reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

No I dupa, wyniki męża kiepskie i dostajemy skierowanie do androloga. Morfologia 0% 😱 moglybyscie prosze spojrzeć, może też @Bolilol jeśli nie zawracam za bardzo głowy 🙏
ile plemniorów 😱😱😱 i co za ruch 😱😱😱😱 kobieto, ja się dziwię, że Ty nie czujesz fizycznie tej wezbranej fali plemniorów napierdzielających do jajeczka 😅

Morfologia 0% sieje większe przerażenie niż powinna. Badany jest tylko fragment próbki, i to wcale nie taki duży, więc to wcale nie jest powiedziane, że nie ma prawidłowych plemników w nasieniu. Zresztą morfologia jest przereklamowana i już się odchodzi od zwracania na nią wielkiej uwagi.
Niemniej warto oczywiście troszkę zadbać i dla własnego lepszego samopoczucia zamienić ją chociaż na 1%. Nie wiem czy Ci już chłop coś łyka, ale mozecie zwrócić uwagę na suplementację i na styl życia - ale bez przesady, na spokojnie.

W każdym razie najważniejsze parametry macie super.

reklama
nie wiem czy dobrze patrzę i dobrze rozumiem, ale macie 440mln plemników i chyba dobrą ruchliwość?
Morfologia raz jest taka raz sraka, zrobilibyście badania za 2 tyg i by mogło wyjść 5%. Nie wiem czy dorbze rozumiem te wyniki, ale jesli tak no to moim zdaniem tragedii nie ma.
tak mi też się wydaje ale lekarz zadzwonił do męża i powiedział że wyniki są nie takie jakby chciał zobaczyć i wysyła go do androloga. Chyba nawet wspomniał o upośledzeniu plemników 😱 mąż się przestraszył, rzucił pracę i poleciał je aż odebrać od razu. Możliwe że lekarze tutaj też się równo znają i dlatego wysyła do androloga ale nas niesamowicie przestraszył 😰

Czy ta morfologia to znaczy że mimo że jest ich sporo i większości chce się ruszać to i tak wszystkie mają wady? 💔

tak mi też się wydaje ale lekarz zadzwonił do męża i powiedział że wyniki są nie takie jakby chciał zobaczyć i wysyła go do androloga. Chyba nawet wspomniał o upośledzeniu plemników 😱 mąż się przestraszył, rzucił pracę i poleciał je aż odebrać od razu. Możliwe że lekarze tutaj też się równo znają i dlatego wysyła do androloga ale nas niesamowicie przestraszył 😰

Czy ta morfologia to znaczy że mimo że jest ich sporo i większości chce się ruszać to i tak wszystkie mają wady? 💔
nie, bo nie przebadali wszystkich 440 mln plemników 😂 tylko jakąś próbę.
Wiesz, lekarz lekarzowi nierówny, jeśli takiej @Mademoiselle_Nika lekarz powiedział, że ciaże są tylko z morfo dwucyfrowej a ja np nigdy takiej na oczy u nikogo nie widziałam 😂 to wiesz. Jasne skonsultować warto, bo jednak parametr jest poniżej normy. No ale zawsze na wyniki nasienia patrzy się całościowo.

ile plemniorów 😱😱😱 i co za ruch 😱😱😱😱 kobieto, ja się dziwię, że Ty nie czujesz fizycznie tej wezbranej fali plemniorów napierdzielających do jajeczka 😅

Morfologia 0% sieje większe przerażenie niż powinna. Badany jest tylko fragment próbki, i to wcale nie taki duży, więc to wcale nie jest powiedziane, że nie ma prawidłowych plemników w nasieniu. Zresztą morfologia jest przereklamowana i już się odchodzi od zwracania na nią wielkiej uwagi.
Niemniej warto oczywiście troszkę zadbać i dla własnego lepszego samopoczucia zamienić ją chociaż na 1%. Nie wiem czy Ci już chłop coś łyka, ale mozecie zwrócić uwagę na suplementację i na styl życia - ale bez przesady, na spokojnie.

W każdym razie najważniejsze parametry macie super.
dziękuję 😘 muszę teraz jakos to dawkowo tłumaczyć mężowi bo się załamal i w sumie nie dziwię mu się po tym jak lekarz rodzinny mu wręcz powiedział że jest jakiś wadliwy i trzeba androloga 😥

nie, bo nie przebadali wszystkich 440 mln plemników 😂 tylko jakąś próbę.
Wiesz, lekarz lekarzowi nierówny, jeśli takiej @Mademoiselle_Nika lekarz powiedział, że ciaże są tylko z morfo dwucyfrowej a ja np nigdy takiej na oczy u nikogo nie widziałam 😂 to wiesz. Jasne skonsultować warto, bo jednak parametr jest poniżej normy. No ale zawsze na wyniki nasienia patrzy się całościowo.
też tak właśnie myślałam ale niezła panikę nam ten telefon od lekarza zrobił. Skierowanie dostał więc zobaczymy co dalej

dziękuję 😘 muszę teraz jakos to dawkowo tłumaczyć mężowi bo się załamal i w sumie nie dziwię mu się po tym jak lekarz rodzinny mu wręcz powiedział że jest jakiś wadliwy i trzeba androloga 😥
wadliwy to jest ten lekarz :)

Warto zadziałać, iść do androloga, powalczyć o poprawę - to na pewno podniesie Wasze szanse, bo nie ma co się oszukiwać: 0% to nie jest ideal. Ale ten parametr jest mocno chwiejny i za tydzień może wynosić już inną cyferkę. Ba, badanie drugi raz tego samego nasienia (innej próby plemników) może dać już zupełnie inny wynik.

Nie zalamywac się, zadbać o zdrówko, bzykać się 😁

Buziole!

No i zaczynamy od nowa , drugi dzień @ a jak by się kończyła 🤔 przegapiłam zamówienie bo wczesniej zamawiając amówienie prxyszlo by w środę 🙄😊na chwilę obecną te kilka żeby sprawdzić jak się będą u mnie sprawowac . W następnym cyklu zamówie większą ilość jesli będą lepsze od "Domowego laboratorium".

Załączniki

• e74e232e-2df9-47bc-a7c3-9a857db5eae2.jpeg
    e74e232e-2df9-47bc-a7c3-9a857db5eae2.jpeg
    39,4 KB · Wyświetleń: 82
wadliwy to jest ten lekarz :)

Warto zadziałać, iść do androloga, powalczyć o poprawę - to na pewno podniesie Wasze szanse, bo nie ma co się oszukiwać: 0% to nie jest ideal. Ale ten parametr jest mocno chwiejny i za tydzień może wynosić już inną cyferkę. Ba, badanie drugi raz tego samego nasienia (innej próby plemników) może dać już zupełnie inny wynik.

Nie zalamywac się, zadbać o zdrówko, bzykać się 😁

Buziole!
mam nadzieję że androlog coś więcej doradzi niż suple/dieta/ruch bo dosłownie to wszystko już jest 🙈

No nic, walczymy by też przejsc na drugą stronę mocy. p.s. piękny przyrost dzisiaj, gratulacje! 😁❤️

reklama
@nikaplis głowa do góry i wspieraj tam swojego chłopa, żeby do głowy nie dostał , tak jak dziewczyny napisały, że nie ma tragedii , z takim nasieniem spokojnie macie szanse na ciąże a suple i zadbać o siebie nie zaszkodzi.
Lekarz może się nie znał i stąd takie gadanie , nie zaszkodzi iść do tego androloga I posłuchać co on na to.
Na kiedy ma wizytę?

Do góry