reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Jeszcze słowo komentarza o testach owulacyjnych w ciąży. To temat stary jak świat na staraczkach i dla podczytujących dłużej czy dla staraczek z dłuższym stażem to odgrzewany kotlet. Tak jak wiralowe filmiki z pozytywnym testem z pomidora czy z płynu do płukania ust. Które de facto zostały obalone, bo dziewczyny tutaj robiły takie testy.
I rozumiem również ciekawość naukową w tych naszych staraniach. Tylko Po coś te testy nazywają się owulacyjnymi a drugie ciążowymi. Używajmy rzeczy zgodnie z ich przeznaczeniem ;)

reklama
Ej dziewczyny które testy zamawiać? Bo pamiętam że jakieś tu nie były polecane (nordtest?)
Premom są spoko? Czy easy@home? Czy może coś innego polecacie?
Na moje testowe doświadczenie i obserwacje wtop z forum, najmniej felerne są pinki + facelle, by jeden drugim sprawdzić wynik. Cała reszta ma mniej lub bardziej widoczne fabryczne cienie.😁😁😁

Ej dziewczyny które testy zamawiać? Bo pamiętam że jakieś tu nie były polecane (nordtest?)
Premom są spoko? Czy easy@home? Czy może coś innego polecacie?
ja osobiście lubię easy@home. Pokazywały mi fałszywki jak sikałam na nie bezpośrednio, ale jak moczyłam jak Pan Bóg przykazał, zawsze były białe jak śnieg. Pokazały mi też betę na poziomie 8.

O kurde, @Mademoiselle_Nika też byłaś jak ja w ciąży 2 razy pod rząd? 🥺 i obie stracone? 😭
Niestety tak.
Pierwsza 5+3 samoistne. Drugie poronienie chybione, rozwój zarodka zatrzymał się między 6/7 tygodniem - synek. Ciąża zakończona łyżeczkowaniem, bo beta była na poziomie około 35tysiecy.
Teraz głęboko wierzę, że będzie dobrze. 🤞

Niestety tak.
Pierwsza 5+3 samoistne. Drugie poronienie chybione, rozwój zarodka zatrzymał się między 6/7 tygodniem - synek. Ciąża zakończona łyżeczkowaniem, bo beta była na poziomie około 35tysiecy.
Teraz głęboko wierzę, że będzie dobrze. 🤞
Trzymam kciuki! Będzie. Musi być! 🥹
Edit: reakcja super oczywiście na to, że będzie dobrze! 💓
Praying The Office GIF

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki! Będzie. Musi być! 🥹
Edit: reakcja super oczywiście na to, że będzie dobrze! 💓
Praying The Office GIF
Haha spoko, zrozumiałam zamysł 😀
Ja po tym co przeszłam w tym roku nie spodziewałam się, że tak stosunkowo szybko podejdę do starań z taka spokojna głowa. I nie jest to myślenie „spotkało mnie tyle złego, że teraz musi być dobrze” tylko mam wewnętrzny spokój i poczucie „teraz będzie dobrze” :)
I tobie też tego życzę 🤞 spokoju, poczucia, że będzie dobrze i dwóch kreseczek 🩷

reklama
Do góry