LadyCaro
Fanka BB :)
chodzi mi o to, że jako jedyna stąd że w żadnym innym domu nie robi się ziemniaków na wigilięJa wczoraj
Ale jak to jedyna jesz ziemniaki? A co je reszta?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
chodzi mi o to, że jako jedyna stąd że w żadnym innym domu nie robi się ziemniaków na wigilięJa wczoraj
Ale jak to jedyna jesz ziemniaki? A co je reszta?
no, piątkowe to jak wigilijne, bo postZiemniaczki do barszczu a tak do ryby to sobie nie wyobrażam, bo ziemniaki+ryba+surówka to dla mnie piątkowe danie
What ?! A co się niby robi jak nie ziemniaki? wszędzie się przecież robi ziemniaki!chodzi mi o to, że jako jedyna stąd że w żadnym innym domu nie robi się ziemniaków na wigilię
wydaje mi się, ze jednak ludzie chleb wybierają...What ?! A co się niby robi jak nie ziemniaki? wszędzie się przecież robi ziemniaki!
W tym roku jedziemy do moich rodziców na święta. U nas tradycją jest barszcz czerwony gotowany na wodzie z obgotowanych wcześniej wędzonych mięs. Taki nie postny Nie ma karpia. Zawsze jest jakaś inna ryba. No i jest fasolka w sosie pomidorowym . Jest kapusta z grochem i druga z grzybami, są krokiety i pierogi.Twoja huśtawkę nastrojów będę jednak brała za dobry omen i brak konieczności myślenia o kolejnym iui czy (tym bardziej) ivf. Wiem, że dużo Cię to kosztuje, ale też wiem, że dasz sobie z tym radę, bo jesteś bardzo dzielna
My ogarnęliśmy chałupę wczoraj (uwielbiam mieć porządek w domu, a ostatnio był tu taki burdel ). Gdzie spędzacie święta? Jakie dania są u Was tradycyjnymi, świątecznymi?
Praca nie zajac - poczeka do nowego roku. Teraz i tak ludzie myślą już tylko o świętach, choince i nartach.
jak ja nie wysikam kresek to mam zamiar ochlać się bimbru. To chyba gorzejU mnie w tym roku święta u teściów więc będzie to co u męża się robi + plus ja zrobię moje ulubione dania: krem grzybowy z łazankami i pieczarki panierowane (substytut dla ryby której nie cierpię). Oprócz tego planuję zrobić pasztet wege, sos tatarski, bannoffee i pull apart cinnamon monkey bread
Jesli nie wysikam tych dwóch kresek to zamierzam zjeść całe bannoffee w święta przed telewizorem.
Ziemniak zawsze sąa ja właśnie bym chciała do świąt pozamykać możliwie wszystko co się da, zeby mieć spokojny urlop i nie myśleć, jakie góvvno czeka mnie po powrocie
Ja też lubię mieć porządek, szczególnie jak wchodzę w nowy tydzień więc też wczoraj ogarnęłam.
Święta spędzamy tylko w domu. Na szczęście.
Z jedzenia to chyba klasycznie: pierogi, kapusta, barszcz, ryba po grecku. A! powiedzcie, czy jestem jedyną osobą, która na wigilie je ziemniaki?
no chyba nie, pierogi rządzą nie po to lepiłam prawie 250 pierogówwydaje mi się, ze jednak ludzie chleb wybierają...