reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

reklama
U mnie skończyło się plamienie w tyg sproboje zrobić betę.. Wątpię żeby to był skąpy okres tylko trwał 2 i pół dnia... 40dc i 11dni opóźnienia jeśli to nie była Miesiączka... Możliwa opóźniona owulacja i teraz plamienie implantacyjne? Czy się nakręcam.. 🙄 To by wytlumaczalo chyba że te moje testy 1dzien i 7dni po planowanej @ wychodziły negatywne... Człowiek skolowany🤐

Ostatnia edycja:
Nawet nie wiesz jak sie zaczynam stresować juz tym... wlasnue gdyby nie to, ze miesiaczka powinna byc przed wigilia to pewnie bym byla pewna, ze to to. Ale patrzac, ze to trwało tak krotko bez boli, a potem cycki daly się we znaki, gdzie juz pogodzilam się z tym, że po świętach starania na nowo, to rozmyślam co się dzieje. Ale dziekuje Ci, trochę nadzieji dalo, ze jednak moze bedzie dobrze. Zobaczymy 😊
Zrób test, na wszelki wypadek. Jak wyjdzie negatywny poczekaj 1 cykl, jak będzie normalny to bym się nie martwiła a jak znowu będzie swirowac to idź do lekarza.

Nawet nie wiesz jak sie zaczynam stresować juz tym... wlasnue gdyby nie to, ze miesiaczka powinna byc przed wigilia to pewnie bym byla pewna, ze to to. Ale patrzac, ze to trwało tak krotko bez boli, a potem cycki daly się we znaki, gdzie juz pogodzilam się z tym, że po świętach starania na nowo, to rozmyślam co się dzieje. Ale dziekuje Ci, trochę nadzieji dalo, ze jednak moze bedzie dobrze. Zobaczymy [emoji4]

U mnie skończyło się plamienie w tyg sproboje zrobić betę.. Wątpię żeby to był skąpy okres tylko trwał 2 i pół dnia... 40dc i 11dni opóźnienia jeśli to nie była Miesiączka... Możliwa opóźniona owulacja i teraz plamienie implantacyjne? Czy się nakręcam.. [emoji849] To by wytlumaczalo chyba że te moje testy 1dzien i 7dni po planowanej @ wychodziły negatywne... Człowiek skolowany[emoji850]

Dziewczyny jestem przykladem ze ten cykl mial byc stracony. W 10dpo zaczely sie plamienia, myslalam ze @. Trwaly 5-6 dni i raz byly a raz nie. A 10.12 w 15dpo wyszla widoczna kreska [emoji3526]

A mi gin w ciąży mówiła, żebym przyjmowała witaminę C 4 razy dziennie po 200mg, ale nie jednorazowo 1000mg 🤷🏼‍♀️(Ja nie wiem co to za różnica, ale tak mi mówiła).
Wg mnie chodzi o mniejsze obciążenie nerek jak przyjmiemy kilka mniejszych dawek niż jedną większą naraz. Nadmiar wit c nie jest magazynowany tylko wydalany z moczem.

Wg mnie chodzi o mniejsze obciążenie nerek jak przyjmiemy kilka mniejszych dawek niż jedną większą naraz. Nadmiar wit c nie jest magazynowany tylko wydalany z moczem.
No bardzo możliwe, dlatego to tutaj napisałam, żebyście nie przesadzały z tą wit C, a pytałam gin dwukrotnie i zawsze potwierdzała, ze w 4 mniejszych dawkach.

reklama
Tak masz rację, ale z drugiej strony to tak samo jest z magnezem, substancji wchłonie się tyle samo nie ważne czy to będzie dawka zwykła czy forte, dlatego lepiej brać mniejsza dawkę ale 2-3 razy dziennie

Do góry