reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Myślicie, ze kiedy powinnam zacząć się 'martwić'? Czy już powinnam zrobić jakieś badania konkretne, zeby sprawdzić, czemu nie zachodzę?

reklama
Oj u mnie tez maskara w tym cyku była. Ale ciesze sie ze juz okres sie konczy pomału. W poniedziałek udało mi sie umówic na tsh . Chociaz tyle. Mialam 2.7 wiec mam zrobic i jak bedzie gak mam zaczac brac euthyrox. Na szczescie mam.
Moze opowiecie cos o sobie? Prwnie znacie sie gdzies ze staraczek.

Ja mam 35 lat ( w styczniu 36) mam dwoch synkow. Jeden ma 11 lat drugi 3. Bronilam sie rekoma i nogami przed kolejna ciaza ale ostatnio mam naplyw checi. 😄
Cześć, część dziewczyn jest już z wątku listopadowego, który również prowadzę i tam obecnie jest wspieramy..
Ja mam już jedna córkę, jedno malesntwo starcilam w 10 tygodniu i tak postanowiliśmy się w końcu postarać o kolejne. Ale niestety pod górkę, bo najpierw torbiel na lewym jajniku, jak zniknęła to TSH za duże i zbijam.. Takze mam nadzieję, że może w tym cyklu będziemy mogli zacząć w końcu starania... Tym czasem czekam na 🐵,, aby móc iść zrobić badania TSH..

Ja mam 29 lat i nie mam jeszcze dzieci.
Staramy się w sumie od maja (ale to raczej bez skupiania się nad tym, po prostu ostawiliśmy zabezpieczenia), a tak bardziej 'intensywnie to teraz był 3 cykl.
Myślę, że spokojnie jeszcze.. A robiłaś badania hormonalne?? Byłaś u ginekologa, mówiłaś mu o staraniach??

Byłam w marcu zaraz przed tym jak wybuchło to wszystko i mówiłam, że mam zamiar zacząć za kilka miesięcy, ale nie zlecił żadnych badań hormonalnych.
Myślę, że poczekam jeszcze z miesiące i wtedy pomyślę o badaniach. Moze za bardzo się nakręcam...

Byłam w marcu zaraz przed tym jak wybuchło to wszystko i mówiłam, że mam zamiar zacząć za kilka miesięcy, ale nie zlecił żadnych badań hormonalnych.
Myślę, że poczekam jeszcze z miesiące i wtedy pomyślę o badaniach. Moze za bardzo się nakręcam...
Czyli hormonów nie badalas?? A warto przed staraniami sprawdzić czy jest wszystko ok.
Ja się np. Zdzwilam że mam TSH za duże

Nie badałam... Miałam TSH robione i było w normie, ale np progesteronu nie miałam nigdy.
Dobra, w takim razie chyba czas iść do ginekologa i zabrać się za badania.
Dzięki wielkie :)

Nie badałam... Miałam TSH robione i było w normie, ale np progesteronu nie miałam nigdy.
Dobra, w takim razie chyba czas iść do ginekologa i zabrać się za badania.
Dzięki wielkie :)
A prolaktyne badalas?? Warto sprawdzić..
W 3-5 dc robi się prolaktyne, FSH, LH, Estradiol.
Skoro mówisz że od maja nic to warto sprawdzić.. I TSH dla pewność też możesz powtórzyć przy tych badaniach..

A prolaktyne badalas?? Warto sprawdzić..
W 3-5 dc robi się prolaktyne, FSH, LH, Estradiol.
Skoro mówisz że od maja nic to warto sprawdzić.. I TSH dla pewność też możesz powtórzyć przy tych badaniach..
Tak zrobię, umówię się do ginekologa jak okres mi się skończy i powiem co i jak. Mam nadzieję, ze w końcu coś ruszy.

reklama
Do góry