reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Olśniło mnie dzisiaj...w grudniu mniej myślę o ciąży 🙂 wczoraj założyłam dolny aparat na zęby (chwilowo mam ochotę wszystkie wyrwać z bólu 🤦), na prezent dostanę od męża botox 😂😂😂 serio ...od dwóch lat marudzę na lwią zmarszczkę i nic nie działa ...marzyło mi się spróbować botoxu 🙈 no to spróbuję 😁 będę próbowała przed owulacją, żeby nie mieć później stresu 😂. Testowanie pierwsze rozsądne wypada mi w sumie w dniu, w którym miałam urodzić moje pierwsze maleństwo 🙈 ale jednocześnie wiem, że nie będzie czasu na myślenie o testach, ciąży...bo będą pyszne ciasteczka, dużo radości i pięknych chwil 😁 Carpe Diem !
A próbowałaś mezoterapię mikroigłową? Robię od ponad roku i widzę niezłe efekty. Też swego czasu chciałam zrobić sobie botox bo koleżanka bardzo serdecznie mi polecała i poszłam nawet go zrobić tylko trafił mi się lekarz który najpierw chciał wszystko dokładnie omówić i ewentualnie umówić się na kolejną wizytę na zrobienie tego botoxu.
Wyjaśnił mi że (bo mi najbardziej zależało na kurzych łapkach) ogólnie ostrzukuje się nie tylko to "problematyczne" miejsce ale ogólnie prawie całą twarz bo jeśli jedna partia mięśni jest sparaliżowana to wzmaga się aktywność innych. Ja o tym akurat nie wiedziałam więc mnie to trochę odstraszyło.
Oczywiście nie sugeruję że ty nie jesteś doinformowana lub że to nie jest dobry pomysł itp, żeby nie było 🤗😋

No i ja witam w piąteczek :) dziś praca z domu, więc się cieszę. I w ogóle mam dobry humor, wczoraj siostra mojego męża wysikała 2 kreski, pierwszy transfer IVF udany! 🥹 to kolejny bąbel w naszej rodzinie. Pierwszy się rodzi na koniec stycznia - syn mojego brata. Teraz zdecydowanie moja kolej!
Miłego dnia! ❄️🌨️❄️
Trzymam za Ciebie kciuki z caaaałej siły 😍😍

Dziękuje.
Ja wtrącę jeszcze do kwestii homo/heterozygotycznych. Według tego co piszesz, ja mając homo, powinnam brać heparynę. Moja lekarka patrzy na sprawę holistycznie i do tych mutacji kazała mi zrobić układ antyfosfolipidowy. Układ mam OK, a mutacje w homo w PAI-1. W związku z tym od pozytywnego testu sam ACARD 150. Heparyny mi nie przepisze "na telefon", bo musi zobaczyć czy nie ma krwiaka itp żebym nie zaczęła krwawić z nieznanej mi przyczyny i zaczęła się denerwować (co na marginesie będzie nie lada wyzwaniem w opanowaniu emocji po moich przeżyciach).
Sam gen mówi o predyspozycji niż o występowaniu :) szczególnie, że to tylko PAI I, bez V leidena.
Znów mój ginekolog po zobaczeniu wyników powiedział, że skoro wszystkie mutacje mam w hetero, to jak tylko przyjdą wyniki bety, to „od razu wiadomość do mnie na whats ap i zapisuje neoparin”, a jak mu wspomniałam o acardzie od owulacji (tak jak mówiła mi genetyk), to powiedział, że nie ma potrzeby. I znów mam mętlik w głowie 🙈 wiem, że acard to nie cukierki i nie chce brać ich ot tak 😌

a dziękuję bardzo, fantastycznie. Zupełnie jakby nigdy nic 😬 ostatnie dwa dni miałam wypchane po brzegi i tak tylko z doskoku zaglądałam, a teraz jestem u teściów, jakoś bez sensu się szybko wyspałam 😆 a raczej po wzięciu leków już nie zasnęłam także zaraz się ogarniam i schodzę na dół. Dziś będziemy piec pierniczki 😊 ale szwagierka niestety się pochorowała to zabraknie mi kogoś do idealnego dopracowania detali😉
Ojej, piękne zdobienia! 😎 jakby moja teściowa takie znalazła na choince, to jakże by była zgorszona! Ojoj! 😂 ja też dzisiaj piekłam 😌

Załączniki

• IMG_0092.jpeg
    IMG_0092.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 77
reklama
Do góry