reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Inaczej. Ja źle śpię jak wiem, że moim mąż jedzie. Więcej on wozi drzewo, a odkąd przejrzałam obok drzewiarza którego zabiło to ma w sobie tako niepokój. Znów jak wiem że stoi i śpi, to wtedy ja mam najlepszą jakość snu ☺️
Mam to samo - gdy wiem, że mąż jest jeszcze w drodze na budowę lub z niej, po całym tygodniu pracy, wraca do domu i jest jedynym kierowcą, to spi mi się fatalnie. Ale jak wiem, że śpi w hotelu, to jest spoko ;)

reklama
Ja od wczoraj mam burze mózgu, czy jak pójdę dziś na monitoring to nie będzie po owulacji…. Ale przecież we wtorek pęcherzyk miał tylko 13 mm, a wczoraj mnie nawalały jajniki, dziś tak ból miesiaczkowo, a temperaturka powoli do góry, owulaki negatywne …. Przecież nie możliwe żeby dokoksowal w dwa dni i zdarzył pęknąć 🙈
Z jajnikami bywa bardzo różnie - może być już po, a może być jeszcze przed - niestety nie dowiesz się tego na 100% bez monitoringu 🤷‍♀️

nie pozostaje nic innego, jak iść na monitoring. Raczej przez 2 dni nie urósł tyle, zeby pęknąć.
I np Twoja suytuacja może pokazywać, że jednak trzeba się zastanaowić nad tym, jak się łączy zawsze bóle jajniorów z owulacją 😅 bo jednak jak widać (tak myślę) nie zawsze tak jest. Dawaj znać co ten pęcherz.
To ja się podpinam pod te bóle bez owu, bo miałam je 8-10dc najsilniejsze, a wówczas nie było nawet pęcherzyka widocznego 😅

Dziewczyny u mnie już po teście, biało. Oczywiście był rano plot twist, bo serducho mocniej zabiło z niedowierzaniem, bo wybarwiła się druga kreska - o smutny losie testową którą po 4 min sobie zgasła :)
Dobrze, że nauczona doświadczeniem sikam do kubka i mogłam od razu zrobić kolejny test co by nie żyć nadzieją do południa :)
Proszę bez relacji smuteczku, bo ten dzień jest dla mnie już wystarczająco smutny. Dzisiaj miałam termin porodu pierwszej ciąży. Mimo wszystko chce zachować głowę wysoko dzisiaj.
Jeszcze będzie przepięknie ☀️
Na okres w ogóle się nie czuję więc pewnie owulacja się przesunęła i będzie cykl dłuższy.
Trzymaj się dzielnie Kochana. I tak jak mówisz, jeszcze będzie przepięknie ❤️

Trzymam kciuki, żebyś jeszcze przed świętami wysikała II kreski 🤞

Hej dziewczyny! Długo mnie nie było, może niektóre z Was kojarzą mnie z kresek :) po pierwsze sprawdzilam znane mi Nicki i GRATULUJĘ, bardzo dużo przeniosło się na mamuśki, rewelacja😍 niektóre wyczekują, Lady trzymam za Ciebie niezmiennie kciuki!🤞🙏 A co u mnie? U mnie bez zmian. Jestem po nieudanej próbie in vitro (4 zapłodnione komórki, 1 blastocysta, nic do mrożenia). Potem cud, naturalna ciąża po cyklu ivf. Poroniłam w 5 tc. Zbieram się pomału z podłogi🥲 narazie mam dość wizyt, ginów, rzygam tym🥴🤢 nie podejmuję żadnego kierunku, jestem na etapie: będzie co ma być, nie mam sił, by coś robić więcej🫠 w styczniu pyknie mi 3 rok starań☹️
Zapisywać się jeszcze nie będę, ale podglądać od czasu do czasu bardzo chętnie. Trzymajcie się wszystkie😊🩷
Bardzo mi przykro z powodu Twoich niepowodzeń i straty długo wyczekiwanej ciąży :( Odpocznij i odetchnij czasem bez badań i wizyt - każda z nas na pewnym etapie tego potrzebuje.

Odzywaj się jakbyś chciała pogadać - nawet z pozycji ławeczki ❤️

Ja już po badaniu drożności jajowodów, miałam robione z jakąś pianką. Całe szczęście plamienie po okresie dziś praktycznie już ustało. Wyszło, że obydwa jajowody mam drożne, na koniec przepłukała je jeszcze. Dostałam na dziś antybiotyk. Pęcherzyki w jajnikach mają już 19 mm i 17mm w sobotę mam zrobić zastrzyk ovitrelle. Mam nadzieję, że będę w tej grupie jej pacjentek która po badaniu drożności i płukaniu szybko zachodzi w ciążę 🤞 w poniedziałek mam przyjść na wizyte kontrolną.
Teraz odliczam czas do zastrzyku i testowania :D

Ja już po badaniu drożności jajowodów, miałam robione z jakąś pianką. Całe szczęście plamienie po okresie dziś praktycznie już ustało. Wyszło, że obydwa jajowody mam drożne, na koniec przepłukała je jeszcze. Dostałam na dziś antybiotyk. Pęcherzyki w jajnikach mają już 19 mm i 13mm w sobotę mam zrobić zastrzyk ovitrelle. Mam nadzieję, że będę w tej grupie jej pacjentek która po badaniu drożności i płukaniu szybko zachodzi w ciążę 🤞 w poniedziałek mam przyjść na wizyte kontrolną.
Teraz odliczam czas do zastrzyku i testowania :D
no to trzymamy kciuki za ciażę po drożności 🤞 🤞 🤞

reklama
Do góry