reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Ale betunię złapałaś 🥰 rośnij maluszku, rośnij 😍

Nie mogę w to uwierzyć, byłam pewna że w tym cyklu już nie będzie owulacji, aż tu nagle 13 grudnia zaczęły się bóle że już wyrostek podejrzewałam 😂 wczoraj testy śnieżnobiałe, a dzisiaj… zaczęły być cienie 🥹

A wiecie, że ja już kilka dni temu kupiłam nawet ten kocyk pod choinkę, o którym ostatnio pisałyście 🤣

Nie mogę w to uwierzyć, byłam pewna że w tym cyklu już nie będzie owulacji, aż tu nagle 13 grudnia zaczęły się bóle że już wyrostek podejrzewałam 😂 wczoraj testy śnieżnobiałe, a dzisiaj… zaczęły być cienie 🥹

A wiecie, że ja już kilka dni temu kupiłam nawet ten kocyk pod choinkę, o którym ostatnio pisałyście 🤣
🥰 Przyda się 😁

Ja się zastanawiam czy to ten żel przyjazny plemnikom nam w tym cyklu pomógł 🤔 Pierwszy raz go uzylam właśnie przy tej owulacji.

To teraz powiedzcie co było innego w tym cyklu?🥰
I ile się staracie?
Będą piękne święta dla was 🥰🥰 gratuluję jeszcze raz 🥰

To był pierwszy cykl starań po przerwie (miałam łyżeczkowanie), jadłam cynk i dzieciorobny magnez z yango, puerie + dha (wcześniej pregna start, ale jedna z was mi przy mojej mutacji poleciła puerie). Jadłam to w sumie cały czas 😁.

Przy pierwszej ciąży w okolicach testu ciążowego okresowo bolał mnie brzuch oraz piersi. Teraz nie mam takich dolegliwości, może kilka dni temu trochę brzuch. Na razie jeszcze spokój 😁

reklama
To teraz powiedzcie co było innego w tym cyklu?🥰
I ile się staracie?
Będą piękne święta dla was 🥰🥰 gratuluję jeszcze raz 🥰

Ja starałam się od września, 3ci cykl z wami na forum. Jeśli chodzi o nowości w tym cyklu to właśnie ten żel o którym wspominałam. Przeglądając jakieś fora jednej bezsennej nocy natknęłam się na informacje, że często pH pochwy nie sprzyja zapłodnieniu i że jest specjalny żel, który ma pH przyjazne plemnikom. Kupilam, spróbowałam I zaskoczyło.
Wrzucę zdjęcie tego żelu.

A objawy miałam, na tyle dużo że mówiłam sobie ze wkręcam je sobie 🙈 Miałam 4 dni temu bóle jajników, było już po owulacji. Po dwóch albo trzech dniach boli pojawiło się wieczorem brązowe plamienie. Tego samego dnia mi bulgotalo w macicy. Na następny dzień bol jajników odszedł a przyszło ciągnięcie w macicy. I w nocy przed tym ciągnięciem czułam jakby gorąco mi się tam rozlewalo 🙈 Chyba tyle.
A i wczoraj jeszcze zgagi dostałam 😂 to w ogóle hit bo ja zgagę miałam tylko w pierwszej ciąży 5 lat temu i mój się śmiał, że na bank trafiliśmy mimo białego testu.

Do góry