. Przez cały cykl i na noc :)

I spokojnie, bez paniki. Dobrze, że zrobiłaś badania. Z tym da się donosić ciążę co pokazują przypadki na forum :)

Ja mam PAI-1 4G też homo i znów zaleconą tylko heparyna, ale na własną odpowiedzialność włączyłam sobie acard 75. @Żonkaa skonsultuj się z lekarzem i zobacz co Ci zaproponuje.
Dzięki dziewczyny! Trochę poczytałam tu, trochę poczytałam w sieci, czuję się spokojniejsza. Ale wybiorę się do ginekologa, zobaczymy co powie. 😊

reklama
nie ma takiego planu. Kurcze, nie wiem, bo np jak moje pecherze jutro będą miał 19mm, to może oni zdecydują, żeby już robić, a ja wiem, że one później zwalniają. Na jednym monitoringu miałam 10dc 19 a pękł dopiero 14dc.
Stąd moje pytanie o ovi, bo w moim odczuciu, daje to chociaż cień pewności, że pękną w określonym czasie. U mnie czasem jednego dnia jest 19mm, następnego dnia już jest po pęknięciu, a czasem są takie po 23mm i dopiero tego lub następnego dnia pękają. Totalnie brak reguły

Stąd moje pytanie o ovi, bo w moim odczuciu, daje to chociaż cień pewności, że pękną w określonym czasie. U mnie czasem jednego dnia jest 19mm, następnego dnia już jest po pęknięciu, a czasem są takie po 23mm i dopiero tego lub następnego dnia pękają. Totalnie brak reguły
no to racja, ale z kolei jak podaliby mi Ovi za wcześnie to pękłyby niedojrzałe pęcherzyki. Nie wiem, zdaje się na lekarza. Jak nie pyknie to nastepnym razem będę negocjowac.

dokladnie miałam
To samo, jednego popołudnia 19mm a kolejnego już po wszystkim.

Ja po wizycie, dziś 12 dc, Endo 6 mm, dominujący pęcherzyk dopiero 8 mm, przewiduje 🪄 owulke około 18/19 dc.
Znowu zapomniałam zapytać lekarza.
Wodniak pojawił się po
Zapaleniu przydatków, w listopadzie miałam dwa dni kremowych upławów, ale w czasie przed owulacja, i dziś kremowy, pudrowo różowy 😂 upław chlusnął, muszę zapytać czy istnieje prawdopodobienstwo że może to też wodniak 🤔
Spotkałam znajomego z plutonu z pracy w woju, żonka przyjęta po terminie na oddział :)

reklama
No i ja witam w piąteczek :) dziś praca z domu, więc się cieszę. I w ogóle mam dobry humor, wczoraj siostra mojego męża wysikała 2 kreski, pierwszy transfer IVF udany! 🥹 to kolejny bąbel w naszej rodzinie. Pierwszy się rodzi na koniec stycznia - syn mojego brata. Teraz zdecydowanie moja kolej!
Miłego dnia! ❄️🌨️❄️
Zdecydowanie ❤️ należy Ci się!

Do góry