coca
Fanka BB :)
Nie, po prostu już od maja się staramy i nic z tego nie wychodzi więc chyba najwyższy czas sprawdzić, co może być przyczyną...
Wiesz, teoretycznie większość par zachodzi w ciągu roku [emoji6] ja mam już 32 lata i dopiero o pierwsze dziecko się staram i stwierdziłam, ze nie chce czekać roku, żeby się dowiedzieć ze może nie mam owulacji [emoji16] wiec u mnie priorytetem było sprawdzenie, czy owuluje regularnie [emoji6] tarczyca to i tak przy okazji, bo robię raz na 2-3 lata, choć ginekolog chciał widzieć wyniki [emoji6] mam gina endo bardzo zaangażowaną i zawsze chciała mieć pogląd na wyniki różnych badań żeby znać sytuacje już w czasach jak w ciąże zachodzić nie zamierzałam, tak żeby wiedzieć jak mój organizm sobie radzi. Wiec przy okazji zleciła te wszystkie LH, fsh, estradiole i inne, żeby wykluczyć PCO, bo na obrazie miała takie podejrzenie, wiec chciała zobaczyć czy zaburza to poziom hormonów u mnie. Tak się składa, ze wszystko jest ok wiec może i jajnik wcale nie jest policystyczny, a jeśli jest, to w niczym to u mnie nie przeszkadza.
Myśle ze nie musisz się rzucać na głęboka wodę i od razu badać wszystkiego [emoji6] a jeśli chciałabyś coś wybrać na początek to ja bym sprawdziła owulacje [emoji6] i badanie nasienia [emoji16] tańsze to niż wszystkie inne babskie badania [emoji16]