reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Nie, nie boję się brać leków dopóki nie jestem w ciąży.
Będzie termin @ i pozytywny test i dopiero wtedy zamierzam traktować się jak ciężarną
U mnie dziś 9 dpo. Nie mogę się już doczekać, kiedy będę mogła w końcu zrobić test. Objawów żadnych nie mam. Ale od czasu porodu nie miewam żadnych objawów na @(dopiero bol brzucha w dniu @ się pojawia), a na ciąże tez przy 1 dziecku żadnych nie miałam. Wiec nic nie można stwierdzić [emoji2372]. Jedyne co to znowu przypałętała mi się infekcja [emoji24][emoji24]. To już 3 po skończonym karmieniu (karmiłam rok i przez rok nie miałam miesiączki [emoji2960]). Nigdy tak nie miałam. Przed 1 porodem miałam raz w życiu infekcje po antybiotyku. Miesiac temu dostałam Infekcji 5 dni przed @. Przepisała gynazol. Gin mówiła ze raczej wróci, bo @ działa jak prysznic i nie może zastosować dłuższego leczenia, bo zaraz [emoji204]. Po @ miałam brać probiotyki dopochwowe - no i stosowałam 10dni. Wszystko było ok. A dwa dni po owu znów poczułam świąd ;/. Zastosowałam gynazol w środę, ale nadal czuje swędzenie.. byłam teraz u innej to poza gynazolem zapisała mi flucofast 200mg 10 tabl Doustnie(1 dziennie). Brała któraś z was to? Naczytałam się ze to może być niebezpieczne dla płodu. I dlatego wstrzymałam się z braniem tego do terminu [emoji86]. Tez tak macie, że obawiacie się brać niektórych leków, bo nie wiecie czy nie jesteście czasem w ciąży? Poniżej screen - zapytanie odnośnie stosowania tego leku w ciąży ( dodam, że ja mam przepisana 2 razy większa dawkę niż w tym zapytaniu)

reklama
Beta negatywna. Po konsultacji z ginem mam wziąć dupka. Także okres zaraz po dupku przyjdzie a ja dziewczyny zmykam stąd. Powodzenia dziewczyny muszę zresetować umysł i skupić się na czym innym a fasolka przyjdzie sama❤️ oczywiście w 3dc-5dc komplet badań hormonalnych zmieniamy gina i na pewno przyjdzie się pochwalić.

Beta negatywna. Po konsultacji z ginem mam wziąć dupka. Także okres zaraz po dupku przyjdzie a ja dziewczyny zmykam stąd. Powodzenia dziewczyny muszę zresetować umysł i skupić się na czym innym a fasolka przyjdzie sama❤️ oczywiście w 3dc-5dc komplet badań hormonalnych zmieniamy gina i na pewno przyjdzie się pochwalić.
Dobrze że to sprawdziłaś 😊 trzymam kciuki za kolejny cykl, głowa do góry i relax ✊🏻😊

Hej dziewczyny przedświątecznie. Tak jak wam pisałam, my z mężem wyjechaliśmy na Śląsk do teściów dlatego mnie tu nie ma.
Chciałam tylko się przywitac i dac znać że jestem i troszkę was czytam. Przy okazji gratuluję II kreseczek tym co się udalo i trzymam kciuki za pozostałe testujace.
Powiem wam że ja ten cykl spisuje na straty. Testy owu robiłam jakoś od 9 do 13 bodajże dnia cyklu i kreski mega blade. Później wyjechaliśmy i nie brałam że sobą żadnych testów. Badalam jedynie szyjke ale nie zauważyłam po niej by ta owulacja była A dziś już mam 17dc. Wydaje mi się że szyjka jest cały czas wysoko o zamknięta. Po za tym od wczoraj biorę też tabletki na infekcje bo wyszło mi w cytologii więc zero seksow narazie przez 6 dni więc mam nadzieję że poprostu mi ta owu się nie przesunela tak mocno. Wstępnie okres powinnam dostać 31 grudnia więc zobaczymy bo teraz nie mam pojęcia kiedy on tak na prawdę się pojawi o jak będzie wyglądać jeśli faktycznie to cykl bez owu. Zawsze już o tej porze cyklu bolały mnie piersi a tu nic więc myślę że tej owu nie było i progesteron ten nie poszedł w górę. No cóż... czas pokaże. Na szczęście nie mam czasu o tym myśleć.
Kochane już dziś życzę wam wesołych o spokojnych świąt, dużo zdrówka i wymarzonych dwóch kresek a przyszłym mamom spokojnej i zdrowej ciąży.

Cześć dziewczyny, u mnie 8dc, cykle 30-33dniowe, stwierdzone PCOS, byłam dzisiaj na monitoringu i nie spodziewałam się, po ostatnim bezowulacyjnym cyklu jest pęcherzyk i to prawie 14mm, jestem przeszczesliwa i nie spodziewałam się że już będzie taki duży pęcherzyk, według ginekologa przy takim pęcherzyku owulacja w święta 😍

Cześć dziewczyny, u mnie 8dc, cykle 30-33dniowe, stwierdzone PCOS, byłam dzisiaj na monitoringu i nie spodziewałam się, po ostatnim bezowulacyjnym cyklu jest pęcherzyk i to prawie 14mm, jestem przeszczesliwa i nie spodziewałam się że już będzie taki duży pęcherzyk, według ginekologa przy takim pęcherzyku owulacja w święta [emoji7]
Ciekawe to wszytko, ja w zeszłym miesiącu w 10dc miałam pęcherzyk 13mm przy krótkich cyklach 26-27 dni, zazwyczaj testy owu i bóle brzucha wskazują na owu w 13 dniu cyklu, każda z nas jest inna...

Ciekawe to wszytko, ja w zeszłym miesiącu w 10dc miałam pęcherzyk 13mm przy krótkich cyklach 26-27 dni, zazwyczaj testy owu i bóle brzucha wskazują na owu w 13 dniu cyklu, każda z nas jest inna...
No mój ginekolog tak mi wyliczył według rośnięcia pęcherzyka, za 5-6 dni powinnam mieć owulacje według tego, za tydzień znowu idę na usg sprawdzić czy już pękł. Wiem że według długości cyklu to powinna być między 16 a 19 dc, ale gdyby tak było to pęcherzyk nie miał by dokładnie 13.5mm w 8 dniu

Cześć dziewczyny. Pytanie z serii "do eksperta". Czy żółte bobo testy są dobre? Czy tez są czasem fałszywie pozytywne...? Podzielcie się proszę opinią :)

Hej kochana, mi pokazał dwie kreseczki prawidłowo, trochę słabsze niż inne, ale dobrze pokazał [emoji4] dziewczyny go też raczej chwalą..
Cześć dziewczyny. Pytanie z serii "do eksperta". Czy żółte bobo testy są dobre? Czy tez są czasem fałszywie pozytywne...? Podzielcie się proszę opinią :)

reklama
Do góry