reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Hej! Ciekawe to szwedzkie podejście. Ale chyba dosyć mocno rozpowszechnione (Skandynawia, uk, niderlandy itp).

Ja nie wiem czy moje testowanie będzie miało jakiś sens :( pozbyłam się po dwóch miesiacach torbieli (musiałam wejść na anty), od 3 dc brałam miovelie nac, w 5dc byłam na usg i miałam już dwa pecherzyki 13 mm, potem w 10 dc znowu usg i jeden pęcherzyk 24 mm drugi 17 mm, tego samego dnia (środa koło 18) przyjęłam pierwszy raz w życiu zastrzyk ovi. Czuje jajniki, ale temperatura ani wczoraj, ani dzisiaj nie urosła. Martwię się ze pęcherzyk nie peknal i znowu czeka mnie torbiel. Płakać mi się chce od rana. Jutro o 11 podlgad i będzie sądny dzień…
Nie jestem pewna, czy po zastrzyku organizm zachowa się tak samo tzn. skok temperatury itd.

a może obrażony, bo go przytłacza seks w płodne? Faceci tak czasem mają...
Miałam to bardzo na uwadze. Ale po przerwie 4,5 miesiąca od starań nawet go nie informowałam kiedy płodne itp. Stawałam na rzęsach. Dogadzałam aż miło. To nie tak, że biegałam za nim i rozkładałam nogi „dawaj, bo mi jajeczko wędruje”. Mieliśmy się bawić w tym miesiącu. No to jeden wielki 🍆. Dotknąć się go nie da i problemy ma z pupy. 🤡

Miałam to bardzo na uwadze. Ale po przerwie 4,5 miesiąca od starań nawet go nie informowałam kiedy płodne itp. Stawałam na rzęsach. Dogadzałam aż miło. To nie tak, że biegałam za nim i rozkładałam nogi „dawaj, bo mi jajeczko wędruje”. Mieliśmy się bawić w tym miesiącu. No to jeden wielki 🍆. Dotknąć się go nie da i problemy ma z pupy. 🤡
eh te chłopy takie głupie czasem

reklama
a może obrażony, bo go przytłacza seks w płodne? Faceci tak czasem mają...
Tak, my też to przerabialiśmy, mój mąż się totalnie spinał jak słyszał ode mnie, że mam dni płodne, że powinniśmy i czasami nic z tego nie wychodziło i kończyło się awanturą ... 😩

Od ostatnich dwóch miesięcy staram się nie mówić, że "trzeba", że "musimy", że "powinniśmy" i jest lepiej (mimo że czasem mnie aż skręca, że znowu nic z tego nie bedzie). Choć mam też wrażenie, że on sobie sam zaczął gdzieś notować jak mi wypadają dni płodne i inicjuje seks w tym okresie 😄 strasznie delikatni są ci faceci 😅

Do góry