reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Jutro mam endokrynologa i ginekologa, dlatego zrobilam test. Dzis jadę też na kolejne badania. Zrobię tez betę i proga tak na wszelki wypadek. Na zdjęciu nie idzie uchwycić ale dziś popołudniu wszystko będzie wiadomo :)

Załączniki

• 20201222_060318.jpg
    20201222_060318.jpg
    171,7 KB · Wyświetleń: 120
reklama
Blada kreska jest ;) chorujesz na tarczyce?
Dopiero się dowiem, czy choruję. W zeszłym tygodniu robiłam badania i nie są dobre. Cukier ponad 90, cholesterol podniesiony mocno, tsh 2,4 ft3 i ft4 w normie, ale antpo ponad 244 (norma do 30-kilku). Przez telefon endokrynolog powiedział mi, że objawy i takie wyniki wskazują na hashimoto. Dziś robiłam też insulinę. Jutro usg tarczycy. Wszystkie wyniki do niedawna miałam dobre, a teraz coś się popsuło. Wczoraj powiedziałam do męża, że najlepiej byłoby gdybym teraz jednak nie była w ciąży, tylko zaczęła się leczyć.

Popołudniu będą wyniki i będę wiedzieć na czym stoję :) . Na razie się jakoś nie nastawiam...

@Lisa_ Kochana i jak Twoje wyniki? Byłaś wczoraj u lekarza?

Dopiero się dowiem, czy choruję. W zeszłym tygodniu robiłam badania i nie są dobre. Cukier ponad 90, cholesterol podniesiony mocno, tsh 2,4 ft3 i ft4 w normie, ale antpo ponad 244 (norma do 30-kilku). Przez telefon endokrynolog powiedział mi, że objawy i takie wyniki wskazują na hashimoto. Dziś robiłam też insulinę. Jutro usg tarczycy. Wszystkie wyniki do niedawna miałam dobre, a teraz coś się popsuło. Wczoraj powiedziałam do męża, że najlepiej byłoby gdybym teraz jednak nie była w ciąży, tylko zaczęła się leczyć.

Popołudniu będą wyniki i będę wiedzieć na czym stoję :) . Na razie się jakoś nie nastawiam...

Cukier też mam zawsze ponad 90. Najczęściej 94, ale krzywa cukrowa dobra, więc lekarz stwierdził że ok.
Co do tarczycy to mam subkliniczna niedoczynność i poczatki Hashimoto (obciążenia rodzinne). Biore Euthyrox 50. Lekarz kazał zbić TSH do 1 do starań, aktualnie 0,6.

Byłam. Jest pęcherzyk 1cm, zgodny z terminem wszystko.. Kolejna wizyta za tydzień i powinno być serduszko..

Cześć dziewczyny,
obserwuję temat od początku. Obecnie jestem w 35dc, z testów owulacyjnych -wychodziły pozytywnie czwartek/piątek 17-18.12
Na dziś test ciążowy negatywny. Jutro chcę zrobić betę.
Jest to pierwszy cykl po ciąży biochemicznej, która miała ok 70 dni cyklu i obecnie jest to drugi cykl starań.

Cześć dziewczyny,
obserwuję temat od początku. Obecnie jestem w 35dc, z testów owulacyjnych -wychodziły pozytywnie czwartek/piątek 17-18.12
Jest to pierwszy cykl po ciąży biochemicznej, która miała ok 70 dni cyklu i obecnie jest to drugi cykl starań.
I już robisz betę? Do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dniem po owulacji. Żadna beta teraz nic nie pokaże 💁‍♀️

reklama
Cześć dziewczyny,
Zdecydowanie za wcześnie. To dopiero 5 dni po owulacji.

Do góry