reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

200.gif

Ja też poproszę brawa, bo u mnie to 4 dzień z rzędu spacerów. A 3 dzień gdzie zaliczyłam 4 km :) I brawa w moim przypadku za regularność! :D
Adam Małysz Congrats GIF by Revolt Energy - dostawca systemów fotowoltaicznych

reklama
-
Ale żur na święta Wielkanocne a żur na święta Bożego Narodzenia to inne zupy :D
Na Wielkanoc to barszcz biały z jajkiem :)
A żur na BN to gęsty żur z ziemniakami i dużą ilością suszonych grzybów :D
Przynajmniej u mnie w domu
W moich stronach tego nie było, jest albo zupa grzybowa z makaronem typu łazanki, i barszcz czerwony czysty z uszkami, albo obydwie z tych zup🙂

to prawda. Ale nikt nie da mi gwarancji, ze kiedyś to nastąpi :(
Też mam w głowie myśl, że ta iui nic nie da. Ale ja jestem osobą, która dążąc do celu nie poddaje się mimo kłód pod nogami. Starania zakończę w momencie kiedy dojdę do etapu, że zrobiłam wszystko co mogłam. Inaczej nawet jak powiem, że daje sobie spokój to i tak na głupiej apce będę sprawdzała kiedy są płodne 🤷

Ja dziś pół dnia spędziłam na zakupach, przejebalam trochę hajsu, ale prezenty są💪

Moje must have na stole wdżilijnym to pierogi z kapustą z barszczem:) my ogarniamy wędzonego łososia i pstrąga:)
Jarzynowej nie jadam…. Bleeeh 🙈 śledzi też nie…
Ziemniaki? Nie nigdy nie widziałam u nas, raczej pieczywko.

Byłam dziś też na monitoringu. Pęcherzyk pękł. Dobry znak, stymulować nie trzeba.
Kolejnym krokiem jeżeli dostanę okres w tym cyklu ( a dostanę bo skoro przez 10 cykli nic nie zaskoczyło to teraz mając jeden jajowód na pewno nie drożny nie ma co liczyć na cud) wraz z kolejnym cyklem, na 10 dzień - SMS, sprawdzamy czy leki zadziałały na wodniaka, jeżeli się wchłonie to HSG, jeżeli nie to LAPAROSKOPIA. Jednak jeżeli okaże się że jajowody nie działają tak jak powinny to nie będzie sensu nawet na iui, wtedy tylko im vitro 🤷‍♀️
trzymam kciuki. Wiesz, że mi się ciśnie na palce "a może zaskoczy". Po prostu, trzymam kciuki!

reklama
Do góry