reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

I teraz przez was mam ochotę i na pierogi i na krokiety i na ciasto i na jarzynową. Idę przeglądnąć co tam w zamrażarce mam i wyciągnę coś na obiad. Założyłam sobie że muszę wyjeść jaknajwiecej obiadów z zamrażarki i nic w tym tygodniu nie gotuje :) trzeba zrobić miejsce bo znając życie teściowa da nam mnóstwo żarcia po świętach, a lodówka pełna.
Ja prawdopodobnie do końca tygodnia nie będę robić zakupów a do środy na pewno gotować. Mam na dzisiaj fasolkę po bretońsku i pewnie jutro jak wrócę z pracy, na jutro mam do pracy kurczaka po wietnamsku z makaronem ryżowym, środa zupa pomidorowa i dopiero gotowanie z tego co w lodówce na czwartek i piątek :)
Ale zamrażalka to też temat za który się wzięliśmy od listopada, bo zapasów a zapasów a na zakupach "ej wezmę kurczaka, na pewno coś z niego zrobię"! :D

reklama
Jestem wielkim fanem wszelkich klusek i pierogów. Obowiązkowo na Wigilii musi być barszcz z uszkami. Reszta mnie nie interesuje. Mama zrobi jakąś rybę i kapustę. Ja robię kotleciki ziemniaczane z pieczarkami i jakieś kaszotto. Wiadomo ciasta też muszą być, na ogół sernik, teraz zażyczyłam sobie orzechowca. Wigilia bedzie u nas, a w pierwsze święto jedziemy do taty. Pewnie teściowa też będzie chciała żeby do niej przyjechać. Mój partner nie jest bardzo rodzinny i na rękę mu, że jeszcze nas nie zaprosiła 😆

Ja jutro mam wizytę u ginekologa i badania krwi. Chyba dodatkowo zrobię sobie progesteron by zobaczyć czy owulacja była, bo nie wiem czy w 5dpo Gin coś zobaczy No i się obawiam totalnego zlania prośby o zerknięcie w luxmedzie 🙈

daj przepi na tą zupę

to dla mnie ubrania mogłyby nie istnieć. W sensie nienawidze ich kupować, jak muszę, to się męczę. A jak mam coś kupić to zawsze mi sie pojawia głos w głowie "ale przecież masz już spodnie". Najlepiej, jakby ktoś mi kupił ubrania a ja mu oddam pieniadze. Tylko zeby wszystko było wmoim guście i pasowało.
Kosmetyki lubię, ale niestety moja twarz na cokolwiek innego niż krem bambino czy inny krem dla dzieci reaguje czerwonymi placami i schodzi mi skóra z powiek, więc dużego pola do popisu nie mam. Szampon i odżywka są mi obojętne, biorę to co na promce :D makijaż też mam wąski - mam swój ulubiony krem bb, jakiś tusz, eyeliner, jeden róż, puder i rozświetlacz. Nie dubluję sobie kosmetyków. A i zanim mi zacznę np nowy szampon to zużywam poprzedni. Nie, że zaczne nowy a ten stary stoi i stoi.

Przepis: Link do: Pyszna zupa grzybowa - Ania Starmach - polecam, jest obłędna!

I do tego lane kluski z tm.

A co do zakupów - mam tak samo. Ostatnio nawet mąż mi kupił koszulkę, bo stwierdził że dawno sobie nic nie kupowałam 😅

Załączniki

• IMG_8113.jpeg
    IMG_8113.jpeg
    43,6 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_8114.jpeg
    IMG_8114.jpeg
    90,9 KB · Wyświetleń: 44
reklama
@wrobelmm a jak sytuacja u Ciebie? Była owulka i robiłaś w tym cyklu zastrzyk z Ovi?
Prawdę powiedziawszy u mnie **** wie jak jest. Zastrzyk zrobiłam, ale pęcherzyk jak był w środę, tak był i w piątek. Czuje się dość dziwnie i jestem osłabiona, ale nie ma się co dziwić, skoro biorę sterydy.
Gdyby nie ten cały monitoring w ostatnim miesiącu, powiedziałabym że teraz czuję się zupełnie, jakbym była w ciąży 🤷‍♀️

Do góry