reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Tez myślę że 12dpo już coś powinno być choć najlepiej w dniu @ lub po. Jeśli nie bierzesz tabletek typu luteina to poczekalabym spokojnie do dnia @ wtedy zrobiła test domowy, jak będzie pozytywny to zrobić bete. Pisze to ja która w poprzednich ciążach bete robiła 6 dni przed terminem @ 🤣
I co wyszło? :D ja pewnie wytrzymam do końca tygodnia, dziś 8 po, 31 dc, owulacja przyszła 5 dni później, więc jeszcze też 6 dni do @ :D ale od wczoraj taka jestem rozpalona i osłabiona jestem, a temperatura tylko powyżej 37 stopni :D

reklama
@Lisa_ a mnie proszę przepisz na 30.12, bo dziś/jutro owu dopiero...
A tak przy okazji pytanie do dziewczyn robiących testy i sprawdzających śluz/badających szyjkę...
Wczoraj wieczorem premom dał wynik 0,37, dzisiaj o 9 rano 1.06, a o 17 już tylko 0.53. Więc z rana uznaję za peak, ale... Wczoraj miałam śluz jak białko i bardzo dużo, a szyjkę wysoko, otwartą i miękką, a dzisiaj od rana już śluz wodnisty, a teraz szyjka dalej wysoko, ale już twarda i zamknięta. Czy dobrze myślę, że peak był tak naprawdę w nocy i owu krótko po nim? Ma to jakiś sens? Bo innego logicznego wytłumaczenia nie widzę... Temp dalej na poziomie niskich dzisiaj rano.

Dziewczyny, tak na 95% miałam owulacje, powiedzcie mi nt temperatury. Jest mozliwe że nie podniosla się? Skok był malutki o 0.2 w dniu owu. Teraz 3 dni po cisza, w normie a nawet niżej niż 36,6. Czytam, szukam i nie mogę znaleźć nic ☹️
@HeraUnique mówi ;) że skok może być do 4 dni po owu. U mnie w tym cyklu były góry i doliny i zakładam cykl bezowulacyjny. Na jakiej podstawie zakładasz owu na 95%? :)

@HeraUnique mówi ;) że skok może być do 4 dni po owu. U mnie w tym cyklu były góry i doliny i zakładam cykl bezowulacyjny. Na jakiej podstawie zakładasz owu na 95%? :)
Do 3 dni😉
@MartiWa skok o 0,2 jest duży I wystarczający, żeby mówić o odbytej owulacji. Ważne żeby przez 3 dni temp utrzymała się na wyższej. Jeśli spada warto zrobić badania proga bo może być z nim problem 😉

Witam się ze wszystkimi. Będę w styczniowych bo niestety 7go miałam zabieg i chce odczekać 1 cykl. Oby się nie przesunelo do lutego. Październik niestety mimo 2 kresek jak się okazało nie był mój 😥. Jak dotąd zachodzilam praktycznie od razu, ciekawe jak to będzie wyglądać po zabiegu... Za wszystkie grudniowe trzymam mocno kciuki i zazdroszczę że możecie się już starać 😊.

Trwało 2 dni. Takze zdaje sobie sprawę, ze to miga byc hormony, stres itd no nic poczekam do terminu i zobaczymy. Z pewnością pojde do ginekologa. 😊
Ja w pierwszej ciąży miałam 3 dniowe plamienie które pomyliłam z okresem. Dokładnie w dniu miesiączki się zaczęło. Córka ma 7 lat. Trzymam kciuki :)

reklama
@Lisa_ możesz wykreślić mnie z jutrzejszego testowania. Zaczynam kolejny cykl, witam się w 1 dc. Wam życzę powodzenia i mocno trzymam kciuki, a sama albo przejde na staraczki 2021 albo całkiem zrezygnuje narazie z forum. Powodzenia! ❤️

Ja w pierwszej ciąży miałam 3 dniowe plamienie które pomyliłam z okresem. Dokładnie w dniu miesiączki się zaczęło. Córka ma 7 lat. Trzymam kciuki :)
Nawet nie wiesz jak sie zaczynam stresować juz tym... wlasnue gdyby nie to, ze miesiaczka powinna byc przed wigilia to pewnie bym byla pewna, ze to to. Ale patrzac, ze to trwało tak krotko bez boli, a potem cycki daly się we znaki, gdzie juz pogodzilam się z tym, że po świętach starania na nowo, to rozmyślam co się dzieje. Ale dziekuje Ci, trochę nadzieji dalo, ze jednak moze bedzie dobrze. Zobaczymy 😊

Do góry