reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

@JakDeszcz ja mialam okolo 4dpo w poprzedniej ciazy .

@HeraUnique ja wiem ze nie zawsze , mialam tak w dwoch cyklach jakis czas temu. Teraz od jakiego roku @ mi sie zaczyna tak ze mam plamienie ze dwa dni a pitem dopiero @. Zle to ujelam wczesniej. Moim zdaniem u JakDeszcz nie stawialabym na braki w progesteronie przy takim mikro plamieniu

Dobrze zrozumiałam ze miałaś zagnieżdżenie 4dpo? Wow. Szybko. Myślałam ze to w okolicach @. Organizm ludzki potrafi naprawdę zaskoczyć 😁

reklama
@JakDeszcz ja mialam okolo 4dpo w poprzedniej ciazy .

@HeraUnique ja wiem ze nie zawsze , mialam tak w dwoch cyklach jakis czas temu. Teraz od jakiego roku @ mi sie zaczyna tak ze mam plamienie ze dwa dni a pitem dopiero @. Zle to ujelam wczesniej. Moim zdaniem u JakDeszcz nie stawialabym na braki w progesteronie przy takim mikro plamieniu
4dpo? 😳 Jesteś pewna? Może owu miałaś wcześniej

To mnie uspokoilas. Nigdy nie miałam plamien w środku cyklu bądź tydzień szybciej. Zawsze jak mam plamienie to juz wiem ze dziś max jutro będzie @ :)
Ja wczoraj też miałam takie plamienie, pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło. Podejrzewam, że może było to plamienie poowulacyjne 🤔

Dziewczyny, glupie pytanie, ale musze... kiedy jest najlepszy czas na seks? Ten idealny? Bo wszedzie w internecie czytam, ze seks co 2-3 dni calkowicie zabezpiecza sprawe, bo plemniki troche pozyja. Wiec po co nam dokladnie wiedziec kiedy owulacja jesli by sie kochac co drugi dzien? Rozumiem dla tych, ktorzy nie moga sie regularnie kochac, ale poza tym?

Ja wczoraj też miałam takie plamienie, pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło. Podejrzewam, że może było to plamienie poowulacyjne 🤔
Sama nie wiem. Po dniach płodnych miałam gesty, obfity kremowy śluz. Po tej plamie na papierze już tego śluzu praktycznie nie mam. Zostały dosłownie kropeczki. Śladowe ilości. Będę obserwowała co dalej.

Dziewczyny, glupie pytanie, ale musze... kiedy jest najlepszy czas na seks? Ten idealny? Bo wszedzie w internecie czytam, ze seks co 2-3 dni calkowicie zabezpiecza sprawe, bo plemniki troche pozyja. Wiec po co nam dokladnie wiedziec kiedy owulacja jesli by sie kochac co drugi dzien? Rozumiem dla tych, ktorzy nie moga sie regularnie kochac, ale poza tym?
No co do częstotliwości seksu to różne rzeczy piszą i mówią. Jedni tak drudzy tak. Kiedyś o tym czytałam i zdania naprawdę były podzielone. W tym cyklu seks był w dni płodne codziennie 4 dni z rzędu. Męża mam tylko na koniec tygodnia i weekend. Ale niby powinnismy trafić w owu 🤷🏼‍♀️

Największe szanse są dzień przed owulacja. A tak serio to uprawianie seksu co 2 dni cały cykl załatwia sprawę. Wtedy możesz oszczędzić sobie stresu związanego z testami owu czy mierzeniem temperatury 😊

Największe szanse są dzień przed owulacja. A tak serio to uprawianie seksu co 2 dni cały cykl załatwia sprawę. Wtedy możesz oszczędzić sobie stresu związanego z testami owu czy mierzeniem temperatury [emoji4]
Mi się to niestety nie sprawdziło, przede mną 5 cykl.. Ani co 2 dni nie dało efektu ani 2 razy dziennie w ciągu płodnych dni...

reklama
Do góry