HeraUnique
Fanka BB :)
Artykuł ogólnikowy nie daje żadnych głębszych informacji, a standard. Rzadko kto ma książkowe cykle tzn 28 dni i 14 dnia owu. Ja np mam cykle 26/25 dniowe i jest to całkowicie normalne, a moja druga faza trwa 12/13 dni. Jeśli ktoś druga faze będzie miał 17 dni to też może mieć taką nature, i nie odrazu znaczy to coś złego. Gdyby skupiać się na jednym artykule i jednej opinii, jednego lekarza to 90% dziewczyn które się starają, trzeba by było wysłać do szpitala na badania. Ile lekarzy, tyle opinii. I serio jeden artykuł nie czyni prawdy, bo napisał go lekarz. Trzeba korzystać z wielu źródeł, wielu publikacji, wielu opiniiJa tam spierac sie nie bede moja 14 dni tez zazwyczaj nie trwa , ale dluzej niz 16 dni to chyba juz nie jest „norma” tylko cos czemu trzeba sie przyjzec. Ja i lekarz piszacy artykul wypowiada sie o wzglednych standardach i chyba ktos kto jest ginekologiem i polznikiem ma wieksza wiedze niz my. Ja jej nie mam ale staram sie opierac na informackach medycznych. U mnie tez od piku wgl schematu i temu co mowiliscie powinnam miec owu dzisiaj a raczej byla juz wczoraj po 12 h .