reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Nie chce Ci psuć nastroju ale w poprzednim cyklu właśnie Nordtest mi dwa razy pokazał jasna druga kreske. Wrzucalam tu foty, myslalam że to ciąża bo dwa testy się nie mogą mylic a jednak beta 0.2 . Oby u Ciebie tak nie było ale z dystansem podrodziny żeby nie bylo takiego rozczarowania jak u mnie w razie czego :-(

Gratulacje ❤
Jasne ja narazie jeszcze się nie cieszę, na spokojnie poczekam te dwa dni do terminy @ i wtedy znowu zatestuje 😊 pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, że widzę jakąkolwiek kreskę bo wcześniej w innym cyklu jak zatestowałam to była biel bieli 🥴

reklama
Jasne ja narazie jeszcze się nie cieszę, na spokojnie poczekam te dwa dni do terminy @ i wtedy znowu zatestuje 😊 pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, że widzę jakąkolwiek kreskę bo wcześniej w innym cyklu jak zatestowałam to była biel bieli 🥴
Mimo wszystko trzymam mocno kciuki by to był ten szczęśliwy cykl i następny test już był z mocnymi pięknymi kreskami!

Zależy od szkoły. Ja się zgadzam, że wit. C nie da się przedawkować. Nadmiar jest wydany z moczem. A jeśli organizm dostanie jej znacznie za dużo mogą pojawić się np.biegunki. Jeśli czuje, że za rogiem czeka przeziębienie to w ciągu dnia potrafię dojść do 8 tys jednostek - 1 tys co godzinie albo dwie - skutek nie pamiętam kiedy ostatnio potrzebowałam leków.
Jako ciekawostkę powiem, że warto brać wit.c jeśli mamy zamiar pić dużo alkoholu [emoji16] pięknie rozkłada alkohol i nie ma później problemów, zawsze na weselach mam ją przy sobie [emoji3]
Zgadzam sie :) dodam od siebie, ze warto uwazac z takimi dawkami kwasu askorbinowego przy delikatnym zoladku, wtedy lepiej np. askorbinian sodu zazywax

Pamiętam jak w pierwszej ciąży lekarka mówiła, że jeśli będę miała jakieś plamienia to żebym brała właśnie witaminę c bo ona obkurcza naczynia krwionośne i tamuje krwotoki. A i przed operacja piersi kazali mi brać dużo Wit. C i dzięki temu nie krwawilam mocno i drenów nie miałam zakładanych ;)

Pamiętam jak w pierwszej ciąży lekarka mówiła, że jeśli będę miała jakieś plamienia to żebym brała właśnie witaminę c bo ona obkurcza naczynia krwionośne i tamuje krwotoki. A i przed operacja piersi kazali mi brać dużo Wit. C i dzięki temu nie krwawilam mocno i drenów nie miałam zakładanych ;)
Wypiłam dziś.. I będę piją Wit c codziennie, może akurat zadziała dobrze.. Dokupię sobie dodatkowo witamine e..

To ja idę do apteki o.o

reklama
Do góry