reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Ja tam spierac sie nie bede moja 14 dni tez zazwyczaj nie trwa , ale dluzej niz 16 dni to chyba juz nie jest „norma” tylko cos czemu trzeba sie przyjzec. Ja i lekarz piszacy artykul wypowiada sie o wzglednych standardach i chyba ktos kto jest ginekologiem i polznikiem ma wieksza wiedze niz my. Ja jej nie mam ale staram sie opierac na informackach medycznych. U mnie tez od piku wgl schematu i temu co mowiliscie powinnam miec owu dzisiaj a raczej byla juz wczoraj po 12 h .
Artykuł ogólnikowy nie daje żadnych głębszych informacji, a standard. Rzadko kto ma książkowe cykle tzn 28 dni i 14 dnia owu. Ja np mam cykle 26/25 dniowe i jest to całkowicie normalne, a moja druga faza trwa 12/13 dni. Jeśli ktoś druga faze będzie miał 17 dni to też może mieć taką nature, i nie odrazu znaczy to coś złego. Gdyby skupiać się na jednym artykule i jednej opinii, jednego lekarza to 90% dziewczyn które się starają, trzeba by było wysłać do szpitala na badania. Ile lekarzy, tyle opinii. I serio jeden artykuł nie czyni prawdy, bo napisał go lekarz. Trzeba korzystać z wielu źródeł, wielu publikacji, wielu opinii 🤷‍♀️

reklama
Zrobiłam test, trochę przegapilam godzinę, bo siku nie robilam od 3h i nie wiem czy to ma wpływ czy nie, ale kreska jest blada..
IMG_20201126_160248.jpg

Zrobię jutro najwyżej jeszcze, ale dziwne to.. Podbrzusze mnie dziś na maxa boli.
Ogólnie sprawdzam szyjke również i jest już niżej niż wczoraj była.. Takze nie wiem co mam o tym myśleć..

Zrobiłam test, trochę przegapilam godzinę, bo siku nie robilam od 3h i nie wiem czy to ma wpływ czy nie, ale kreska jest blada..
Zobacz załącznik 1206690
Zrobię jutro najwyżej jeszcze, ale dziwne to.. Podbrzusze mnie dziś na maxa boli.
Ogólnie sprawdzam szyjke również i jest już niżej niż wczoraj była.. Takze nie wiem co mam o tym myśleć..

Wrzucę swoje jeszcze raz. Zwróć uwagę na moje zabójcze 0,08 przed peakiem [emoji23] LH dobowo również się zmienia, nic się nie martw [emoji3526]

reklama
Wrzucę swoje jeszcze raz. Zwróć uwagę na moje zabójcze 0,08 przed peakiem [emoji23] LH dobowo również się zmienia, nic się nie martw [emoji3526]
Czyli jutro może być jeszcze pik?? Zostały mi w domu 2 testy, więc nie wiem czy dokupić czy jak. I czy robić jeszcze ok. 20 czy jutro z rana lepiej..
Jak radzisz..??
Jajnik lewy dziś daje mi popalic..

Do góry