blanny
Fanka BB :)
A ja się wtrącę... mi przykrość by sprawily nie ich posty, a Twój, który sugeruje ciażę pozamaciczną (byłabym przerazona, jakby mi ktoś nagle zasugerowal, że jestem w ciąży pozamacicznej!!). Nigdy w życiu, nawet mając doświadczenie życiowe, nie palnęłabym nikomu, że może mieć ciążę pozamaciczną, jezeli w sumie nic na to nie wskazuje. Tak niski wynik beta HCG w zadnym wypadku nie sugeruje ciazy pozamacicznej - jedyne co sugeruje, to to, że kobieta jest ZDROWA i nie ma ciąży - nawet w opisie wyników labo jest tak napisane. Nie można ot tak komuś bez wlaściwie żadnych przesłanek pisać, że to ciąża pozamaciczna. Przecież ktoś może się tak przerazić, że nawet może poronić, jeśli rzeczywiście jest w ciąży, zacznie się stresować, płakac itd. Po co?Jestem od dawna .... Musiałam tylko założyć nowe konto . Z resztą nie ważne . Jeżeli żadna z was nie przeżyła ciąży pozamacicznej to proszę się nie wypowiadać w tym temacie. Ja żałuję że nikt wcześniej nie zapalił mi lampki w głowie że to może być to . Swoimi postami nic nie wnosicie tylko sprawiacie przykrość . I tyle w temacie . Życzę powodzenia
To tak, jakby każdej dziewczynie, co pokazuje, ż ema 2 kreski pisac: ej, nie ciesz się tak, to może być pozamaciczna!!! Po co...
Zdrowe kobiety mogą mieć betę do 5 nawet. I to jest normalne. Zdrowe. To, że Ty akurat bylas w ciąży, to czysty przypadek. Równie dobrze mogło Ci wtedy wyjść poniżej 0.1, a trzy dni później już by się okazało, że jesteś w ciąży, tylko za szybko zrobiłaś badanie. To byl przypadek. Po prostu.@HeraUnique tak w poprzednim cyklu miałam beta hcg 0.2 i to dało mi nadzieję bo tak jak już wiele razy pisałam badalam beta hcg regularnie prawie w każdym cyklu i zawsze było <0.1 jak nie było ciąży, rok temu w lipcu był pierwszy raz wynik 0.2 beta hcg i teraz siedzi przy mnie 8 miesięczny synek. Dlatego napisałam że ja bym powtórzyła test za dwa dni. To nie zaszkodzi a da jednoznacznie odpowiedź czy jest czy nie ma ciąży Pozdro
Ja jestem zwolennikiem czekania aż @ spóźnia się co najmniej 3 dni i wtedy testować dopiero. Co innego, jak spóźnia się tydzien i testy wychodzą negatywne, wtedy rozumiem sens robienia badania beta HCG. Skoro tu pojawiła się wątpliwość, to dla świętego spokoju bym za dwa dni powtórzyła, jakby @ nie przyszla, szczególnie po naczytaniu się, że mogę mieć ciążę pozamaciczną... Ale przy tak niskim progesteronie... No nie wiem, ciężko. Ja sama mialam problemy z progesteronem w pierwszej ciąży. Można rzeczywiście za dwa dni powtórzyć i jeśli ciąża jednak jest, to migiem do lekarza po luteinę/duphaston, bo przy tak niskim progu na pewno da.
@HeraUnique a Ty mialas się już nie denerwowac, taka była umowa. teraz to Mikołaj nawet dwie rózgi Ci da, a nie jedną.