reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Tak, zapisalam sie sama tam, gdzie chodzily wszesniej moje kolezanki. Na pierwszej wizycie robi wywiad, bada cukier i robi test na prawdopodobienstwo preeklampsji. Wynik masz natychmiast. U mnie nie bylo wskazan do wizyty u ginekologa bo pierwsza ciaza, zadnych chorob. Jesli przyjmujesz jakies leki to juz na tej wizycie mozesz poprosic o umowienie do ginekologa lub usg.
A możesz sobie wybrać ginekologa ? Ja jednak spróbuję się wcisnąć na wizytę do gina. Moja koleżanka dopiero urodziła ale zrobiła 'po polsku' zadzwoniła do ginekologa powiedziała że chyba jest w ciąży chce to potwierdzić i umówili jej wizytę

reklama
Zrobili Ci na początku USG żeby zobaczyć zarodek itp
Oczywiście, że nie 😂 Pierwsze USG jest w 12 tygodniu. Dla mnie to bylo normalne bo wszystkie kobiety, ktore znam tak mialy.
Ja to sie dopiero na tym forum ucze, ze mozna inaczej 🫣
Teraz dopiero wiem, ze mozesz poprosic o USG wczesniej (chyba jest platne) i raczej bez problemu umawiaja.

Oczywiście, że nie 😂 Pierwsze USG jest w 12 tygodniu. Dla mnie to bylo normalne bo wszystkie kobiety, ktore znam tak mialy.
Ja to sie dopiero na tym forum ucze, ze mozna inaczej 🫣
Teraz dopiero wiem, ze mozesz poprosic o USG wczesniej (chyba jest platne) i raczej bez problemu umawiaja.
Czyli do 12 tygodnia nie wiem czy dziecko jest nawet prawidłowo zagnieżdzone albo czy zarodek jest a nie pusta ciąża? Lub czy serce bije

A możesz sobie wybrać ginekologa ? Ja jednak spróbuję się wcisnąć na wizytę do gina. Moja koleżanka dopiero urodziła ale zrobiła 'po polsku' zadzwoniła do ginekologa powiedziała że chyba jest w ciąży chce to potwierdzić i umówili jej wizytę
Kurcze spytam znajomej ale pamiętam że poszła do gina tutaj w se była w 7 tygodniu i pokazywał im serduszko. Może umowie się nie mówiąc 😆🥹 że chce potwierdzić

Hej! Ciekawe to szwedzkie podejście. Ale chyba dosyć mocno rozpowszechnione (Skandynawia, uk, niderlandy itp).

Ja nie wiem czy moje testowanie będzie miało jakiś sens :( pozbyłam się po dwóch miesiacach torbieli (musiałam wejść na anty), od 3 dc brałam miovelie nac, w 5dc byłam na usg i miałam już dwa pecherzyki 13 mm, potem w 10 dc znowu usg i jeden pęcherzyk 24 mm drugi 17 mm, tego samego dnia (środa koło 18) przyjęłam pierwszy raz w życiu zastrzyk ovi. Czuje jajniki, ale temperatura ani wczoraj, ani dzisiaj nie urosła. Martwię się ze pęcherzyk nie peknal i znowu czeka mnie torbiel. Płakać mi się chce od rana. Jutro o 11 podlgad i będzie sądny dzień…

Czyli do 12 tygodnia nie wiem czy dziecko jest nawet prawidłowo zagnieżdzone albo czy zarodek jest a nie pusta ciąża? Lub czy serce bije
Ja sie wlasnie w taki sposob dowiedzialam, ze mam puste jajo 💁‍♀️
Dlatego znalazlam to forum bo do tej pory robilam wszystko tak, jak tu sie robi a stwierdzilam, ze warto poszukac innych metod. Nie mam tu zadnych polskich kolezanek, moj maz jest Szwedem, wiec ucze sie z Waszych doswiadczen i porad na tym forum 🙃

Hej! Ciekawe to szwedzkie podejście. Ale chyba dosyć mocno rozpowszechnione (Skandynawia, uk, niderlandy itp).

Ja nie wiem czy moje testowanie będzie miało jakiś sens :( pozbyłam się po dwóch miesiacach torbieli (musiałam wejść na anty), od 3 dc brałam miovelie nac, w 5dc byłam na usg i miałam już dwa pecherzyki 13 mm, potem w 10 dc znowu usg i jeden pęcherzyk 24 mm drugi 17 mm, tego samego dnia (środa koło 18) przyjęłam pierwszy raz w życiu zastrzyk ovi. Czuje jajniki, ale temperatura ani wczoraj, ani dzisiaj nie urosła. Martwię się ze pęcherzyk nie peknal i znowu czeka mnie torbiel. Płakać mi się chce od rana. Jutro o 11 podlgad i będzie sądny dzień…
Ja z torbielem męczyłam się rok raz był większy raz mniejszy aż znikł wchłonoł się . Ale potem zadziałał endokrynolog przepisując leki żeby nie powstawały torbiele. Chyba pomogło bo potem już brak torbieli i regularne cykle. Powodzenia

Ja sie wlasnie w taki sposob dowiedzialam, ze mam puste jajo 💁‍♀️
Dlatego znalazlam to forum bo do tej pory robilam wszystko tak, jak tu sie robi a stwierdzilam, ze warto poszukac innych metod. Nie mam tu zadnych polskich kolezanek, moj maz jest Szwedem, wiec ucze sie z Waszych doswiadczen i porad na tym forum 🙃
Rozumiem! Teraz wszystko jasne. Ja się będę upierać na USG. Tym bardziej że koleżanki miały. Bo chciały potwierdzić oni nie mogą odmówić. Będę robić update z testami jak będzie wszystko dobrze będę umawiać się do ginekologa do którego chce a jeśli się nie uda to pójdę do tego co na pewno zrobił USG koleżance jak się dowiedziała o ciąży.

reklama
Do góry