reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Ciekawe jak to będzie wyglądało - obstawiałabym scenariusz, w którym (jeśli jutro nie będzie iui) będziecie mieli działać jutro, na wypadek, gdyby owulacja przyszła jednak w niedzielę, ale to tylko takie moje przypuszczenia.
Dostaniesz ovi, czy nie ma takiego planu?
nie ma takiego planu. Kurcze, nie wiem, bo np jak moje pecherze jutro będą miał 19mm, to może oni zdecydują, żeby już robić, a ja wiem, że one później zwalniają. Na jednym monitoringu miałam 10dc 19 a pękł dopiero 14dc.

reklama
Dostałam wyniki badań na trombofilie…
Czy któraś z was podobną kombinacje ma i może coś o tym więcej powiedzieć? 😭
IMG_4457.jpeg

Po wyschnięciu robią się bardziej czerwone tak są różowe jasniejsze troszkę chociaż te pierwsze bo wyschnięciu robią się jaśniejsze. A potem zostają takie jakie są. Więcej nie robiłam narazie.
Bardzo ładnie widać. Powiedz jeszcze ile dni po byłaś 1.12 bo to był ten pierwszy?

@Mademoiselle_Nika wpisz mi okres 😭

Dostałam wyniki badań na trombofilie…
Czy któraś z was podobną kombinacje ma i może coś o tym więcej powiedzieć? 😭
Zobacz załącznik 1593343
Pozwolę sobie zacytować samą siebie zapoczątkuj tego miesiąca:
Gratulacje! Jesteś w tej połowie społeczeństwa, która ma te mutacje :D
MTHFR - bierzemy kwas foliowy metylowany. Są teraz dwie teorie tj. PTGiP rekomenduję suplementację kwasem Foliowym metylowanym oraz syntetycznym. Druga teoria, że tylko metylowanym, bo syntetyczny blokuje wchłanianie. Z samym metylowanym nie znalazłam dobrego suplementu przedciążowego.
Osobiście biorę PUERIE UNO i wiele dziewczyn, które mają te mutacje biorą właśnie ten.

PAI-1 4G w hetero - ja mam mutacje w homo i mam zalecony acard 150 od pozytywnego testu, bez heparyny. Tutaj nie ma jasnych i takich samych wytycznych. Zależy od Twojego lekarza jak zaleci :) może to być sam acard, sama heparyn lub heparyna + acard od pozytywnego testu. Ja do pozytywnego testu biorę acard 75mg, ale to na własną rękę. Przez cały cykl i na noc :)

Pozwolę sobie zacytować samą siebie zapoczątkuj tego miesiąca:
Gratulacje! Jesteś w tej połowie społeczeństwa, która ma te mutacje :D
MTHFR - bierzemy kwas foliowy metylowany. Są teraz dwie teorie tj. PTGiP rekomenduję suplementację kwasem Foliowym metylowanym oraz syntetycznym. Druga teoria, że tylko metylowanym, bo syntetyczny blokuje wchłanianie. Z samym metylowanym nie znalazłam dobrego suplementu przedciążowego.
Osobiście biorę PUERIE UNO i wiele dziewczyn, które mają te mutacje biorą właśnie ten.

PAI-1 4G w hetero - ja mam mutacje w homo i mam zalecony acard 150 od pozytywnego testu, bez heparyny. Tutaj nie ma jasnych i takich samych wytycznych. Zależy od Twojego lekarza jak zaleci :) może to być sam acard, sama heparyn lub heparyna + acard od pozytywnego testu. Ja do pozytywnego testu biorę acard 75mg, ale to na własną rękę. Przez cały cykl i na noc :)
Ja mam PAI-1 4G też homo i znów zaleconą tylko heparyna, ale na własną odpowiedzialność włączyłam sobie acard 75. @Żonkaa skonsultuj się z lekarzem i zobacz co Ci zaproponuje.

reklama
Do góry