reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

I super ze Tobie pomagają :)
No jakbym była bezsluzowa to tez kupowalabym testy. Tez trochę czytałam o
Testach owu. Zdania są podzielone. Choć raz przeczytałam ze test owu nie pokazuje owu tylko poziom LH a to nie zawsz oznacza owu. Ale tak naprawdę nie wiem ile w tym prawdy [emoji2372] Raz robiłam testy owu z rossmann to pokazały się dwie mocne krechy ale ciąży z tego nie było [emoji2957]

Tak to prawda, wskazują wzrost LH ale nie potwierdzają owulacji, tak samo jak śluz płodny czy kłucie jajnika nie potwierdzają, ze owu się odbywa, odbyła lub odbędzie.[emoji6]Owulacje to ciąża na 100% tylko potwierdza [emoji16] mi nawet raz jeden gin obwieścił cykl bezowulacyjny a owu była tylko tydzień później i dzięki testom, informacji o endo w 14dc (i później badaniu proga) do tego doszłam. Testy owu są dobre żeby sobie wyznaczyć mniej więcej najbardziej płodne dni [emoji6] a i nie u wszystkich działaj, mamy tu dziewczynę na forum której nigdy nie wychodziły pozytywne a jednak właśnie jest w ciąży [emoji16][emoji2368] wszystko jest dla ludzi ale z umiarem i myśleniem [emoji39]

A to ze u Ciebie był wzrost LH i nawet owu to jeszcze nie jest gwarancja zajścia w ciąże niestety [emoji6] statystyki są bezlitosne [emoji39]

reklama
Tak to prawda, wskazują wzrost LH ale nie potwierdzają owulacji, tak samo jak śluz płodny czy kłucie jajnika nie potwierdzają, ze owu się odbywa, odbyła lub odbędzie.[emoji6]Owulacje to ciąża na 100% tylko potwierdza [emoji16] mi nawet raz jeden gin obwieścił cykl bezowulacyjny a owu była tylko tydzień później i dzięki testom, informacji o endo w 14dc (i później badaniu proga) do tego doszłam. Testy owu są dobre żeby sobie wyznaczyć mniej więcej najbardziej płodne dni [emoji6] a i nie u wszystkich działaj, mamy tu dziewczynę na forum której nigdy nie wychodziły pozytywne a jednak właśnie jest w ciąży [emoji16][emoji2368] wszystko jest dla ludzi ale z umiarem i myśleniem [emoji39]

A to ze u Ciebie był wzrost LH i nawet owu to jeszcze nie jest gwarancja zajścia w ciąże niestety [emoji6] statystyki są bezlitosne [emoji39]

Czyli to co przeczytałam jest prawda :)
No jak ja robiłam testy owu to miałam to na uwadze, ze wcale nie musi się udać. Zrobiłam testy owu chyba bardziej z ciekawości :) chciałam zobaczyć jak to wszystko działa :)

Zrobiłam test teraz i juz kreska bledsza takze LH spada. Brzuch przestał bolec. Popatrze jeszcze podczas kąpieli szyjke i sluz. Wiec albo owu jest lub bedzie lada moment ( ludze sie ze jest ) hihih

Kurcze, z jednej strony ciesze się że już owu za mną i pozostaje tylko czekanie, już nie długo może dostanę najcudowniejszy prezent świąteczny w tym roku [emoji4] a z drugiej strony trochę zazdroszczę tym dziewczynom które mają to jeszcze przed sobą i wszystko w ich rękach. [emoji5]
Ja do końca nie jestem zadowolona z tego cyklu, a właściwie z naszych poczynań [emoji6] ale cóż mam dzisiaj taki dzień pełny nadziei [emoji7]

No i wjeżdżam z racuchami [emoji14] która chętna to zapraszam [emoji12]Zobacz załącznik 1206248
Jak byłam w ostatniej ciąży (niestety stracona w 5 tygodniu) to miałam na maksa smaka na racuchy i smażyłam kilka dni z rzędu - może to znak 🤪✊🏻

Nie dziwie się. Tez zapytałbym jeszcze raz o cenę. A nie masz w pracy prywatnej opieki ?
Mam, co moglam to porobilam z pracy, konsultacje, badania krwi, usg, teleporady tez robia robote. Ale monitoring to juz z wlasnego portfela musze... Na ten moment zrezygnowalam z jutrzejszej wizyty i chyba odpuszcze jednak monitoring w tym miesiacu. Jakos wewnetrznie czuje, ze powinnam tak zrobic. Moze ewentualnie po owulacji pojde, zeby zobaczyc czy byla i jak cos nie zyc nadzieja przez nastepne pol miesiaca.

Polecicie jakies konkretne testy owulacyjne? Skad zamawiacie?

Dzisiaj robilam jeden co mi zostal z zeszlego cyklu, ledwo co bylo widac druga kreske.

reklama
Mam, co moglam to porobilam z pracy, konsultacje, badania krwi, usg, teleporady tez robia robote. Ale monitoring to juz z wlasnego portfela musze... Na ten moment zrezygnowalam z jutrzejszej wizyty i chyba odpuszcze jednak monitoring w tym miesiacu. Jakos wewnetrznie czuje, ze powinnam tak zrobic. Moze ewentualnie po owulacji pojde, zeby zobaczyc czy byla i jak cos nie zyc nadzieja przez nastepne pol miesiaca.

Polecicie jakies konkretne testy owulacyjne? Skad zamawiacie?

Dzisiaj robilam jeden co mi zostal z zeszlego cyklu, ledwo co bylo widac druga kreske.

Ja polecam z domowe laboratorium w rossmanie

Do góry