reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
U mnie w tym roku święta u teściów więc będzie to co u męża się robi + plus ja zrobię moje ulubione dania: krem grzybowy z łazankami i pieczarki panierowane (substytut dla ryby której nie cierpię). Oprócz tego planuję zrobić pasztet wege, sos tatarski, bannoffee i pull apart cinnamon monkey bread :)

Jesli nie wysikam tych dwóch kresek to zamierzam zjeść całe bannoffee w święta przed telewizorem.

Twoja huśtawkę nastrojów będę jednak brała za dobry omen i brak konieczności myślenia o kolejnym iui czy (tym bardziej) ivf. Wiem, że dużo Cię to kosztuje, ale też wiem, że dasz sobie z tym radę, bo jesteś bardzo dzielna ❤️

My ogarnęliśmy chałupę wczoraj (uwielbiam mieć porządek w domu, a ostatnio był tu taki burdel 🤦‍♀️). Gdzie spędzacie święta? Jakie dania są u Was tradycyjnymi, świątecznymi?

Praca nie zajac - poczeka do nowego roku. Teraz i tak ludzie myślą już tylko o świętach, choince i nartach.
W tym roku jedziemy do moich rodziców na święta. U nas tradycją jest barszcz czerwony gotowany na wodzie z obgotowanych wcześniej wędzonych mięs. Taki nie postny😜 Nie ma karpia. Zawsze jest jakaś inna ryba. No i jest fasolka w sosie pomidorowym 😁. Jest kapusta z grochem i druga z grzybami, są krokiety i pierogi.

U mnie w tym roku święta u teściów więc będzie to co u męża się robi + plus ja zrobię moje ulubione dania: krem grzybowy z łazankami i pieczarki panierowane (substytut dla ryby której nie cierpię). Oprócz tego planuję zrobić pasztet wege, sos tatarski, bannoffee i pull apart cinnamon monkey bread :)

Jesli nie wysikam tych dwóch kresek to zamierzam zjeść całe bannoffee w święta przed telewizorem.
jak ja nie wysikam kresek to mam zamiar ochlać się bimbru. To chyba gorzej 😂

a ja właśnie bym chciała do świąt pozamykać możliwie wszystko co się da, zeby mieć spokojny urlop i nie myśleć, jakie góvvno czeka mnie po powrocie :D

Ja też lubię mieć porządek, szczególnie jak wchodzę w nowy tydzień :D więc też wczoraj ogarnęłam.

Święta spędzamy tylko w domu. Na szczęście.
Z jedzenia to chyba klasycznie: pierogi, kapusta, barszcz, ryba po grecku. A! powiedzcie, czy jestem jedyną osobą, która na wigilie je ziemniaki? :D
Ziemniak zawsze są 😁

reklama
Do góry