reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Dziewczyny, tak na 95% miałam owulacje, powiedzcie mi nt temperatury. Jest mozliwe że nie podniosla się? Skok był malutki o 0.2 w dniu owu. Teraz 3 dni po cisza, w normie a nawet niżej niż 36,6. Czytam, szukam i nie mogę znaleźć nic ☹️

reklama
O jej tyle wytrzymalas?? Jak Tylko to robisz ? Trzymam kciuki za piekne kreski 🍀
Jakoś daje radę 🙈 ale też to pewnie dlatego, że w poprzedniej ciąży też w dniu spodziewanej miesiączki test miałam negatywny 🙄 dopiero półtora tygodnia po tym terminie test pozytywny przy becie 336.

Dziewczyny ile dni po warto iść na betę? [emoji3526] 1 cykl starań i chce już wiedzieć jak najszybciej, bo ten miesiąc już wyjątkowo mi się strasznie dłuży, w pracy takie gafy robię, bo nie umiem o niczym innym myśleć.. [emoji16]

Dziewczyny ile dni po warto iść na betę? [emoji3526] 1 cykl starań i chce już wiedzieć jak najszybciej, bo ten miesiąc już wyjątkowo mi się strasznie dłuży, w pracy takie gafy robię, bo nie umiem o niczym innym myśleć.. [emoji16]
moim zdaniem możesz testować w terminie spodziewanej miesiączki 🤷🏼‍♀️

Zagnieżdżenie do 12 dpo plus jakieś 2 dni na rozruch bety. Oczywiście jak zagnieżdżenie byłoby 6 dpo to i 8 dni po owu beta juz coś wykaże, ale ja bym poczekała do 14 dpo

Plamienie implantacyjne jest raczej bardzo rzadkie plus zazwyczaj to odrobina krwi w śluzie, no ale nic nie jest niemożliwe.
Po odstawieniu antykoncepcji organizm też może jeszcze do siebie dochodzić i cykle jeszcze się stabilizują. Ile trwało to krwawienie? Najlepiej skonsultować to z ginekologiem. Ja bym poczekała do terminu @ i jeśli nie przyjdzie to zrobiła test. A jeśli przyjdzie to na następnej wizycie kontrolnej skonsultowałabym to z ginekologiem [emoji16]
Z obliczeń wynika że jest szansa że mogło to być krwawienie implantacyjne :) Pewności nigdy nie ma, ale ja bym zrobiła test bliżej miesiączki, albo test beta hcg. Trzymam kciuki :)

Plamienie implantacyjne jest raczej bardzo rzadkie plus zazwyczaj to odrobina krwi w śluzie, no ale nic nie jest niemożliwe.
Po odstawieniu antykoncepcji organizm też może jeszcze do siebie dochodzić i cykle jeszcze się stabilizują. Ile trwało to krwawienie? Najlepiej skonsultować to z ginekologiem. Ja bym poczekała do terminu @ i jeśli nie przyjdzie to zrobiła test. A jeśli przyjdzie to na następnej wizycie kontrolnej skonsultowałabym to z ginekologiem [emoji16]
Trwało 2 dni. Takze zdaje sobie sprawę, ze to miga byc hormony, stres itd no nic poczekam do terminu i zobaczymy. Z pewnością pojde do ginekologa. 😊

Myślę, że może być tak dużo powodów, że dobrze jest na spokojnie tak jak Ty podejść do tego :) a co do Twojego pierwszego postu to oczywiście, że Cię przyjmiemy i tu i na staraczkach i wyczekujemy szybkich [emoji3498] u Ciebie [emoji16]
Trwało 2 dni. Takze zdaje sobie sprawę, ze to miga byc hormony, stres itd no nic poczekam do terminu i zobaczymy. Z pewnością pojde do ginekologa. [emoji4]

reklama
Tez myślę że 12dpo już coś powinno być choć najlepiej w dniu @ lub po. Jeśli nie bierzesz tabletek typu luteina to poczekalabym spokojnie do dnia @ wtedy zrobiła test domowy, jak będzie pozytywny to zrobić bete. Pisze to ja która w poprzednich ciążach bete robiła 6 dni przed terminem @ 🤣

Do góry