reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Jak już będziesz na badaniach to już może od razu cały pakiet.. Mam pytanie do dziewczyn, które miały monitoring owulacji. Jeżeli w 14dc przy cyklach 31-33 dc nie ma jeszcze żadnego pęcherzyka jest szansa, że ta owulacja jeszcze będzie?

Żadnego?

Ja miałam taka sytuacje ze w 7dc miałam 10 mm pęcherzyk dominujący (owu zwykle koło 17-18dc) a w 14dc już go nie było, ale owu tez nie było [emoji2368] za to był jakiś pęcherzyk na drugim jajniku (niestety nie wiem jaki) No i tydzień później 23dc było owu a cykl się przesunął o tydzień.

reklama
Jak już będziesz na badaniach to już może od razu cały pakiet.. Mam pytanie do dziewczyn, które miały monitoring owulacji. Jeżeli w 14dc przy cyklach 31-33 dc nie ma jeszcze żadnego pęcherzyka jest szansa, że ta owulacja jeszcze będzie?
Ja nie miałam nigdy monitoringu. Ale myślę że jest jeszcze szansa.. Bo to jeszcze jest dobre 17 dni więc może coś się pojawi jeszcze..

W poniedziałek idę badać TSH i nie wiem czy czasami nie zrobić sobie pakietu TSH całego, bo to w sumie 6tygodni brania tabletek..
Ja też proponuje cały zrobić, samo tsh niewiele tak naprawdę mówi. Myślę że dobrze będzie jak zrobisz tsh, ft3 i ft4, anty tg i anty tpo. Widzisz u mnie np wszytskie wyniki teraz wyszły w normie oprócz tg.
Dawajcie już ten grudzień!! Czekam bardzo już na pierwsze testy [emoji7][emoji7][emoji7] teraz wątek już jest mega „żywy” a co to będzie jak testy się posypią [emoji3526]
Dokładnie ja też się doczekać nie mogę.mimo tych swoich wyników dziwnych tarczycy mam iskierke nadzieji

Żadnego właśnie i się ginekolog zdziwił, że ja Mu mówię, że owulacja niedługo powinna być, bo nic tu nie ma.. I stwierdził, że może być później, ale mnie to trochę niepokoi, badałam na polecenie innego ginekologa przez 5 miesięcy progesteron w 23dc i zawsze pokazywało, że było, wartości od 10 do 22, raz jedynie była wartość 0..
Żadnego?

Ja miałam taka sytuacje ze w 7dc miałam 10 mm pęcherzyk dominujący (owu zwykle koło 17-18dc) a w 14dc już go nie było, ale owu tez nie było [emoji2368] za to był jakiś pęcherzyk na drugim jajniku (niestety nie wiem jaki) No i tydzień później 23dc było owu a cykl się przesunął o tydzień.

Żadnego właśnie i się ginekolog zdziwił, że ja Mu mówię, że owulacja niedługo powinna być, bo nic tu nie ma.. I stwierdził, że może być później, ale mnie to trochę niepokoi, badałam na polecenie innego ginekologa przez 5 miesięcy progesteron w 23dc i zawsze pokazywało, że było, wartości od 10 do 22, raz jedynie była wartość 0..

Raz na jakiś czas cykl bezowulacyjny może się pojawić nawet u zdrowej kobiety [emoji6] z Twoich badań wynikałoby ze raczej owulacje masz. Może faktycznie będzie później, czasem tak się zdarza [emoji2368] masz niedługo kolejny monitoring?

Kazał mi się pojawić za 12 miesięcy jak nie zajdę, więc na razie będę się opierać na testach owu, współżyć co 2 dni i zobaczymy co to będzie [emoji16]
Raz na jakiś czas cykl bezowulacyjny może się pojawić nawet u zdrowej kobiety [emoji6] z Twoich badań wynikałoby ze raczej owulacje masz. Może faktycznie będzie później, czasem tak się zdarza [emoji2368] masz niedługo kolejny monitoring?

reklama
Do góry