reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Kiedys z ciekawosci googlowalam ten temat bo widzialam posty, gdzie niektorym kobietom w potwierdzonej juz ciazy wybarwialy sie testy LH (specjalnie nie pisze "wskazywaly ciaze"). Jedyne sensowne wyjasnienie jakie znalazlam bylo takie, ze LH i HCG sa do siebie strukturalnie podobne (nie wiem jak bardzo, nie jestem chemikiem) a nasze patyki to nie sprzet laboratoryjny i moga sie mylic i pokazywac rozne cuda (same wiecie).
Jak tu czesto piszecie - tylko beta prawde Ci powie ;)

Sprawdzę jutro. Dam znać !!
Ja wam powiem tak: miałam testy owulacyjne pozytywne od bety około 1000, wcześniej nie, a robiłam codziennie razem z ciążowymi. Nawet w 9 miesiącu sobie na nie sikalam, bo mi jakoś 20 zostało, a data była ważności była krótka XD Moja przyjaciółka zrobiła ciążowy, bo też jej w dniu spodziewanej miesiączki wyszedł pozytywny, a potem kolejny i kolejny, a też robiła codziennie, to jej powiedziałam, żeby zrobiła ciążowy, a nie się katuje i żyje w niewiedzy. Ale nie zawsze wyjdzie pozytywny, bo one nie są od sprawdzania ciąży. Ginekolog mi tłumaczył coś, że te dwa hormony są ze sobą jakoś powiązane czy coś takiego i dlatego owulacyjne są pozytywne przy większej becie.

Kiedys z ciekawosci googlowalam ten temat bo widzialam posty, gdzie niektorym kobietom w potwierdzonej juz ciazy wybarwialy sie testy LH (specjalnie nie pisze "wskazywaly ciaze"). Jedyne sensowne wyjasnienie jakie znalazlam bylo takie, ze LH i HCG sa do siebie strukturalnie podobne (nie wiem jak bardzo, nie jestem chemikiem) a nasze patyki to nie sprzet laboratoryjny i moga sie mylic i pokazywac rozne cuda (same wiecie).
Jak tu czesto piszecie - tylko beta prawde Ci powie ;)
Dokładnie to mi powiedział ginekolog😅

No na pewno się nie znał. Zobaczył 0% i tak to przedstawił że aż mąż do mnie przyleciał przytulać od razu po telefonie z tekstem "przepraszam, tylko się nie martw" 💔 i od razu poleciał po wyniki

Nie wiadomo kiedy wizyta, dopiero dzisiaj od razu mu wystawili skierowanie. Ale mój lekarz mnie też wysyła przez ten próg więc może nas oboje szybciej przyjmą
Wszystkie jesteśmy z Twoim mężem 🙂 nie jest źle ! Może być lepiej 🙂 ale to tylko znak, że musi się troszkę o siebie zatroszczyć 🙂 Niech się nie łamie 🙂

Ej dziewczyny które testy zamawiać? Bo pamiętam że jakieś tu nie były polecane (nordtest?)
Premom są spoko? Czy easy@home? Czy może coś innego polecacie?
Pytasz o ciążowe? Ile staraczek tyle będzie opinii 😂
Ja osobiście mam uraz do baby boom (o ironio 😅), ale nie pokazał mi kreski przy becie 130.
Jestem wierna pinkom strumieniowym. Testuję teraz horieny, ale na mam z czułością 25 i nie wiem czy są z niższą.

reklama
Do góry