reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

no ten telefon z kieszeni muszę mu ograniczyć ale właśnie tak poza tym to nie ma nic za bardzo a stylu życia/diecie do zmiany by jakoś to polepszyć. Coś oczywiście się znajdzie ale mój mąż nawet nie pije, nie pali, zdrowo się odżywiać, ćwiczy. No cholera no
U nas tak samo, nie ma co za bardzo zmieniać. A robił tez badania hormonalne? Mojemu wyszła wysoka prolaktyna i obniżony testosteron wiec jeszcze od tej strony działamy w dodatku do suplementacji

reklama
Na ukojenie PMSa wjechał talerz frytek, a teraz wywołuje okres leżąc w wannie, szkoda tylko że muszę się uczyć zamiast scrollowac tiktoka… ale może chociaż 15minut… 😁
U mnie nie ukojenie PMS. Ale właśnie wleciał talerz makaronu z sosem z pieczonej fety, pomidorami i oliwkami.
teraz mała lampeczka wina na lepsze trawienie.
AH to hedonistyczne życie.

Do babeczek mierzących temperaturę, czy możliwe to , że w 1 dpo występuję duży spadek temperatury, a dopiero na następny dzień zaczyna się wzrost? Czy to raczej świadczy, że owu jeszcze nie było?

U nas tak samo, nie ma co za bardzo zmieniać. A robił tez badania hormonalne? Mojemu wyszła wysoka prolaktyna i obniżony testosteron wiec jeszcze od tej strony działamy w dodatku do suplementacji
pewnie dopiero teraz mu zrobią, będę czujna w takim razie by dopilnować ten prolaktyny i testosteronu

Do babeczek mierzących temperaturę, czy możliwe to , że w 1 dpo występuję duży spadek temperatury, a dopiero na następny dzień zaczyna się wzrost? Czy to raczej świadczy, że owu jeszcze nie było?
często spadek jest w owulację a później temp rośnie wraz ze wzrostem progesteronu (u jednych mocny skok, czasem mniej widoczny skok ale wzrost) Tak naprawdę to zależy od wszystkiego, kiedyś czytałam, że do trzech dni po owu powinna wzrosnąć temperatura

reklama
często spadek jest w owulację a później temp rośnie wraz ze wzrostem progesteronu (u jednych mocny skok, czasem mniej widoczny skok ale wzrost) Tak naprawdę to zależy od wszystkiego, kiedyś czytałam, że do trzech dni po owu powinna wzrosnąć temperatura
Dopiero od 3 cykli mierzę i nie widzę u siebie jeszcze jednolitej tendencji.
No i Oki, wiem na czym stoję teraz🙂
Czytałam właśnie o progesteronie jako o hormonie ciepła, ale nie wiedziałam jak to się czasowo może przekładać na wykres.
Dzięki bardzo😉

Do góry