reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Otóż to! Auto też się nada ;)

A jak już jesteśmy przy takich tematach - jakie było najdziwniejsze miejsce, w którym uprawiałyście seks? 😈

U mnie była to ambona myśliwska, a żadne z nas myśliwym nie jest ;D
U mnie Las, chociaż pewnie to nie dziwne miejsce, tylko klasyk wśród seksu "za młodu " 😅
Raz się tam zakopaliśmy, bo przejeżdżaliśmy przez mini rzeczkę i traktor nas musiał wyciągać o 12 w nocy🤭😄 trochę stresu ale fajnie było xd

reklama
Otóż to! Auto też się nada ;)

A jak już jesteśmy przy takich tematach - jakie było najdziwniejsze miejsce, w którym uprawiałyście seks? 😈

U mnie była to ambona myśliwska, a żadne z nas myśliwym nie jest ;D
Ja niestety nie mam fascynujących przeżyć dotyczących miejsca, ale... moja koleżanka bzyknela się w WC w kościele 🙈😂

Jedziemy do moich rodziców, nadrobię wątek niebawem.
Jestem po wizycie, starania możemy wznowić od stycznia 🤞🏻 prawidłowe plemniki męża- 4% (na granicy), powiedział, że prawdopodobnie to mogło być przyczyną poronienia. W grudniu mamy się wstrzymać, bo proces spermatogenezy trwa przecież 90 dni. Pochwalił, że się faszerujemy suplami i orzechami. Mamy pobrać suple, żeby ewentualnie poprawić wynik i po nowym roku „lecieć z tym koksem” jak to ujął 😂

Nigdy nawet o czymś takim nie słyszałam. Coś takiego masz zdiagnozowane po dzisiejszym monitoringu?
taaa… skutek przebytego zapalenia przydatków. Wodniak w jajowodzie 5 cm x 1 cm. Jutro mam zrobić morfologię i leukocyty aby sprawdzić czy stanu zapalnego lub przewlekłego stanu zapalnego nie ma.
Dostalam czopki na wchłonięcie tej wody… mam nadzieję że się wchłonie….

Owulacja, pęcherzyki są, ale
Żadnego dominującego, jutro w szpitalu rano usg, aby zobaczyć czy któryś urósł bardziej, później w poniedziałek i pewnie wtorek. Uznałam że pozbędziemy się wody, że dwa cykle postaramy się z monitoringiem i jak nie pyknie to inseminacja… nie mam czasu starać się kolejny rok 🤷‍♀️

Ta czarna dziura….

Załączniki

• IMG_5235.jpeg
    IMG_5235.jpeg
    97 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Jedziemy do moich rodziców, nadrobię wątek niebawem.
Jestem po wizycie, starania możemy wznowić od stycznia 🤞🏻 prawidłowe plemniki męża- 4% (na granicy), powiedział, że prawdopodobnie to mogło być przyczyną poronienia. W grudniu mamy się wstrzymać, bo proces spermatogenezy trwa przecież 90 dni. Pochwalił, że się faszerujemy suplami i orzechami. Mamy pobrać suple, żeby ewentualnie poprawić wynik i po nowym roku „lecieć z tym koksem” jak to ujął 😂
Morfologia plemników jest badana z iluś tam, nie z całej próbki. I co wtrysk może być właściwie inna.
I tu była dziewczyna, której mąż miał morfo 0% a w tym samym cyklu wysikał dwie kreski i ma zdrowego synka już na świecie 😊 więc w sumie nie wiem czy jest sens wstrzymać się tylko z powodu morfologii.. 🤔 Tym bardziej, że wiele facetów tu ma niższą morfo i lekarze każą się starać.

Do góry