reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

W moich pierogach ruskich ( w jednym z nich) ukryte jest 5 pensów, kto na niego natrafi dostaje dychę ( 10£) od każdej osoby, która siedzi przy stole wigilijnym. Po cichu liczymy z mężem, że to będzie ktoś z Nas i zamierzamy opanować zacną ilość xd a biorąc pod uwagę, że na wigili będzie 10 osób to miła perspektywa wzbogacenia 😃

Na stolę znajdą się obowiązkowo: barszcz z uszkami z leśnych grzybów pieczarek i cebulką, smażony dorsz, krokiety z kapustą kiszoną i grzybami, pierogi, kapusta z grochem i gołąbki.

Na drugi dzień sałatka z kurczaka gyros warstwowa, śledzie, bigos, wędliny, jarzynowa i to co zostaję z wigilii no i jakieś ciasta.

No i ziemniaki tylko w postaci pierogów, a tak to chleb do zagryzania.

Coś czuję że się nażrę jak 🐖 w tym roku😄
Ryzykownie z tymi monetami w pierogach 🤣 ale życzę szczęścia! 😁

A menu zacne 💪💪

reklama
udało mi się zmobilizowac do cwiczeń dziś, prosze o brawa

(ale zjadłam dziś 3 ciabatty, jakieś przekąski z ciasta filo i kinder czzekoladę)
200.gif

Ja też poproszę brawa, bo u mnie to 4 dzień z rzędu spacerów. A 3 dzień gdzie zaliczyłam 4 km :) I brawa w moim przypadku za regularność! :D

U Nas je się żur ale na Wielkanoc, pierwsze słyszę o żurku na grudniowe święta... ale uwielbiam tą zupę💜
Ale żur na święta Wielkanocne a żur na święta Bożego Narodzenia to inne zupy :D
Na Wielkanoc to barszcz biały z jajkiem :)
A żur na BN to gęsty żur z ziemniakami i dużą ilością suszonych grzybów :D
Przynajmniej u mnie w domu

Surowe, nie gotujemy. ALE PRO TIP: układamy pierogi na deskach i podmrażamy czyli na tych deskach wkładamy na 30/40 minut do zamrażalki i takie podmrożone do woreczków. W tedy się nie sklejają i nie pękają podczas gotowania :) są tak samo dobre jak w dzień zrobienia, a nawet lepsze :D
Ja zaparzam jak mi babcia kazała 😁 wrzucam do wrzątku na sekundę, na tackę i mrożę a później do woreczka 😏

reklama
Ja dziś pół dnia spędziłam na zakupach, przejebalam trochę hajsu, ale prezenty są💪

Moje must have na stole wdżilijnym to pierogi z kapustą z barszczem:) my ogarniamy wędzonego łososia i pstrąga:)
Jarzynowej nie jadam…. Bleeeh 🙈 śledzi też nie…
Ziemniaki? Nie nigdy nie widziałam u nas, raczej pieczywko.

Byłam dziś też na monitoringu. Pęcherzyk pękł. Dobry znak, stymulować nie trzeba.
Kolejnym krokiem jeżeli dostanę okres w tym cyklu ( a dostanę bo skoro przez 10 cykli nic nie zaskoczyło to teraz mając jeden jajowód na pewno nie drożny nie ma co liczyć na cud) wraz z kolejnym cyklem, na 10 dzień - SMS, sprawdzamy czy leki zadziałały na wodniaka, jeżeli się wchłonie to HSG, jeżeli nie to LAPAROSKOPIA. Jednak jeżeli okaże się że jajowody nie działają tak jak powinny to nie będzie sensu nawet na iui, wtedy tylko im vitro 🤷‍♀️

Do góry