reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Tak, zapisalam sie sama tam, gdzie chodzily wszesniej moje kolezanki. Na pierwszej wizycie robi wywiad, bada cukier i robi test na prawdopodobienstwo preeklampsji. Wynik masz natychmiast. U mnie nie bylo wskazan do wizyty u ginekologa bo pierwsza ciaza, zadnych chorob. Jesli przyjmujesz jakies leki to juz na tej wizycie mozesz poprosic o umowienie do ginekologa lub usg.
A możesz sobie wybrać ginekologa ? Ja jednak spróbuję się wcisnąć na wizytę do gina. Moja koleżanka dopiero urodziła ale zrobiła 'po polsku' zadzwoniła do ginekologa powiedziała że chyba jest w ciąży chce to potwierdzić i umówili jej wizytę

reklama
Zrobili Ci na początku USG żeby zobaczyć zarodek itp
Oczywiście, że nie 😂 Pierwsze USG jest w 12 tygodniu. Dla mnie to bylo normalne bo wszystkie kobiety, ktore znam tak mialy.
Ja to sie dopiero na tym forum ucze, ze mozna inaczej 🫣
Teraz dopiero wiem, ze mozesz poprosic o USG wczesniej (chyba jest platne) i raczej bez problemu umawiaja.

Oczywiście, że nie 😂 Pierwsze USG jest w 12 tygodniu. Dla mnie to bylo normalne bo wszystkie kobiety, ktore znam tak mialy.
Ja to sie dopiero na tym forum ucze, ze mozna inaczej 🫣
Teraz dopiero wiem, ze mozesz poprosic o USG wczesniej (chyba jest platne) i raczej bez problemu umawiaja.
Czyli do 12 tygodnia nie wiem czy dziecko jest nawet prawidłowo zagnieżdzone albo czy zarodek jest a nie pusta ciąża? Lub czy serce bije

A możesz sobie wybrać ginekologa ? Ja jednak spróbuję się wcisnąć na wizytę do gina. Moja koleżanka dopiero urodziła ale zrobiła 'po polsku' zadzwoniła do ginekologa powiedziała że chyba jest w ciąży chce to potwierdzić i umówili jej wizytę
Kurcze spytam znajomej ale pamiętam że poszła do gina tutaj w se była w 7 tygodniu i pokazywał im serduszko. Może umowie się nie mówiąc 😆🥹 że chce potwierdzić

Hej! Ciekawe to szwedzkie podejście. Ale chyba dosyć mocno rozpowszechnione (Skandynawia, uk, niderlandy itp).

Ja nie wiem czy moje testowanie będzie miało jakiś sens :( pozbyłam się po dwóch miesiacach torbieli (musiałam wejść na anty), od 3 dc brałam miovelie nac, w 5dc byłam na usg i miałam już dwa pecherzyki 13 mm, potem w 10 dc znowu usg i jeden pęcherzyk 24 mm drugi 17 mm, tego samego dnia (środa koło 18) przyjęłam pierwszy raz w życiu zastrzyk ovi. Czuje jajniki, ale temperatura ani wczoraj, ani dzisiaj nie urosła. Martwię się ze pęcherzyk nie peknal i znowu czeka mnie torbiel. Płakać mi się chce od rana. Jutro o 11 podlgad i będzie sądny dzień…

Czyli do 12 tygodnia nie wiem czy dziecko jest nawet prawidłowo zagnieżdzone albo czy zarodek jest a nie pusta ciąża? Lub czy serce bije
Ja sie wlasnie w taki sposob dowiedzialam, ze mam puste jajo 💁‍♀️
Dlatego znalazlam to forum bo do tej pory robilam wszystko tak, jak tu sie robi a stwierdzilam, ze warto poszukac innych metod. Nie mam tu zadnych polskich kolezanek, moj maz jest Szwedem, wiec ucze sie z Waszych doswiadczen i porad na tym forum 🙃

Hej! Ciekawe to szwedzkie podejście. Ale chyba dosyć mocno rozpowszechnione (Skandynawia, uk, niderlandy itp).

Ja nie wiem czy moje testowanie będzie miało jakiś sens :( pozbyłam się po dwóch miesiacach torbieli (musiałam wejść na anty), od 3 dc brałam miovelie nac, w 5dc byłam na usg i miałam już dwa pecherzyki 13 mm, potem w 10 dc znowu usg i jeden pęcherzyk 24 mm drugi 17 mm, tego samego dnia (środa koło 18) przyjęłam pierwszy raz w życiu zastrzyk ovi. Czuje jajniki, ale temperatura ani wczoraj, ani dzisiaj nie urosła. Martwię się ze pęcherzyk nie peknal i znowu czeka mnie torbiel. Płakać mi się chce od rana. Jutro o 11 podlgad i będzie sądny dzień…
Ja z torbielem męczyłam się rok raz był większy raz mniejszy aż znikł wchłonoł się . Ale potem zadziałał endokrynolog przepisując leki żeby nie powstawały torbiele. Chyba pomogło bo potem już brak torbieli i regularne cykle. Powodzenia

Ja sie wlasnie w taki sposob dowiedzialam, ze mam puste jajo 💁‍♀️
Dlatego znalazlam to forum bo do tej pory robilam wszystko tak, jak tu sie robi a stwierdzilam, ze warto poszukac innych metod. Nie mam tu zadnych polskich kolezanek, moj maz jest Szwedem, wiec ucze sie z Waszych doswiadczen i porad na tym forum 🙃
Rozumiem! Teraz wszystko jasne. Ja się będę upierać na USG. Tym bardziej że koleżanki miały. Bo chciały potwierdzić oni nie mogą odmówić. Będę robić update z testami jak będzie wszystko dobrze będę umawiać się do ginekologa do którego chce a jeśli się nie uda to pójdę do tego co na pewno zrobił USG koleżance jak się dowiedziała o ciąży.

reklama
Do góry