reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

To ja w ciąży cały czas chodzę.
A tak na serio to słaba pamięć była po porodzie. Obolała a tu dziecko nie śpi (do dzisiaj twierdzi że sen dla słabych), rozkręcanie laktacji i milion problemów z tym. Drugie dziecko jak się uda od początku dostanie mm.
Racja 🙈 ja bym miała dylemat co lepsze 😂 kp, czy mm 🤔 ale to nie temat na to forum 🙂 Narazie niech ktoś stworzy instrukcję dla plemników, komórek jajowych i blastuli jak to się robi 😂😂😂😂

reklama
W końcu piątek! Dobrego piątku wszystkim :)
Excited Over It GIF by Jackson-Triggs
A ja dzisiaj już mam weekend, wzięłam urloooop 😄

Na ulotce generalnie podana jest informacja, że lek ten zawiera substancje czynne, które rozpuszczają skrzepy krwi i że rzadkim działaniem niepożądanym jest skłonność do krwawień więc może faktycznie to przez to...rzadkie bo rzadkie ale u mnie są. No nic, na razie jest stabilnie więc może nie bede męczyć mojego gina smsami. Ale trochę od wczoraj się nastraszyłam czytając różne teorie i przypadki w internecie gdzie kobietom te torbiele pękały i trafiały przez to do szpitala.
Dodatkowym aspektem, który może wywołać krwawienie jest uszkodzenie ścianek pochwy podczas aplikacji leku.
Jeśli jest stabilnie, a krwawienie nie jest duże, nie występują przy tym nudności czy wysoką gorączka, to spokojnie możesz to tylko obserwować. Do skręcenia torbieli dochodzi, na szczęście, bardzo sporadycznie i dotyczy to raczej znacznie większych torbieli niż Twoja. Pęknięcie torbieli zdarza się częściej i często przebiega nawet bezobjawowo, a dzięki temu torbiel zanika.
Więc spokojnie obserwuj co się dzieje i nie czytaj internetu w tym temacie, bo tylko niepotrzebnie będziesz się stresować :)

To ja w ciąży cały czas chodzę.
A tak na serio to słaba pamięć była po porodzie. Obolała a tu dziecko nie śpi (do dzisiaj twierdzi że sen dla słabych), rozkręcanie laktacji i milion problemów z tym. Drugie dziecko jak się uda od początku dostanie mm.
Podobne doświadczenia mam, ale jak to @Aksamitka28 pisała takie tematy nie na ten wątek 😉

reklama
No i ja witam w piąteczek :) dziś praca z domu, więc się cieszę. I w ogóle mam dobry humor, wczoraj siostra mojego męża wysikała 2 kreski, pierwszy transfer IVF udany! 🥹 to kolejny bąbel w naszej rodzinie. Pierwszy się rodzi na koniec stycznia - syn mojego brata. Teraz zdecydowanie moja kolej!
Miłego dnia! ❄️🌨️❄️

Ostatnia edycja:
Do góry