reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

No... Jeszcze by parę takich historii znalazł ale te wymiatają 🤣

Ps. Teściowa nawet ostatnio jak mówiliśmy, że idziemy na imprezę to mojemu mężowi kazała mi miskę na rzyganie przynieść tak jak i ona wtedy ❤️
ale to powiem Ci, że i kolega mojego kuzyna jak u niego po impezie nocował to też położył się do jego rodziców w nogach spać :D

reklama
ale to powiem Ci, że i kolega mojego kuzyna jak u niego po impezie nocował to też położył się do jego rodziców w nogach spać :D
Dzięki Bogu mama spala wtedy sama. Nie byłoby to tak żenujące gdyby nie to, że ją obudziłam, kazałam jej tą miskę przynieść a i tak nie trafiłam 🤭 no i jak tato przyszedł sprawdzić co się dzieje to go wyrzuciłam z jego własnego pokoju... Dramat 🤣 cud, że mnie przyjęli do swojej rodziny. A teraz jestem ukochaną synową 😁

Ja czekam na okres i mam śluz płodny 🤦🏻‍♀️
Ja dziwnie bo mam już 8 dzień plodny. Juz od 2 dni mało, bo 3 dni temu to był prawdziwy potop, wedlug testów owulacyjnych wychodziłoby ze w dniu tego potopu owulacja. Jakis wyjątkowo 'śluzowy' ten cykl. I znowu starania chyba byly za wczesnie przed owulką wychodzi :/ a u nas problemy z czestotliwością tego niestety ;( Ale na ławkę rezerwowych sie nie wybieram, bo zawsze jakieś szanse są. A od nowego roku ogarniam jakiegoś nowego gin i diagnostykę.

Dzięki Bogu mama spala wtedy sama. Nie byłoby to tak żenujące gdyby nie to, że ją obudziłam, kazałam jej tą miskę przynieść a i tak nie trafiłam 🤭 no i jak tato przyszedł sprawdzić co się dzieje to go wyrzuciłam z jego własnego pokoju... Dramat 🤣 cud, że mnie przyjęli do swojej rodziny. A teraz jestem ukochaną synową 😁
ale przypał, Jezu :D

Hej dziewczyny! Przy okazji piatku chcialam sie podzielic z Wami dwiema ciekawostkami z dzikiej Polnocy ;)
1. W Szwecji kobieta w prawidlowej ciazy nie widzi lekarza ginekologa ani razu. Ciaze prowadza polozne (Barnmorska) i to do nich w pierwszej kolejnosci sie umawiamy. USG wykonuja technicy, ktorzy specjalizuja sie tylko w tym. O badaniu beta HCG malo kto slyszal.
2. Po zdiagnozowaniu u mnie pustego jaja, zostalam wyslana do szpitala na konsultacje z ginekologiem. Po potwierdzeniu dostalam do lapki (!!) tabletki i....do widzenia sie z Pania! Pani sobie lyknie tabletki w domu, a jakby cos, to prosze dzwonic na oddzial :o

Nie krytykuje tutejszej sluzby zdrowia, tu jest po prostu inaczej dlatego opisuje to jako ciekawostke. Jesli nic zlego sie nie dzieje to nikt sie z Wami nie patyczkuje. Natomiast jesli tylko cos jest nie tak, opieka jest ekspresowa i naprawde na swietnym poziomie.
Ciekawe jak w przypadku ciąży pozamacicznej postępują, skoro jest ciąża, może nie być jeszcze jej widać, usg jeszcze nic nie wskazuje 😳😵‍💫🧐

Kto kupił mężowi 6 nowych koszulek i wysuszył je w suszarce?
GIF by Team Coco
Właśnie dopiero dziś pierwszy raz uruchomiłam naszą nową pierwszą suszarkę JARAM SIĘ🔥☄️

Ostatnia edycja:
Moje plany to szukanie cieni na testach 😂
Dzisiaj czilałt pełen, jutro lecimy do castoramy po jakieś pierdoły, zakupy spożywcze, mąż kręci focaccie i mam nadzieje ze się zbiorę za ogarnięcie salonu i może w końcu choinka stanie 😄
Mnie cały dzień nie ma, bo pół dnia w okularach pod oknem z lupą jak debil szukam cienia i montowałam na zewnątrz lampki i renifera - ŚWIĘTA czuć w powietrzu🌨☃️❄️⛄🌲

Ostatnia edycja:
reklama
Moje plany to szukanie cieni na testach 😂
Dzisiaj czilałt pełen, jutro lecimy do castoramy po jakieś pierdoły, zakupy spożywcze, mąż kręci focaccie i mam nadzieje ze się zbiorę za ogarnięcie salonu i może w końcu choinka stanie 😄
U mnie dzisiaj stanęła! ❤️🎄
Mam taki mood na „święta” - czyli kocyk, herbatka, film/ksiazka, świeczki, jakiś spacer z chrupiącym śniegiem pod butami - coś pięknego dla mnie 🥰

Do góry