reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Na razie lekarz zalecił mi te zwykłe testy owulacyjne. Jak zauważyłam, że nie wychodzą jak powinny to oczywiście zapisałam się ponownie. Ale niestety prywatnie czeka się do niego miesiąc, wiec mam wizytę dopiero w połowie grudnia. Także chyba pozostaje mi czekać i niech mnie zbada dokładnie. Bo nie wiem już naprawdę co mam robić żeby w końcu się udało :( dziękuje za odpowiedź :)

Pozytywny wynik testu owu nie świadczy jeszcze o owulacji, choć zwykle do niej dochodzi. Jeśli tak długo musisz czekać do lekarza, to pewnie nie ma szansy na zrobienie normalnego monitoringu w cyklu... możesz na własna rękę zbadać poziom progesteronu ok 7dpo - jeśli będzie powyżej 10 to uznaje się wówczas, ze do owulacji doszło.

reklama
Na razie lekarz zalecił mi te zwykłe testy owulacyjne. Jak zauważyłam, że nie wychodzą jak powinny to oczywiście zapisałam się ponownie. Ale niestety prywatnie czeka się do niego miesiąc, wiec mam wizytę dopiero w połowie grudnia. Także chyba pozostaje mi czekać i niech mnie zbada dokładnie. Bo nie wiem już naprawdę co mam robić żeby w końcu się udało :( dziękuje za odpowiedź :)
Ja robię testy owu pierwszy raz i póki co widzę powolutki malutki wzrost. Z tego co czytałam jak dziewczyny piszą to peak może być bardzo krótki i jak wychodzi mocna kreska wart wtedy robić test nawet i 3 razy dziennie żeby się upewnić i intensywnie w tym czasie działać :) Uzytowniczka lisa też pisze że dziwnie się u niej te testy owu zachowują, ja nie mam doświadczenia więc się dokładnie nie wypowiem, ale nie raz było tu pisane że każda z nas jest inna i totalnie różnie może to wszystko wychodzić, jesteśmy żywymi organizmami :) Od kiedy robisz testy owu?
P. S Ja jeszcze przed owu więc dziś i wczoraj relaxik przy winku, co by trochę wrzucić na luz. Jutro oczywiście już praca i "umiarkowany" stres... 16066756305407205680659196661482.jpg

Ja na chwilke, tapatalk cos mi szwankuje i nie moge sie zalogowac. Mam nadzieje ze od jutra bedzie ok.

Lisa a moze jest drugie podejscie do owu?

Dziewczyny wiem że po pozytywnym teście nie powinno się robić kolejnych, ale z czystej ciekawości zeobilam, bo chcialam zobaczyć co i jak i dziś mój test owulacyjny był pozytywny. Wczoraj był negatywny, a dziś pozytywny, 2 dni temu też był pozytywny..
Wiecie może co może być przyczyną..
Czy zespół policystycznych jajników może mieć tu wpływ??
Właśnie daje mi popalić prawy jajnik .. Aż do uda ból promieniuje, wyprostować się nie mogę, tak boli..
Stężenie lh w organizmie jest zmienne podczas całego cyklu. Dlatego właśnie nie robi się już testów po pierwszym pozytywie bo moga wychodzić jeszcze przez jakiś czas pozytywne nawet kiedy wychodzily już negatywne i człowiek później zachodzi niepotrzebnie w głowę co jest grane [emoji6]

Dziewczyny u mnie dzisiaj tak, wg aplikacji owulacja była wczoraj, a wg testów jeszcze nie nadeszła 😂 w każdym razie dzisiaj były już przytulanki i zobaczymy co dalej czas pokaże :)

Załączniki

• CBD20881-E1BF-4040-B32C-83B20AED0637.jpeg
    CBD20881-E1BF-4040-B32C-83B20AED0637.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 66
reklama
Dziewczyny u mnie dzisiaj tak, wg aplikacji owulacja była wczoraj, a wg testów jeszcze nie nadeszła 😂 w każdym razie dzisiaj były już przytulanki i zobaczymy co dalej czas pokaże :)
Spróbuj zainstalować apkę, fajnie podsumowuje. U mnie też dość blade, ale chyba ciut mocniejsze, na razie 0,43, ale powolutku rośnie, powinno być wszystko o czasie za ok 3 dni...

Do góry