reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Jestem na tym samym etapie emocjonalnym co Ty😢
Czasem wydaje mi się, że pogodziłam się ze swoim losem i że mam fajne życie bez dzieci. Ale to tylko przykrywka.. głęboko w sercu jest tylko to jedno pragnienie i nic go nie zastąpi. Żadne podróże, awanse czy drogie gadżety..
zadaję sobie pytanie: kiedy się pogodzę. Czy przyjdzie taki czas? Że jak będę widzieć dzieci moich znajomych to nie będę się pytać, czemu mi się to zdarzyło? Taki czas, że ciąża w otoczeniu nie będzie jakby ktoś mi dał w twarz?

reklama
Jestem po wizycie - lekarz spoko, sympatyczny i jednocześnie konkretny. Powiedział, że nie odpuszczamy tego cyklu i podajemy ovi + heparynę i sterydy od razu, a od soboty progesterone besins i dupek. Pójdę jeszcze pewnie jutro lub w piątek do mojego ginekologa sprawdzić, czy pękł ten pęcherzyk, czy jednak dupa. A do ivf zaczynamy stymulacje od kolejnego cyklu - czyli w pierwszym tygodniu stycznia.
Super, że macie plan i tego cyklu też nie odpuszczacie. Życzę, żeby żadna stymulacja już nie była potrzebna 🤞🏼🤞🏼

zadaję sobie pytanie: kiedy się pogodzę. Czy przyjdzie taki czas? Że jak będę widzieć dzieci moich znajomych to nie będę się pytać, czemu mi się to zdarzyło? Taki czas, że ciąża w otoczeniu nie będzie jakby ktoś mi dał w twarz?
Nie wiem czy w ogóle da się z tym pogodzić. Na tę chwilę uważam, że nie.

Ale Ty nie będziesz musiała się z tym godzić, bo ten grudzień to Twój szczęśliwy cykl 🤞🏼🤞🏼🍀

reklama
Starania pokazały mi jakiego mam super męża <3 stary właśnie do mnie mówi „żebym się poszła położyć i skupiła na afirmowaniu ciąży” :D a po chwili… „albo nie, najpierw mi ściągnij pierogi z patelni i dopiero potem idź afirmować”. I jak tu go nie kochać? :D
🥰

tu się mogę zgodzić. U nas np starania nie spowodowały żadnego kryzysu w związku, wręcz przeciwnie. Mój mąż wielokrotnie mi pokazuje jak mnie kocha, jak jesteśmy w tym razem, jest moim przyjacielem i ogromnym wsparciem. To jest wspaniałe, ze mam chociaż jego.

Do góry